Boty pro roční dítě

188
29.4.24 07:18

Boty pro roční dítě

Ahoj,

mám doma roční holčičku, která cca měsíc krásné sama chodí.

Jako první botičky jsme pořídili barefoot Bobux Xplorer.

Každopádně je mi jasné že botiček bude potřebovat víc, chtěla jsem ji pořídit ještě jedny tenisky „na zahradu a na písek“, alespoň dvoje sandálky ( k šatům, k moři atd) a gumáky.

Ale úplně se mi nechce za každé ty boty dávat cca 1500, to už by se celkem nasbíralo 😵

Většinou ale v obchodech narážím na boty které jsou totálně tvrdé a těžké, mají vysokou podrážku atd.. v takových by bolely nohy i mě 🤷

Máte nějaký tip na botky tzv zlatou střední cestu? Hlavně sandále, nějaké lehoučké, měkké, dostatečně široké ale za normální cenu?

Budu ráda za doporučení 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
643
29.4.24 07:51

Já teď kupovala lehoučký boty v decathlonu, mají snad od velikosti 20. Na léto budou ideál. Jinak dcera v roce nosila attipas a když bylo uplný horko, tak bosa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
29.4.24 08:02

Barefoot z druhe ruky :nevim: V bezne konfekci zejmena u sandalu minimum. Tusim ze jedny nebyly uplne tragicke od Raku, ale jen, pokud ma uzkou a vhodne tvarovanou nohu (mam jedno dite, ktere ma nihu uzkou a nejdelsi ma druhy prst, jakoby „ukazovak“, takze tu a tam projde neco z konfekce). Nebo Keeny maji solidni prostor, ale na tak malou nozku budou tvrde…
Tenisky najdes spis, Decathlon ma takove fajn cvicky, jestli je jeste nezrusili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.24 08:10

Dcera má 4,5roku a doteď má plné sandálky a letos prvně asi koupím páskové sandále, tak nevím, jaké potřebuješ k šatům pro roční dítě…v roce a třičtvrtě měla k moři dvoje boty a z toho jedny k vodě a do vody…buď se podívej z druhé ruky třeba na vinted nebo na nějaký kompromis Deichmann, sinsay, Decathlon…fare ma komromisní sandále za 1100kc, ale hlavně záleží, jakou má nohu…úzkou, širokou, nízký, vysoký nárt, jaké potřebuje v patě a jaký má tvar prstů…

• Citovat
  • Upravit
10928
29.4.24 08:25

Boty z druhy ruky bych treba nikdy nekoupila, kdyz jsou proslapnuty uz jinou nohou.

Nevim, proc by dite potrebovalo dvoje sandaly, uplne stacej jedny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24820
29.4.24 08:26

Já teď viděla bf i v Lidlu. Ale je to úplně zbytečné tolik bot. Hlavně sandálky si myslím, že pro tak malé dítě jsou i zbytečné. Ono je dobré, když má ta bota vepředu špičku. Hlavně takto malé dítě ještě často zakopává, leze, aby si neodřela prsty. Sandálky jsem brala až další léto. To je kolem druhého roku a upřímně mi to nechtějí kluci nosit. Takže letos budou mít jen dvoje botasky a holínky. Na zimu zimní boty. Celoročky jsem většímu letos už taky nebrala. Jde se podle mě ze zimi do léta. Ale jo, boty jsou drahá sranda. Hlavně může za měsíc poskočit noha a bude potřebovat větší boty ;) u těch malých dětí je to nevyzpytatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
29.4.24 08:30

V roce mela dcery capáčky kožené, jedny sandále a pak jedny zimni. Naprosto zbytečné další sandále, na písek. atd… Do tří letěla po jedněch botu. Teď ji je osm a letos ma keen tenisky, keem sandále, kompromisní páskové sandále k sukni, celoroční kožené, a poprvé baleriny.
Dokud nechodila Do školky nebylo vůbec třeba tolik botu.
V roce noha rychle roste… stačí i capáčky, něco otevřené a hotové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
29.4.24 13:02

Vzhledem k tomu, ze synovi v tomto veku kazde 2 mesice vyskocila noha o cislo, tak mel vzdy jen jedny boty. A ano barefoot se proste v tomto veku prodrazi. Radsi ani nechci pocitat, kolik uz nas stalo dite na botech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
759
29.4.24 13:16

Z druhe ruky bych taky boty nekupovala..Ted bylo přechodne obdobi takze jsme koupili uz jarni boty a do nich mel merino ponozky.. nosi je uplne vsude, jak do mesta tak na zahradu na pisek atd.. pocitam s tim ze mu stejne dlouho nevydrzej, protoze mu nozka rychle vyroste takze to bohate staci. Gumaky ma teda taky a ty mam o cislo vetsi a nosi je fakt jen zřídka. Ted uz bude snad hezky tak nebudou třeba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.4.24 15:29

Já u ročního dítěte mám capačky babyce. Další boty mi přijdou zbytečné. Stejnak fyzio doporučuji aby děti chodily co nejvíce bosa a boty by měly dostat až po 3mesicich samostatné chůze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
29.4.24 19:59

Ok díky za rady 🙂

Je to mé první dítě, já fakt nevím kolik má mít a kolik unosí bot 🙈 tak nějak jsem to brala i podle sebe 🤷 😀

Hlavně sem si říkala že je asi blbé aby se celé léto potila v uzavřených botech, proto jsem chtěla sandálky. Jako chůze boso je sice fajn ale ve městě fakt nerealizovatelná 😀

Ale super tipy jsou i ten Decathlon, ten mě vůbec nenapadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.4.24 21:33

Na léto je ještě čas. Já mám pořád jaro. :mrgreen: až bude léto tak až budu řešit boty dál a uvidím kolik toho dcera nasmajda ve městě a jak bude zdatná v chuzi. Jenom přece se ještě dost vozí v kočárku. Na hřiště a na zahradu na trávu je ideální bosá noha. Jinak u starší máme sandálky okbare. Má nízký nárt, úzký kotníky a dominantní palec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2055
29.4.24 21:58

Stačí jedny celoročky a jedny sandálky s uzavřenou špičkou, víc není podle mě potřeba 🤔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
30.4.24 09:42

@Kelly7 jako já bych taky ráda měla ještě jaro, ale venku to vypadá spíš na léto 🙈 😀 dcera právě co začala chodit tak celkem bojkotuje kočárek a chce furt chodit sama 🤷 díky za tip na sandálky, vypadají dobře a jsou i za normální cenu 🙏 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
30.4.24 13:49

Ahoj, já jsem většinu bot pro dceru kupovala na eshopu eobuv. Je tam docela výběr. V roce jsem pro ni myslím měla uzavřené kožené botičky a na léto sandálky s plnou špičkou. Doma měla kožené capáčky nebo naboso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková