Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Už druhý týden se dcera léčí z chřipky A. Včera ji začalo bolet ucho. Měla jsem doma kapičky a přestalo to. Dnes návštěva na ORL a dr. nic nehledala, předepsala kapky a tot vše. Jenže dcera se tu svíjí bolestí
už fakt nevím
na pohotovost? Vždyť jsme dnes na ORL byly a nic tam není patologického… co vám doma pomáhá na bolest ucha? Dceři je 9
Nebolí ji třeba v krku?
Mám zkušenost, že ta bolest na ose krk, zuby, uši dost putuje a bolest jednoho dráždí to ostatní kolem.
Co zuby?
má je v pořádku? Zánět vystřeluje až do ucha..a jinak bych šla zítra znovu na ORL
Ucho se může krutě rozbolet po pár hodinách. To, že tam nic nebylo, už nemusí být pravda. Stav se mohl změnit, je tam tlak a bolí to. Můžete zkusit nakapat do ucha líh a dávat ibuprofen, je i protizánětlivý. Ale raději bych na nějakou ORL pohotovost večer, než v noci.
Syn byl na píchání ucha na pohotovosti. Kontrolovali i druhé a bylo ok. Nez dojel pro léky a domu, chytlo ho to druhé a jen se otočil a jel znovu. A už tam byl zánět; muze to byt rychle.
Jed na ORL.
A ještě mě napadá - kapky co dostala jsou do ucha? Kapete i do nosu? Na bolest neco dáváš? Ja dávala ibuprofenu.
Za mého mládí se to ucho u doktora píchlo, hnis vytekl a bylo po bolesti. Jak se to léčí dnes nemám tušení, ale ráda se přiučím. Hlavně, ať je brzy lépe!
@migmina píše: Více
Nakrajej cibuli najemno do ponozky a prilozte na ucho, treba pod celenku, cepici. Nasim detem to pomahalo a jednou jsem to zkusila sama na sobe a opravdu bolest behem chvile zmizela. A Nurofen bych ji dala na bolest. Kdyz to nepomuze, tak znovu na ORL.
@Kryptozoo píše: Více
Nebolí jí nic, krom toho ucha. Už i kašel ustal
@Anonymní píše: Více
Dr. koukala na bubínek a nic co by nasvedčovalo zánět. Říkala, ze to může být z rýmy, ale ona žádnou nemá. Dostala paralen a bolí méně
@TaLucie píše: Více
Do nosu kapele taky i když rýmu nemá. Dávám Paralen na bolest. Do ucha má otobacid a po nich velsi bolest
@Anonymní píše: Více
Léčí se to stejně. Se synem jsem takto byla dvakrát na pohotovosti a píchli mu to.
@migmina a kdy jste byli na tom ORL? Syn taky trpěl na záněty středouší, až jsme skončily v nemocnici, viděl ho tam ušař, pustil nás domu, že malej je v pořádku a do večera mu prasklo ucho a zánět znovu, takže zánět jde rychle
@migmina píše: Více
To bych jela na pohotovost na ORL. Otobacid by měl bolest zmírňovat ne naopak.
Zánět jde rychle. Může tam být opravdu výrazná změna během chvilky. Takže bych jela na pohotovost jestli má takové bolesti.