Brzké těhotenství po CS

10
3.4.22 17:27

Brzké těhotenství po CS

Ahojky holky, mám dotaz. 11.11.2021 jsem rodila císařským řezem narodil se nám zdravý chlapeček, který nám čtyři dny před Štědrým dnem umřel na SIDS.
Nemusím tu asi rozepisovat, jak moc mě to zasáhlo, a jak moc mi chybí. Hned na kontrole po šestinedělí jsem řešila s mým gynekologem další případné těhotenství, říkal mi že by jsme měli minimálně půl roku s dalším otěhotněním počkat. Dávali jsme si sice pozor, ale i přes to jsem před týdnem zjistila že jsem těhotná. Samozřejmě z toho mám hroznou radost, ale zároveň mám obrovský strach z velkého rizika prasknutí dělohy, nebo z komplikací při porodu protože počítáme s gyn. Tak nějak s tím že to bude další SC. Máte některá zkušenost s tak brzkém těhotenstvím po SC? Byla bych ráda i za ty špatné zkušenosti. Budu moc vděčná za každou reakci. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Stará známá
3.4.22 17:39

Je mi lito, co te potkalo. Osobni zkusenost nemam, ale rada bych te upozornila, ze po cisarskem rezu by bylo dobre jit poprve na kontrolu v tehotenstvi drive nez obvykle, aby se zkontrolovalo spravne ulozeni pocinajiciho tehotenstvi. Drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
10
3.4.22 17:50

@Stará známá Na kontrole už jsem byla, vše je tak jak má být, viděli jsme už i srdeční akci. Jsem 7+1 přišla jsem na to o něco později. Jen mě pořád nemůže opustit ta myšlenka, že momentálně teď dost riskuji. Přijít o další miminko už bych nezvládla. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
3.4.22 18:01

Já ti rozumím. Ono je po ztrátě, další těhotenství nejlepší „náplast“. Strachu se nikdy nezbavíš.. Žádného.. Já měla CS až po ztrátách, takže v tomhle neporadím. Ale myslím si, že tě budou hlídat a všechno bude dobré :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
3.4.22 18:02
@Kačka098 píše:
@Stará známá Na kontrole už jsem byla, vše je tak jak má být, viděli jsme už i srdeční akci. Jsem 7+1 přišla jsem na to o něco později. Jen mě pořád nemůže opustit ta myšlenka, že momentálně teď dost riskuji. Přijít o další miminko už bych nezvládla. :(

Zkus to brat tak, ze uz se to proste stalo a nic s tim nenadelas (nemyslim, ze snad uvazujes o preruseni). Takze klid, pokud jsi se hojila bez komplikaci, je velka sance, ze vse bude ok. Behem tehotenstvi se bude prubezne kontrolovat stav jizvy. Snaz se moc nepribrat, zdrave jist, zkus myslet pozitivne. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
10
3.4.22 18:28

@Andělka55 Moc děkuji za uklidnění. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.4.22 18:29

@Stará známá Moc děkuji, budu se snažit myslet pozitivně.❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 10:59

@Kačka098 vím jak se cítíš…nebo jsi se cítila…přijít o miminko..o zdravé miminko musí být šílené…my přišly také o narozené miminko…také 4 dny ale po vánocích…mě trošku utěšuje fakt že bylo nemocné.. hodně. prisli nám na to pozdě a už jsme si ho chtěli nechat. Také máme v plánu zkusit další miminko..také jsem rodila cisarem. Na začátku listopadu..Dr mi říkal že by bylo dobré počkat rok…to nevydržím..jak se tvářil ten tvůj po tom co jsi mi řekla že jsi už těhotná?

• Citovat
  • Upravit
10
5.4.22 14:31

To mě hrozně moc mě mrzí, a o to víc když vím jak je to neuvěřitelný zásah do srdce.
Jejda, vím je to dlouhá doba. A gord když vím jaké to je chtít dítě hned. No tohle je moje třetí těhotenství, o první jsme přišli hned v 7tt samovolně, a trvalo nám asi půl roku než se nám podařilo další, proto tomu vůbec nemohl uvěřit, že se nám to podařilo tak rychle.😃 Ale to asi není tak podstatný, protože jsme šli 3 měsíce po tom co nám malinký umřel od sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 14:41

@Kačka098 a miminko čekáš zase s tím samým? Jestli ano tak to je osud. to tak prostě má být. :srdce: já už děti mám z předešlého vztahu…tak to jediné mě drží nad vodou, ale nynější manžel děti nemá..takže touzime mít jedno společné…jsme spolu 5 let. Jizva se mi zhojila pěkně a rychle. Už od ledna mám práci..dávám se dokupy, tak si myslím že případne těhotenství dřív by také nevadilo..ale můj Dr je taková ta stará škola..dřív se doporučovalo po císaři i dva roky počkat…ale teď všude čtu i od doktroru že stačí půl roku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.22 19:28

Otehotnela jsem pul roku po CS a nikdo se nad tim nepozastavoval… Nejdulezitejsi je hojeni pry v prvních 3 mesicich :) stejne ze zacatku tehu ma jeste nejaky cas, nez na ni bude velky tlak a urcite si to pak vse budou vice hlidat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.22 21:03
@Anonymní píše:
Otehotnela jsem pul roku po CS a nikdo se nad tim nepozastavoval… Nejdulezitejsi je hojeni pry v prvních 3 mesicich :) stejne ze zacatku tehu ma jeste nejaky cas, nez na ni bude velky tlak a urcite si to pak vse budou vice hlidat.

To je dobrá zpráva. Moc by mi pomohlo kdybychom se už mohli snazit.

• Citovat
  • Upravit
10
6.4.22 15:03

Anonyme, to jsem si taky říkala. Právě proto jsem hned po tom co jsem se dozvěděla že jsem těhotná, volala ex s tím že se musíme sejít. Chtěla jsem tomu všemu dát šanci, a být zase rodina. Taky jsem si říkala že tohle miminko nám poslal ten náš malý andílek, bohužel ex na to má jiný názor, a i přes to že dítě chce o to aby jsme byli rodina už nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.4.22 15:04

Tak to máš o něco lepší než my, nám se narodil první a ztratili jsme ho. Taky mi moc pomohla práce, věřím že kdybych do teď seděla doma těhotná určitě nejsem. Přeji hodně sil, a brzké těhotenství.❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
6.4.22 15:05

Přesně tak, doktorka upozorňovala na to že budeme muset jizvu daleko víc hlídat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí