Bolest zad - jít k lékaři?

Anonymní
19.8.25 13:45

Boles zad.. jít k lékaři?

Od neděle mě bolí záda. Nalevo kousek nad lopatkou, spíše ke krku. Včera jsem měla dva nimesily, v neděli jen brufen. Lepila jsem včera náplast flector, a přišlo že je to lepší. I ráno v práci to bylo lepší. Ale během dopoledne znovu bolest… stříli to do ruky, do krku… mám v sobě dva nurofeny rapid a bolí. Zase si říkám když to polevilo včera… tak to nemůže být tak vážné… na záda jsem nikdy netrpěla.
Pomůže i praktik? Může nějak opichnout? pro úlevu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24692
19.8.25 13:46

Pravděpodobně přeležený krk. Nebo ses špatně hnula, nezvedalas něco těžkého? Nevím, jestli ti hned něco opíchnou, mě napsali Nimesil a poslali na rehabilitaci, a to jsem měla stavy, že jsem se pomalu nemohla pohnout (po stěhování). Nakonec mi nejvíc pomohla dovča u moře, i když let tam byl za trest.

Příspěvek upraven 19.08.25 v 13:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.25 13:49

Vůbec nevím… v neděli ráno jsem vstanula a nic… až asi po dvou hodinách. tak zatím vydržím.

• Citovat
  • Upravit
24692
19.8.25 13:50
@Anonymní píše: Více

Zkus zajít na masáž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
19.8.25 14:09
@Anonymní píše: Více

Měla jsem začátkem prázdnin podobnou zkušenost, bolest zad, která trvala dva týdny a dohnala mě vyhledat lékařskou pomoc. Lékaři na mě nebyli zvědaví, ale ujala se mě sestřička na pohotovosti, která mi poradila nasadit si brufen na tři dny po osmi hodinách důsledně. Pomohlo mi to, je to pryč. Třeba to stojí za zkoušku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11774
19.8.25 14:47
@hanka.br. píše: Více

Souhlasím.
Prvně zkusit léky typu NSA - 3 dny 3× denně.
Také jsem v neděli jen zvedla ruku a pomalu nedala zpět. U mne stačilo spát v chladnějším prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11825
19.8.25 16:04

Taky bych doporučila použít suché teplo jako obklad na bolavé místo -prohreje a uvolní… a ještě zkus guajacuran. A masáž by taky byla fajn. Já osobně si ráda dám horkou vanu nebo sprchu. Tam je ale potřeba se hned usušit a zabalit do teplého aby zas ty svaly neprochladly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2254
19.8.25 16:26

Nejlepší by byl Sirdalud na noc, to by asi mohl napsat praktik. Nebo brufen aby to nebolelo a na noc Guajacuran, to je obojí bez předpisu. Mírně procvičovat. Do tří dnů by to mělo povolit. Když nepovolí, tak praktik.
Jak to bolí, drží se tam ten spasmus a je to začarovaný kruh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.25 21:26

Je to náhle vzniklá bolest, řekla bych, že to můžeš cítit klidně i 14 dni. Spis než masáž bych zašla raději na fyzioterapii (ze zkušenosti vím, ze soukromá se sice platí, ale je lepší než ta na pojištění). Jinak me na bolest pomáhá gel Voltaren forte. A samozřejmě snažit se odpočívat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex