Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky,
mám dotaz, máme Bébédélice a tvrdou vodu. Pořád se na dně sterilizátoru a na mřížce tvoří vodní kámen. Nevíte, jak bych to mohla odstraňovat aniž by to ohrozilo 7m dítko? Kys.citronovou se bojím použít aby to nezničilo stěny. Díky, Eliška
Nebude to pak smrdět i po pár vyvařeních? Nemůže se tím zničit ta plastová stěna? - jestli nenasákne ten jeho pach?
No konvice je taky plast, ale nevím, jestli to tu průhlednou část nějak nezabarví.. A konvice po druhém vyvaření čistou vodou už pak octem nesmrdí.
No, i když, jak se teď koukám, trochu má žlutý odstín ve vnitř, ale nevím, jestli je to od toho octa. Taky tu máme dost tvrdou vodu, takže vyvařuji docela často ![]()
Ja bych ocet zkusila. Sice nevim, co mas za konvici (neznam), ale kdyz das octovou vodu pres noc, mohlo by to zabrat. Nebude to tak silny, ale kdyz to tam nechas dlouho, tak by to mohlo zabrat. ![]()
Ja cpu ocet vsude, do konvice, okolo baterii i do umyvadel a pracky.
Po dvou vyvarenich (pote co vyleju ocet) je konvice cista a nesmrdi.
Já mám ocet na Bébédélice vyzkoušený a zabírá
Takže bych se toho nebála. Také se nám tam neustále tvoří vodní kámen
Hrůza ![]()
Zrovna jsem tam nalila ocet, zalila horkou vodou a nechám to tam pár hodin. Nebo jsi to dala na program sterilizace?
Tož jsem to zkusila ![]()
Nalila jsem ocet a následně zalila horkou vodou. Nechala přes noc. Bylo to krásné, jednou vysterilizovala na nečisto. Nijak to nesmrdělo ani nic po stranách. Takže to zabralo. ![]()
Horší je, že po pár sterilizacích vidím, jak se zase kámen usazuje. Ať žije nekonečný boj…
Děkuji za rady. ![]()