Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
samozřejmě, že může, dublovaná smetana, ještě k tomu na noc
a počítej s tím, že může přijít dosti silný průjem
Pamatuji si, když můj syn slavil první narozeniny, tak jsem také dělala nějaký speciální dort, co můžou roční děti, ale byl tam z mléčných výrobků jenom jogurt… jako ročnímu dítěti bych smetanu nedávala, ale nejsem na toto odborník ![]()
Může, taky může být přeražený nebo třeba prostě to jen bylo moc zážitků…zkus masáž bříška nebo ho nahřát. Jestli mu to neulevi
@stinga nene měl to kolem 5 odpoledne, celou dobu nic až když jsme šli do postele v 8 ![]()
Určitě to možné je – i když je dort „pro děti“, některé suroviny (jako šlehačka nebo kysaná smetana) můžou být pro citlivé bříško těžší. Pokud se to zítra nezlepší, raději bych to konzultovala s doktorem.
@Anonymní píše: Více
To si nevyčítej, pro příště budeš snad chytřejší, a chybami se člověk učí, tak snad to bude už dneska lepší…
asi bych ale pro příště nedávala nové suroviny na speciální den
@ruzzicka určitě bych šla ale už je to dobrý, večer dost prděl a pak usnul konečně po 2 hodinách, ráno měl průjem a už je v pořádku díky bohu
@tgg91 určitě, nenapadlo mě že by z toho bylo až tohle, zatím vše co snědl tak nikdy netrpěl, bohužel ten dort byl osudný, no každopádně teď už to vím, a malej už je ok ![]()
Na tom dortu určitě nic špatného není, ale hádám, že jste ho nezkoušela předem testovat na menším množství smetany, aby si přivykl, že jo? Ona i ingredience, která je zdravotně úplně ok, tak pokud ji má dotyčný prvně (a to klidně i coby dospělý) a rovnou ve větším množství, tak mu nemusí sednout. Přece jen smetana je poměrně tučná a tudíž těžká. I spousta dospělých má po hodně tučném jídle trávicí obtíže.
Dobrý den, myslíte že by mohl dort způsobit ročnímu dítěti bolest břicha? Každý večer chodí spát v 8 a vždy usne, dneska slavil narozeniny a dělala jsem dort, ovocný, a byla v tom zakysaná smetana a smetana ke šlehání, ještě to neměl, ale dělala jsem to podle receptu a je to pro děti od 1 roku. Už dvě hodiny se kroutí a brečí, nechce spát, nic jiného mě nenapadá, myslíte že by ho z toho mohlo bolet bříško? Děkuji