Brouci z domácích vajec?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
10.11.24 12:08

Brouci z domácích vajec?

Dobrý den,
objevili jsme malé broučky v moukách a cukrech. Byly uskladněny ve stejné kuchyňské skřínce, jako domácí vejce. Předpokládám, ze ta domácí vejce mohou být příčinou. Všechno jsme zlikvidovali a vydezinfikovali, ale v malém množství se brouci objevují stále na různých místech v kuchyni.
Prosím o identifikaci a radu ohledně postupu likvidace.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12914
10.11.24 12:22

To bude nejakej potemnik, prinesla sis ho s tou moukou nebo cukrem z kramu. Z domacich vajec fakt nevylezli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
10.11.24 13:00
@veras0 píše: Více

Vypadá to jako pisivky. https://www.hubeni-skudcu.cz/blog/pisivka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
10.11.24 14:06

@veras0 když to rozmačknes, tak smrdí to po naftalínu?
Pokud ano, tak to bude potemník.
Pokud ne, tak jiná havěť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
10.11.24 20:47

Jakože ty vejce mají dírky, ze kterých to vylezlo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15780
10.11.24 22:23
@lucad77 píše: Více
:mrgreen:
Jsem se na to dneska schválně ptala omladiny, co k nám chodí za synem…
A prý normálka. Prokoušou se skrz skořápku. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23918
11.11.24 08:35

Ano, že slepičích vajec, zejména domácích, se líhnou brouci, pavouci a jiná havěť… Lepší je kupovat v Kauflandu vajíčka vyráběná v továrnách z ropy a recyklovaných PET flašek, u těch se to /většinou/ nestává… 8) 8) 8)
Jímá mě hrůza z toho, co by z domácího vajíčka vylezlo, pokud by se jednalo o vejce pštrosí, které je xnásobně větší… 8o 8o 8o :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
11.11.24 12:36

Větší pitomost jsem fakt neslyšela. Z vajec určitě žádní brouci nevylezou. Jak toto může vůbec někoho napadnout? Běžně si brouky můžete přinést v sypkých materiálech: mouka, cukr, kakao, strouhanka, koření apod. Dají se přinést i v pevných potravinách např. v těstovinách, rýži, čokoládě a jiných sladkostech (perníky, sušenky) a v ořechách. Rada? Vyklidit všechny spíže a zkontrolovat nejprve sypké materiály. Ideálně vše vyhodit a koupit nové a všechno sypké skladovat v uzavíratelných dózách. Když si totiž něco příště z krámu přinesete domů, tak se to z dózy jen tak nedostane do dalších potravina vysypete jen tu jednu a ne celou spíž. V šuplíkách si všímejte, zda se nenachází taková jemná moučka třeba z čokolády. Na obalech si všímejte, zda tam nejsou drobné dírky a zda jsou vakuově uzavřeny, tudíž když na to zmáčknete, zda neuniká vzduch a pytlík je stále nafouklý. Po vytřídění se prodávají různé prostředky určené přímo do kuchyní, ale stejně bych byla opatrná kvůli potravinám. Pak bych se v krámu podívala, zda nemají nějaké pasti na brouky v podobě různých nalepovacích proužků na bázi feromonů jako je tomu u molů. Ideálně jít do nějaké specializované prodejny a přímo se tam poradit. Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
11.11.24 20:47
@Černá Madonna píše: Více
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
12.11.24 20:56

Já si taky tyhle pidi hnusný cosi přinesla z krámu v mouce. Vyházela jsem všechno co bylo v ohrožení, celou kuchyň jsem vymyla desinfekcí a už se neukázaly. Pokud ti pořád odnekud lezou, hledej odkud. Ale z vajec určitě ne 😁 😁 😁 😁 👍

• Citovat
  • Upravit
41
13.11.24 08:38
@gechitka píše: Více

Mě to přijde jako marketingový tah, že máme kupovat vejce jenom v supermarketech. Za to domácí vejce z volného chovu obsahují více živin a jsou zdrojem vitamínu D. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný