Obchůdek s kořením, nebo s oblečením?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.5.15 11:05

Buď a nebo :)

Ahoooj,
jdu se s Vámi poradit, mám v hlavě už skoro pět let myšlenku, že si chci otevřít svůj obchod, své podnikání. Momentálně jsem ve fázi, kdy mohu mít cca za měsíc od známé krásné prostory v centru města za 6000,– měsíčně vč. energii. Kauce žádné. Celou tu dobu byla má myšlenka, že si otevřu „arabský obchůdek“.. Většina mých přátel jsou arabové a jejich ženy, rozumíme si, ale to tu nebudu rozvádět a prostě mám k této kultuře a obecně k tomu blízko a kladný vztah. Celou tu dobu jsem si plánovala, jak jsi udělám obchůdek s kořením, typické jako je v arabských městech, koření v pytlích, brambory, zeleninu a ovoce, udělat opravdu prostředí.. a případně nějaké potraviny, pita chleby, apod.
Ale zároven moje dosavadní práce byla v obchodě s módou, oaní má věci od vietnamců nakupované, pěkné, jak co ale, ale vydělává jí to docela. Tak váhám, zda si otevřít v centru něco podobného, ale vybrala bych určitě jen nějaké kousky, jen to nositelné, moderní. Váhala jsem i s textilem z dovozu z Turecka a Egypta, kabelky, boty apod. ale nemám nejmenší tušení jak to sem dopravit.

Děkuji za Vaše rady. Nechci udělat chybu… ale chci jít za svým srdcem, spíše než módu, které je tu tři zadky.

Napadá mě i originální second hand i s některými kousky nového oblečení..ale do toho arabský svět nezatáhnu.. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10
21.5.15 11:44

Podle mě je to dobrý nápad to vyzkoušet, aspoň nasbíráte zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
21.5.15 11:55

Ahoj je to dobry napad ;) jedna znama ma taky obchod s textilem a pro zbozi si leta letadlem uz tam lita dlouho ma svoje dodavatele. Tak zkus se kouknout na net jestli tam neco takoveho neni nejakej velkoobchod v cizine :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.5.15 12:01

Tak nejsympatictejsi je mi ten napad s arabskym obchudkem. a ono, pokud clovek neco dela dela z nadseni a se srdcem, tak to vetsinou dela lip, nez to, co by delal ciste pro penize.

na druhou stranu, jsi si jista, ze to je na uziveni? najem je sice krasny, ale ony se nabali jeste i dalsi veci, plus nevim, jestli to chces tahnout cele sama. a prodavat jidlo neni sranda. soudim, ze to o cem pises nekoupis nekde v makru atd. mas predstavu kde a co budes kupovat? za kolik a za kolik se da prodat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.15 12:01

Holky, díky. Chci něco opravdu originálního. Zatím jsem na netu nic takového nenašla. Přemýšlela jsem i nějaké košilky a podobné objednávat na aliexpressu. Přeci jen některé věci tam mají pěkné. :)

• Citovat
  • Upravit
1806
21.5.15 12:08

U nás ve městě (12 000 ob.) je takový orient obchůdek, různé kabelky, šatičky, trička, ale i bižu, hrníčky, vodní dýmky, tabáky, čaje atd atd.. a teda k uživení to není… Nehledě na to, že to není zrovna nejlevnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.15 12:23
@svituska píše:
U nás ve městě (12 000 ob.) je takový orient obchůdek, různé kabelky, šatičky, trička, ale i bižu, hrníčky, vodní dýmky, tabáky, čaje atd atd.. a teda k uživení to není… Nehledě na to, že to není zrovna nejlevnější…

Tak to máš asi pravdu, nevydělávalo.. :(

• Citovat
  • Upravit
43028
21.5.15 12:52

Presne takovehle obchudky mivaji dost jepici zivoty, objevuji se a mizi, ani nevis jak. Dobre to promysli, koreni bud emit nejakou expiraci, prodavani potravin je u nas vazane, jsou prisne podminky, sama musis mit prislusne vzdelani (jako kuchar) abys mohla manipulovat s nebalenymi potravinami… a kolik potencialnich kupcu budes mit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
21.5.15 13:01

Nevím, už takto budeš muset každý měsíc vydělat nejméně 6.000 na nájem + svojí výplatu. Šel bych do něčeho co není sezonní, má velkou marži a je obrátkové. A co si lidé neodpustí ani v horších časech. Za mě je to jídlo. Malý gril na kuřata, k tomu polévky, hotdog, langoš, balení jídel s sebou. Jako doplněk zmrzliny, v zimě grog. Vymalováno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
21.5.15 13:50
@dalimil píše:
Nevím, už takto budeš muset každý měsíc vydělat nejméně 6.000 na nájem + svojí výplatu. Šel bych do něčeho co není sezonní, má velkou marži a je obrátkové. A co si lidé neodpustí ani v horších časech. Za mě je to jídlo. Malý gril na kuřata, k tomu polévky, hotdog, langoš, balení jídel s sebou. Jako doplněk zmrzliny, v zimě grog. Vymalováno :-)

a co teda arabsky bistro + doplnkovy sortiment. utivit se na svacinach a pro radost mit koreni a hrnecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.15 14:14

Já teda nevím.. nějak se mi do toho jídla nechce pouštět.. i když prostory by taky byli.. ale za 8.000,–.

Nevím… váhám. Spíš jsem měla představu nějakého hezkého, čistého butiku s pěknýma hadříkama. :)

• Citovat
  • Upravit
2204
21.5.15 14:42
@Pudloslava píše:
a co teda arabsky bistro + doplnkovy sortiment. utivit se na svacinach a pro radost mit koreni a hrnecky

arabský bistro se nejspíš uživí ve větších městech a to ještě jenom v některých lokalitách, většinou to je stejně klasiký kebab + pizza. Koření a hrnečky bych prodával pouze jako koníček s přivýdělkem na trzích a jarmarcích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.15 21:20

Ahoooj, tak jsem se již rozhodla. Pro zboží si budu sama jezdit, prostory mám domluvené za 6000,– přímo v centru u náměstí. Krásné, v podloubí, útulné. Stejně ale váhám, zda si přitom nechám ještě svou práci, jelikož jinak nevím v začátcích.
Vypočítala jsem to dobře, ale realita bývá jiná.
Vybavení obchodu mám k sehnání levně, pokladnu též.
Jen mě chytl malinko strach… a nejistota.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.15 21:53

Stále propočítávám.. že nakoupím oblečení cca za 5000,–. Kus mě vyjde na nějakých 30-40,–.
Budu brát i do komisního prodeje, tím zaplním spoustu místa.
U komise budu vyplácet až po prodeji a s člověkem se domluvím, kolik za určitý kus chce peněz a následně si to sama prodám za cenu jakou uznám.
Aby jsme byli obě strany spokojené. :kytka:
Jinak průměrně kus za 159,–, ale trička levněji a třeba bundičky a džíny dráž, ale průměrně tj 159,– počítám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat