Bolest břicha a průjem dítěte

4
24.2.26 19:40

Bolest břicha a průjem dítěte

Ahoj,
dcera má 2,5 roku. Víc jak rok jsme měli problém s kakáním (zadržování stolice). Chodila někdy klidně co 5 dní. Dávala jsem ji forlax, kolikrát nevypila ani jeden celý sáček. Myslela jsem, že se to poslední dobu už spravilo, tak jsem forlax vysadila. Teď si často stěžuje na bolest bříška a má průjem. Ne úplně průjem ale prostě to není tuhý bobek, je řidičí ale asi ne nějak extra. Může to mít nějakou vazbu na ten forlax? Jakože nějaké dozvuky? Jinak s jídlem problém nemá. Jenom prostě někdy zakňučí, že ji bolí břicho. 🤷🏼‍♀️ Dneska mělo 💩takovou nakyslou vůni 🤷🏼‍♀️ jít k doktorovi? Nebo když nemá jiné problémy, tak neřešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27692
24.2.26 20:10

Ona stále může mít zácpu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2261
24.2.26 20:19

Může mít infekci, virózu, deficit laktázy… Forlax na to nemá vliv. Může stačit pár dní šetrnější stravování a třeba bude OK. Jinak k lékaři.
Forlax dokáže zakrýt závažnější věci, takže držet na tom dítě dlouhodobě, nepovažuji za dobrý nápad pediatrů. Někteří jsou schopní tvrdit, že 6 sáčků Forlaxu denně je normální. Není. Pokud má zácpu i 3 měsíce po tom, co se správně nastaví stravování, má se zjistit, proč ta zácpa je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
24.2.26 20:31

Ano, může mít stále zácpu a tekutější stolice obchází tu zátku - laicky řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.2.26 20:43

Takhle, nemyslím si, že by měla někdy zácpu. Podle mě je to tím, že jsem přestala kojit více méně ze dne na den (sama se odstavila). Asi tam měla trhlinku a bolelo ji kakat, tak se prostě potom bála. Ona to vyloženě zadržovala, kdyby trochu chtěla, tak nemá problém. Stolici nikdy neměla tvrdou. Nejhorší bylo vyprdnout ten začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
25.2.26 08:17
@Doakadodo píše: Více

Přesně tomu odpovídá poslední tvoje věta. To je ta zátka, kterou potom obchází tekutější stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí