Bryndáček a ftaláty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2762
21.7.11 19:51
kate02 píše:
Barbulka píše:
kate02 píše:
asi vím, kterej máš na mysli, taky jsem na něj koukala v kauflandu, ale přišel mi drahej, nakonec jsme v ikey koupili tohle - http://www.ikea.com/…cts/70131564#… :mrgreen:
no tak to je supér :palec: líbí se mi i ta barvička :mrgreen: snad je to bez ftalátů :-D
u nás takhle plastový věci očichává manžel… Jemu fakt ty změkčovadla a tak hrozně smrděj… Takže čichne a co smrdí, vyhodíme… :roll: :mrgreen: Tohleto se zatím drží :mrgreen:

já taky plast očichávám :mrgreen: jenže bryndáček byl zabalený v pytlíku a já pospíchala :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
21.7.11 20:20
Hanule píše:
mmonica píše:
ynax píše:
já nevidím důvod, proč by dítě mělo bryndák cucat. Moje děti používaly brandák pouze na to, aby jim jídlo nepadalo všude možně, co pusy se jim nikdy nedostal. Nic bych nevracela, asi by ti to ani zpátky nevzali.
ja teda tak inteligentni deti jako ty nemam, nase mala by to na just cucala
a pokud zakladatelka nezkusi vratit, tezko zjisti jestli ji to vemou, solidni obchodnik by to mel vzit zpet, ovsem vse je o lidech, kdyby nevzali tak jim to tam mrsknu a necham zadara a zminim se, ze udelam trosku reklamu mezi maminama

Barbulka ale psala, že na etiketě to uvedeno je, takže nevím jakou „reklamu“ by měla dělat? :nevim:

Já zkoušela takovou věc (co jsem koupila špatně) vracet jen jednou, v DM v německu, a tam to vzali. Ovšem čechy jsou něco úplně jiného.

Cechy jsou takovy jaky si je lidi delaji bohuzel :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
mmonica
21.7.11 20:23
ynax píše:
mmonica píše:
ynax píše:
já nevidím důvod, proč by dítě mělo bryndák cucat. Moje děti používaly brandák pouze na to, aby jim jídlo nepadalo všude možně, co pusy se jim nikdy nedostal. Nic bych nevracela, asi by ti to ani zpátky nevzali.
ja teda tak inteligentni deti jako ty nemam, nase mala by to na just cucala
a pokud zakladatelka nezkusi vratit, tezko zjisti jestli ji to vemou, solidni obchodnik by to mel vzit zpet, ovsem vse je o lidech, kdyby nevzali tak jim to tam mrsknu a necham zadara a zminim se, ze udelam trosku reklamu mezi maminama
solidní obchodník? hahaha. pokud to hygiena a předpisy dovolí, dodavatel to dodává a prodejce prodává. To by si za chvíli mohli nakupující sami určovat, co je a co není bezpečné. A jak tu někdo zmiňuje, že Kauf vrací peníze za jakoukoli reklamaci - pak si lidé myslí, že si můžou dovolit všechno a že stejná " práva" mají u všech prodejců v republice

tady se nekomu slaplo na kuri oko
Ale proc ??? blby den ? Nejsi nahodou dovozce plastovych smejdu ? Nebo vyrobce ??
Ja nevim co Te tak zere

• Citovat
  • Upravit
Kaca007
21.7.11 20:26

Barbulko- jeste o tom premyslim, jestli bys to krome vraceni zbozi nemela nekam nahlasit (na COIku nebo…), to prece neni mozny prodavat bryndak s ftalatama! Ted jsem se schvalne divala na databazi nebezpecnych vyrobku RAPEX (je to z cely Evropy) a opravdu se stahovaly i kocarky s ftalatovym madlem, tuzky s ftalatovou ozdobou, vselijaky hracky i pro vetsi deti, ktery je do pusy nestrkaj atd. atd. a to nemluvim o vecech pro dospely…

• Citovat
  • Upravit
mmonica
21.7.11 20:32

problem je v tom, ze je stanovena pro ftalaty hranice, tezko rici zda je prekrocena nebo ne, kazdopadne v roce 2008 firma Bocek musela stahovat svuj bryndak z trhu, nevim zda se poucili
rada je jedina , nepouzivat PVC, ale jine materialy , jako Eva nebo Peva , polyester

• Citovat
  • Upravit
Kaca007
21.7.11 20:40

Tak treba je to ten bryndak z r.2008, me to nak u Kauflandu neprekvapuje :mrgreen: No ale rikam si, ze kdyby ta hranice prekrocena nebyla, pochybuju, ze by na vyrobku psali vubec neco o ftalatech- prece jenom to pusobi dost blbe

• Citovat
  • Upravit
mmonica
21.7.11 20:45

ten z r.2008 mel motiv Tom a Jerry

• Citovat
  • Upravit
mmonica
21.7.11 21:01

jeste jsem nasla ze ho ztahla primo ceska hygiena a to varovani o nevkladani do ust tam mel take

• Citovat
  • Upravit
2762
21.7.11 21:04

je to tento bryndáček akorát já mám žlutý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaca007
21.7.11 21:26

To bude beztak nemlich to samy, jen s jinym obrazkem :twisted:

• Citovat
  • Upravit
mmonica
21.7.11 21:27

tady je ten z r. 2008 http://www.mzcr.cz/…8_863_1.html

• Citovat
  • Upravit
Kaca007
21.7.11 21:42

Hm, tak to jsem asi Bockovi krivdila- takze nemaj jeden vyrobek s ftalatama, ale nekolik :lol:

• Citovat
  • Upravit
2762
23.7.11 22:27

Tak jsem dnes vrátila bryndáček, paní se mě na nic neptala, vzala ho, zapsala, dala mi to podepsat a vrátila peníze, potěšilo jí že není rozbalený :-) přede mnou na tom papíře bylo cca už 15 lidí co dnes něco vraceli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
23.7.11 22:39
Barbulka píše:
Tak jsem dnes vrátila bryndáček, paní se mě na nic neptala, vzala ho, zapsala, dala mi to podepsat a vrátila peníze, potěšilo jí že není rozbalený :-) přede mnou na tom papíře bylo cca už 15 lidí co dnes něco vraceli :think:
:palec: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

První dýně

• (4.2) + 69 recenzí

Kapsička mango/hruška

• (4.8) + 40 recenzí