Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj mam na vas opet novy dotaz. Uz dlouho mne bolí záda ale v ruznych mistech v boku mezi lopatkami v miste ohybu a v krizi. Potom na hrudi a mam pocit nedodechnuti ( nadechnu se z hluboka a nedoakzu se plne nadechnout zalezi na pocasi ale po vetsinu dne to nejde). Pracuji dlouho v predklonu jsem kurak ale vykourim tak 3 denne vite nekdo o co jde?
@Hanzin píše:
Ahoj mam na vas opet novy dotaz. Uz dlouho mne bolí záda ale v ruznych mistech v boku mezi lopatkami v miste ohybu a v krizi. Potom na hrudi a mam pocit nedodechnuti ( nadechnu se z hluboka a nedoakzu se plne nadechnout zalezi na pocasi ale po vetsinu dne to nejde). Pracuji dlouho v predklonu jsem kurak ale vykourim tak 3 denne vite nekdo o co jde?
Jj, už jsem to viděla. Je to strašný a bohužel i pro okolí… tomuhle se říká hypochondrie a dotyčná osobách která tím trpí je neskutečne otravna i pro ostatní.
Ahojky, ono by to chtělo kvalitní masáž. Třeba ti to pomůže. Co děláš za práci? To přece nejde být dlouho v předklonu, tím ti záda hodně ničíš. Jo a občas to pramení i z psychiky. Z vlastní zkušenosti když jsem toho na sebe,,nakládala" hodně, tak mě opravdu bolela záda. Takže koukej si někam zajít, být minimálně v předklonu a třeba se to vylepší.
@Lu66 ztracis čas. Stačí kliknout na jeho založené diskuze. Tam je problem od stolice přes jazyk až na zada
@hospodki píše:
@Lu66 ztracis čas. Stačí kliknout na jeho založené diskuze. Tam je problem od stolice přes jazyk až na zada
Už jsem na to mrkla. No, komu není rady… ale díky. ![]()
@Lu66 V současne chvili jsem udržbař zahrad ( proste zahradnik) v predklonu jsem prakticky 7hodin z cele pracovni doby. Protoze polovina praci se dela v predklonu v klece nebo v sedě.
@hospodki Na to je jednoduchý lék nečíst to a takovým lidem se vyhýbat. Bohužel pro mně moje bolesti bohužel nejsou jen v hlavě. A všechny dotazy co tu mám jsou z meho užasně zdravotně proměnlivého života. Jelikož se mi děje kde co rád beru zkušenosti od lidí než od doktorů kteří vás pošlou pokaždé domu s práskama na bolest.
@Hanzin píše:
@Lu66 V současne chvili jsem udržbař zahrad ( proste zahradnik) v predklonu jsem prakticky 7hodin z cele pracovni doby. Protoze polovina praci se dela v predklonu v klece nebo v sedě.
Rejpání záhonů jde přece i v poddřepu/ nebo si kleknout. Já bych to teda nedala. Však to musíš vědět sám.
@Lu66 ano jde to i v podřepu ovšem u malejch rostlinek jsi tak jako tak v předklonu.
@Hanzin píše:
Ať ti žena dá… teda udělá masáž ![]()
@Hanzin píše:
@hospodki Na to je jednoduchý lék nečíst to a takovým lidem se vyhýbat. Bohužel pro mně moje bolesti bohužel nejsou jen v hlavě. A všechny dotazy co tu mám jsou z meho užasně zdravotně proměnlivého života. Jelikož se mi děje kde co rád beru zkušenosti od lidí než od doktorů kteří vás pošlou pokaždé domu s práskama na bolest.
Tak tělo při takové práci bude mít dost, ale popremyslej jestli jsi i psychicky Ok, protože tohle pozorování se normální není. Na práci svadej bolesti zad, ale prujem a pupinky na jazyku? ![]()
@hospodki tak ono kdyz vase imunita je na bodě mrazu a je vam porad zle a a furt vas neco bolí rekl bych ze to psychicky nebude. A co si budem povidat. Vsechny diskuze spolu fakt nesouvisí. Kazda ma otazku na neco jineho. A pouze platformu vyuzuvam k tomu k cemu je urcena.