Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Muze to byt zarostly a zaniceny chloupek. Ja osobne bych se pokusila si to opatrne, cistymi rukama vymacknout… asi se Ti tam uz udelal zanet a hnisa to. Vstrebalo by se to i samo, ale bude to trvat dele.
Ano bude to zarostlý chloupek. Zkus ve vaně vymačknout až na krev… Pak ale vydesinfikovat. Uplne nejlepší by bylo kdyby jsi šla na gyndu. On ti to dr vymačkne a nemusíš se bát zanícení. Holt musíš říct tátovi o doprovod.
Ja bych zasla klidne i k prakticky, mohla by zkusit i antibiotickou mast. Nemas v rodine nejakou zenu, kterou bys mohla pozadat o pomoc a doprovod? Nebo jen tatovi rict, ze mas zensky problem a at jde jen s tebou, vic s nim nemusis resit
Taky to vidím na zarostlý chloupek. Zkus se vykoupat, umýt pořádně ruce a nehty kartáčkem, místo vydesinfikuj a zkus vymáčknout. Poté zas vydesinfikuj, a kdybys měla framykoin, namaž to, je to antibiotická mast. Nebo bepanthen, ale i ta zinková mast je dobrá.
Pokud už jsi to tak zkoušela a nejde to nebo to bolí moc a spíš se to horší, než lepší, zkus zajít za dětskou doktorkou. Vím, že jsem od 14let chodila sama, když musela mamka do práce. Zkus zavolat sestřičce a vysvětlit situaci, pokud je hodná. U paní doktorky se ani nemusíš úplně svlékat, stačí třeba jen odhrnout kalhotky.
Neboj se, bude to dobré, ale pamatuj si, že někdy je lepší chvilka trapnosti u doktora nebo táty, ale vyřešit problém, než se dlouho trápit bolestí a strachem. Držím palce ![]()
Do 18 je bohužel nutný doprovod zákonného zástupce, sama jít nemůžeš, neošetří tě, je na to teď zákon, mohl by to být i zánět bartoliniho žlázy
Dobrý den, je mi 14 a vím, že tady nemám co dělat, ale potřebuji poradit. Žiju jenom s tátou takže o tom nemám s kým mluvit. Udělala se mi na vagině, přesněji na velkém stydkém pysku boulička. Mám ji tam už něco přes měsíc, je velká asi 1 cm. Boulička je tvrdá a bolí jak na dotek nebo když se špatně postavím nebo si špatně sednu občas také při chůzi. Chvíli jsem měla uprostřed bouličky bílou tečku ta ale praskla a najednou tam mám (něco jako když si prasknete pupínek na obličeji ale místo mazu z tam mám zaschlou krev) a kolem toho je takový bílý kruh, celé to strašně svědí. Celý ten pysk mám bolavý a napuchlý. Nemohly by jste mi prosím poradit co to je a co s tím mám dělat? Už jsem opravdu zoufalá, mazala jsem si to zinkovou mastí, ale nepomohlo to. Je to otravné i při normálním fungování protože se mi přesně o to místo odírá spodní prádlo. Asi chápete že na gynekologii se mi nechce. Budu ráda za každou radu.