Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak s tím bych mazala k Dr. a mamograf nebo UTZ. Hlavně z důvodu příznaků a rodinné anamnéze. Strach chápu, ale není na místě!!!
Nekde na dotaz ohledne bolesti prsa uvadel nejaky lekar, ze bolest neni klasickym priznakem, aspon ne v pocatecnich stadiich. Takze se neboj, ale urcite se zajdi nechat zkontrolovat. Udelaji ti sono a budes vedet o co jde.
Kamaradku bolelo prso a hodne, byla to cysta. Sono prso ti udela i hodne gynekologu, ale lepsi zajit primo na mamologii.
Já chodím preventivně na sono prsu každý rok a moje lékařka mě říkala, že bolest prsu nejsou první příznaky rakoviny, většinou na to přijdou při prevenci nebo si žena nahmatá bulku a ty dotyčné žádnou bolest neuvádí. Ale i tak si raději zajdi. Mě občas taky svědilo prso a zjistila jsem že to bylo podprsenkou.
@martiska píše:
Já chodím preventivně na sono prsu každý rok a moje lékařka mě říkala, že bolest prsu nejsou první příznaky rakoviny, většinou na to přijdou při prevenci nebo si žena nahmatá bulku a ty dotyčné žádnou bolest neuvádí. Ale i tak si raději zajdi. Mě občas taky svědilo prso a zjistila jsem že to bylo podprsenkou.
Presne to mi rikala moje doktorka taky. A i gyndar, kdyz jsem tam prave s bulkou v prsu prisla.
@Anonymní píše:
Ahoj, raději vkládám anonymně, chodí sem ségra.
Jsem po operaci, odstranění dělohy, bude to rok. A teď mne strašně bolí celé prso, svědí mne bradavka, možná spíš brní. Nenahmatala jsem si tam nic, ale je pravda, že mám velikost G. Má máma loni prodělala rakovinu prsu, tak se bojím. Nechci plašit zbytečně, ale prso bolí, co to může být? Ještě nějaké hormonální bouře?
velikost G to je neskutecne to slysimpoprve a to ze mamka prodelala pred rokem rakovinu prsu me mrzi ale myslim zepodle toho a podle toho jze jsi po odstraneni delohy nejsi zas tak anonymni
Jestli ti svědí, můžeš mít klidně i plíseň na bradavce, ale nemyslím si, že by to byl náznak rakoviny. Neboj
Me svedi a boli prso z kojeni, zkus tu bradavku mazat bepanthenem, snad ti tonpomuze. Avsak bolest jen tak, bez kojení, či těhotenství ( nenuzes byt v tom?) Neni normalni
Ahoj, raději vkládám anonymně, chodí sem ségra.
Jsem po operaci, odstranění dělohy, bude to rok. A teď mne strašně bolí celé prso, svědí mne bradavka, možná spíš brní. Nenahmatala jsem si tam nic, ale je pravda, že mám velikost G. Má máma loni prodělala rakovinu prsu, tak se bojím. Nechci plašit zbytečně, ale prso bolí, co to může být? Ještě nějaké hormonální bouře?