Bude to kluk - mám strach

Anonymní
10.10.12 11:36

Bude to kluk - mám strach

Ahoj holky,
píšu raději anonymně, je to choupostivé téma. Mám doma dvě holčičky a teď čekám kluka. „Věděla“ jsem to od začátku, už je to i z UTZ jasně potvrzené. Ale: neumím si to představit. Neměla jsem tátu, brácha je o 12 let starší a vztah moc nemáme, s klukama jsem to nikdy neuměla, manžel je takový holčičí, rozhodně ne chlapský… Naše manželství funguje, ale tedy spíš fungujeme - ale moc ne jako manželé. To nechci rozepisovat, jsme v pohodě - ale to mužské tam chybí.
Miminko už teď děsně miluji, těším se na něj - o tom to není. Ale nedovedu si představit, jak budu vychovávat chlapce, aby to bylo správně, jak to zvládnu a jak to zvládne on. Měla jste to některá? Úplně to ochromuje moji radost z těhotenství… Nevím, jak to přesně popsat - radost i strach najednou..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12743
10.10.12 11:46

Nebo já si taky přála holku a od začátku jsem věděla že to bude kluk. ve 13tt to utz potvrdil. je to nakonec úplně jedno. taky jsem se toho bála, má dvě sérgy a moje máma má strach kluka koupat. že prý neví jak na šulína :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.10.12 11:48

Hodne maminek v mem okoli prdlo kluka na fotbal a on se z tech tuntu stal behem kratke doby asertivni kluk. Ne mlaticka nebo tak, jen proste nejak zmuzneli tim chlapskym sportem… Uvidis sama, podle meho te intuice sama nejak povede…

• Citovat
  • Upravit
8911

Mám 2 kluky. A mám pocit, že kdybych měla 3.holku, tak to s ní nebudu umět a nebude se mi to líbit. 8) Asi každý se bojíme neznámého… ;)

Teď jen co s tím strachem udělat. Mně pomáhají knížky. Mám jich doma několik, mmj. Vztah otce a syna (http://www. grada. cz/vztah-otce-a-syna_4625/kniha/katalog/) a Výchova kluků (http://obchod. portal. cz/produkt/vychova-kluku/). Pěkné jsou obě. Tu první dej přečíst taky manželovi. Vlastně ve všech knihách, které s zabývají výchovou kluků, se dozvíš, jak strašně důležitá je role pozitivního mužského vzoru (otce, pokud není otec, tak děda, když není ani ten, tak aspoň strýc) v pozdějším věku i jiného mužského vzoru než v rodině (tzn. trenér, oddílový vedoucí atd.)

Ale s miminkem to bude stejné, je jedno, jestli je to holka nebo kluk. ;-)

Btw znáš reklamu na Oreo sušenky? Jak tam to holčička pod stolem ukazuje tatínkovi jak papat sušenku? Nejdřív mi to přišlo úsměvné. Ale později jsem došla k názoru, že mít doma takovou héérečku, co bude mít tatínka takto omotaného kolem prstu, tak mě klepne pepka! Zlatí kluci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296

Já chtěla strašně holčičku, nic jiného nepřicházelo v úvahu. A buch potvrzen kluk, jak já se nabrečela…(no bylo tam více faktorů k pláči, ale i pohlaví byl jeden z nich). Jsem jedináček, v rodině samé holky.

No a teď? Miluju bagry, jeřáby..i když jedu bez syna, žasnu, když vidím další nový :mrgreen: Čůrání ve stoje šlo taky lehce…co mě čeká dál se těším :mrgreen:

To přejde neboj 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14124
10.10.12 11:51

Neboj, naucis se to. U maleho mimina je sumafuk, ze je to kluk a jak bude rust, tak na vsechno prijdes.

Ja z kluka jsem zatim rozpacita, je narocnejsi jak dcera, ale verim, ze si spolu poradime. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
10.10.12 11:52

Já byla ze tří dcer, žily sme jen s matkou, když jsem čekala prvního kluka měla jsem asi pocity jak ty. A už jsem dva syny dobře vychovala, jestě tenhle třetí mě čeká…
Neboj, ono to příjde samo, nikdo nemá návod na výchovu dětí…
Povedete se navzájem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296

@Wiolla Ha tak já mám asi holku s pinďourem :mrgreen: Tatínka má totiž omotanýho víc než jsem mívala já toho svýho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009

Holky, moc díky za uklidnění. Mám trochu obavy právě z toho mužského vzoru - u más prostě není :-( A chlapa suplovat nechci a nebudu. Tak asi brzy pošupajdí na nějaký sport :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
10.10.12 11:56

Ja si zas u naseho Misi rikam, kdyz place, ze narozdil od zenskejch vi, proc place a co chce :) Jen na to ja musim prijit. A jako u vetsiny chlapu i u nej vede touha po prsu :)

