Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
kate02 píše:Barbulka píše:u nás takhle plastový věci očichává manžel… Jemu fakt ty změkčovadla a tak hrozně smrděj… Takže čichne a co smrdí, vyhodíme…kate02 píše:no tak to je supér
asi vím, kterej máš na mysli, taky jsem na něj koukala v kauflandu, ale přišel mi drahej, nakonec jsme v ikey koupili tohle - http://www.ikea.com/…cts/70131564#…líbí se mi i ta barvička
snad je to bez ftalátů
![]()
Tohleto se zatím drží
já taky plast očichávám
jenže bryndáček byl zabalený v pytlíku a já pospíchala ![]()
Hanule píše:mmonica píše:ynax píše:ja teda tak inteligentni deti jako ty nemam, nase mala by to na just cucala
já nevidím důvod, proč by dítě mělo bryndák cucat. Moje děti používaly brandák pouze na to, aby jim jídlo nepadalo všude možně, co pusy se jim nikdy nedostal. Nic bych nevracela, asi by ti to ani zpátky nevzali.
a pokud zakladatelka nezkusi vratit, tezko zjisti jestli ji to vemou, solidni obchodnik by to mel vzit zpet, ovsem vse je o lidech, kdyby nevzali tak jim to tam mrsknu a necham zadara a zminim se, ze udelam trosku reklamu mezi maminamaBarbulka ale psala, že na etiketě to uvedeno je, takže nevím jakou „reklamu“ by měla dělat?
Já zkoušela takovou věc (co jsem koupila špatně) vracet jen jednou, v DM v německu, a tam to vzali. Ovšem čechy jsou něco úplně jiného.
Cechy jsou takovy jaky si je lidi delaji bohuzel
![]()
ynax píše:mmonica píše:solidní obchodník? hahaha. pokud to hygiena a předpisy dovolí, dodavatel to dodává a prodejce prodává. To by si za chvíli mohli nakupující sami určovat, co je a co není bezpečné. A jak tu někdo zmiňuje, že Kauf vrací peníze za jakoukoli reklamaci - pak si lidé myslí, že si můžou dovolit všechno a že stejná " práva" mají u všech prodejců v republiceynax píše:ja teda tak inteligentni deti jako ty nemam, nase mala by to na just cucala
já nevidím důvod, proč by dítě mělo bryndák cucat. Moje děti používaly brandák pouze na to, aby jim jídlo nepadalo všude možně, co pusy se jim nikdy nedostal. Nic bych nevracela, asi by ti to ani zpátky nevzali.
a pokud zakladatelka nezkusi vratit, tezko zjisti jestli ji to vemou, solidni obchodnik by to mel vzit zpet, ovsem vse je o lidech, kdyby nevzali tak jim to tam mrsknu a necham zadara a zminim se, ze udelam trosku reklamu mezi maminama
tady se nekomu slaplo na kuri oko
Ale proc ??? blby den ? Nejsi nahodou dovozce plastovych smejdu ? Nebo vyrobce ??
Ja nevim co Te tak zere
Barbulko- jeste o tom premyslim, jestli bys to krome vraceni zbozi nemela nekam nahlasit (na COIku nebo…), to prece neni mozny prodavat bryndak s ftalatama! Ted jsem se schvalne divala na databazi nebezpecnych vyrobku RAPEX (je to z cely Evropy) a opravdu se stahovaly i kocarky s ftalatovym madlem, tuzky s ftalatovou ozdobou, vselijaky hracky i pro vetsi deti, ktery je do pusy nestrkaj atd. atd. a to nemluvim o vecech pro dospely…
problem je v tom, ze je stanovena pro ftalaty hranice, tezko rici zda je prekrocena nebo ne, kazdopadne v roce 2008 firma Bocek musela stahovat svuj bryndak z trhu, nevim zda se poucili
rada je jedina , nepouzivat PVC, ale jine materialy , jako Eva nebo Peva , polyester
Tak treba je to ten bryndak z r.2008, me to nak u Kauflandu neprekvapuje
No ale rikam si, ze kdyby ta hranice prekrocena nebyla, pochybuju, ze by na vyrobku psali vubec neco o ftalatech- prece jenom to pusobi dost blbe
jeste jsem nasla ze ho ztahla primo ceska hygiena a to varovani o nevkladani do ust tam mel take
Hm, tak to jsem asi Bockovi krivdila- takze nemaj jeden vyrobek s ftalatama, ale nekolik ![]()
Tak jsem dnes vrátila bryndáček, paní se mě na nic neptala, vzala ho, zapsala, dala mi to podepsat a vrátila peníze, potěšilo jí že není rozbalený
přede mnou na tom papíře bylo cca už 15 lidí co dnes něco vraceli ![]()
Barbulka píše:
Tak jsem dnes vrátila bryndáček, paní se mě na nic neptala, vzala ho, zapsala, dala mi to podepsat a vrátila peníze, potěšilo jí že není rozbalenýpřede mnou na tom papíře bylo cca už 15 lidí co dnes něco vraceli