• Citovat
  • Upravit
8911
10.10.12 11:57
@RyBANA píše:
@Wiolla Ha tak já mám asi holku s pinďourem :mrgreen: Tatínka má totiž omotanýho víc než jsem mívala já toho svýho :lol:

Tak náš tatínek je z kluků taky celej poprděnej. Vždycky když přijde domů, tak klucí letí, radostí výskají a skáčou na něj. A on je z toho úplně hyn… :lol: Doják při každém návratu domů. ;) Ale aspoň to není ze strany kluků takové afektované, kukuč taky udělají, ale pak se jdou poprat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59507

To zvládneš, až ho poprvé uvidíš tak zjistíš že to jde tak nějak samo :*. U prvního jsme prostě počítala s klukem a když mě na UTZ e 20tt řekli že to je kluk tak jsme si říkala že jsme to přece věděla ne :lol: :lol:, u druhýho jsme si byla jsitá víc jak na 100% že to bude holka, stále na utz si nebyli jistí tím víc jsme si byla holkou jistější a ve 22tt na 3D jsme skoro spadla z lehátka když jsem i já viděla že to holka nebude 8o 8o, když se malej narodil tak ho viděl manžel a říkal že to je moje kopie že to je až neskutečný, bohužel já po sekci, malej na kyslíku takže jsme ho viděla 3 den a pochovala až 7 den po porodu :( a na potřetí to bylo spíš zázračné otěhotnění a říkala jsme si že to bude určitě třetí kluk, tak nějak jsme si říkala že holka by byla fakt náhoda ve 21tt doktorka jestli už víme pohlaví tak říkam že to bude třetí kluk a doktorka že kdo nám to řekl že na kluka tam dost věcí chybí :lol: :lol:. no jenže ted zjištuju že se v holčičích hračkách moc neorientuju a těch panenek je tolik druhů :lol: :lol:, naštěstí je ještě čas ale i v oblečení je to takové jiné. manžel nesnáší růžovou, kolem postýlky že vymaluje a sám že teda růžová, udělal jí i n nadživotní velikosti kitty :lol: :lol: a furt proč všechny hadry v růžové a ted že jí ta růžová sluší a když jsme o víkendu řekla co bych jí koupila k vánocům tak to neni dost holčičí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466

U nas chteli vsichni holku, a je to tez klucina, ze zacatku male sklamani, ale ted se na nej tesim. Ja tatu mela, ale opustil nas v dobe kdy sem ho asi nejvic potrebovala, a od te doby k nemu citim jen nenavist, tudiz bych chtela sviho drobka vychovat aby byl jinej, i kdyz chlapi jsou chlapi. :zed:tez sem jedinacek

Příspěvek upraven 10.10.12 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
10.10.12 11:58
@Flyingfrog :mavam: (Miška :* ).
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
píšu raději anonymně, je to choupostivé téma. Mám doma dvě holčičky a teď čekám kluka. „Věděla“ jsem to od začátku, už je to i z UTZ jasně potvrzené. Ale: neumím si to představit. Neměla jsem tátu, brácha je o 12 let starší a vztah moc nemáme, s klukama jsem to nikdy neuměla, manžel je takový holčičí, rozhodně ne chlapský… Naše manželství funguje, ale tedy spíš fungujeme - ale moc ne jako manželé. To nechci rozepisovat, jsme v pohodě - ale to mužské tam chybí.
Miminko už teď děsně miluji, těším se na něj - o tom to není. Ale nedovedu si představit, jak budu vychovávat chlapce, aby to bylo správně, jak to zvládnu a jak to zvládne on. Měla jste to některá? Úplně to ochromuje moji radost z těhotenství… Nevím, jak to přesně popsat - radost i strach najednou..

Ahojik :hug:,mám první tři děti-holky. Představa, přijatelná, že budu mít kluka se objevila až při třetí dceři. A čtvrtě je fakt syn.Je to jiný, ale krásný. Vím na čem jsem. U holek jsem dost tápala než jsem přišla no to co je trápí nebo co jim prostě je. U syna je to jasný…buď jídlo, nebo plná plína nebo potřeba spánku :D.

• Citovat
  • Upravit
8911
10.10.12 12:00
@HankaB píše:
Holky, moc díky za uklidnění. Mám trochu obavy právě z toho mužského vzoru - u más prostě není :-( A chlapa suplovat nechci a nebudu. Tak asi brzy pošupajdí na nějaký sport :-)

Jaktože není? Mužský vzor není o tom, že to má být macho! Mužský vzor v tom smyslu, jak se chlap chová k ženě, jak jí pomůže, jak se zapojí do rodinného života, že si jde s dětmi hrát a nelehne si k televizi, že jde s dětmi ven na kolo, že si prohlídnou knížku (je jedno jestli o bagrech/letadlech nebo o umění), jak řeší konflitky (silou, racionálními argumenty, hádkou, dohodou?) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí