Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já bych ten byt nedržela. To bych si radši teda už našla prostory, kam bych dala ty věci, když na nich tak lpíš. Ale 7.000,– měsíčně je dost. A neřešila jsi to tady už náhodou?
Našla bych si v Praze větší podnájem (což za 11 000 není nereálné), přestěhovala bych si věci z bytu po rodičích a ten pustila..šetřit na hypotéku a zároveň platit za prázdný byt asi není úplně nejpraktičtější ![]()
7000 pakticky vyhodit je fakt dost, co vsechny ty veci nacpat do 1 pokoje, zamknout a zbytek,,pronajmout,, nekomu znamemu, kamosce aby si neprisla o tolik penez. Nebo je problem tam jit bydlet a do Phy dojizdet? Stejne vas to pak ceka
Veci prevest do domu, ze ktereho chcete stavet a bytu se zbavit? Ale je todost zmatene, tvuj text.
@Makronka222 Bohužel je, dojíždění by trvalo asi 4 hodiny jen tam. Pronájem mě taky napadl, ale co vím, tak nejsem majitel a pronajímat nemohu, jedině načerno a to nechci a rozneslo by se to-jsme maloměsto.
@lupto Dům ještě nestojí, psala jsem, že chceme stavět, ale tak za rok nebo dva, až něco našetříme. A že chceme stavět blízko toho bytu, který teď na dálku platím.
@Anonymní píše:
Téma je citlivé, proto anonymně. S přítelem je nám oběma 25 let, žijeme v Praze, kde jsme oba dříve studovali, v podnájmu, za který měsíčně dáme 11 tisíc. Přítel má dobrou práci v mezinárodní firmě, já pracuji ve státním (mám cca 16 tisíc měsíčně). Nedávno jsem měla v rodině tragickou událost, která trochu vším zamíchala-zůstal mi byt v podnájmu, kde jsem dříve žila s rodiči. Je krásný a je blízko oblasti, ve kterém bychom chtěli bydlet-stavět. A teď potíže. Partnerova práce je dobře placena, ale sám říkal, že chce odejít a žít v jiném kraji, v klidnějším prostředí. Chceme oba dům. Platí nájem v Praze a já teď nově platím ten byt po rodičích, jednak je ještě brzy se odstěhovat, jednak tam mám veškeré věci, jelikož garsonka v Praze je pidi a nemáme tu ani stůl. Moje představa je taková, že ještě rok, max. 1 a půl vydržíme v Praze, budeme šetřit co to dá na hypo, zároveň budu financovat dům po našich, kde jsme tam jednou měsíčně, pak se do něj na čas přestěhujeme a odtamtud budeme stavět.
Nevýhody: platím měsíčně asi 7 tisíc za byt, ve kterém jsem jednou za čas. Odkoupit nelze, je to podnájem, výdaje za energie jsou naštěstí minimální, ale je to 7 tisíc, které bych mohla šetřit.Prosím o vaše komentáře a názory. Doma mám prostě svůj pokoj a věci, do Prahy jsem přišla s taškou a nepovažuji to zde za domov, ale spíš za nutnou ubytovnu. Vzdát se bytu je proto pro mně velice těžké, ale uvědomuji si i tu finanční zátěž.
- Když se bytu zbavím, tak nemám kam dát svoje věci, musela bych vše vyhodit a rozprodat a mám k tomu sentimentální vztah.
- Když budeme chtít stavět, z Prahy to nepůjde, byt je prostě taková základna, ze které se vše bude řešit a až bude hotov dům, z bytu odejdeme.
Tak to pardon, pochopila jsem, ze mate najem svuj za 11 tis., k tomu za 7 tis. ten podnajem a pak ještě dům po rodičích, kam se chcete časem přestěhovat a odtud stavět.
No, vcelku existují tři možnosti:
1. Podnájem pustit, věci roztřídit, nutné a nějaké trochu vzpomínky nechat a ostatní vyhodit/rozprodat. Stejně to jednou uděláš.
2. Pustit váš nájem, pustit podnájem a neplatit dohromady 16tis., ale třeba jen 12 za větší by, dá se.
3. Pustit váš nájem a jít do většího po rodičích.
Sezen si pronajem sklepni koje tam nekde u toho bytu za pat stovek/ mesic. Usetris a nebudes muset veci vlacet buh vi kam.
@Šarlota4 To mi ale problém asi úplně nevyřeší. Až budu chtít stavět, tak si budu muset zase něco pronajmout blízko stavební parcely. Z Prahy stavět nemůžu.
@Anonymní píše:
@Šarlota4 To mi ale problém asi úplně nevyřeší. Až budu chtít stavět, tak si budu muset zase něco pronajmout blízko stavební parcely. Z Prahy stavět nemůžu.
A proč ne? Jak je to daleko od místa, kde chcete stavět? Mimochodem, vyřeší, nebudeš vyhazovat 7 tis. měsíčně navíc, a až si něco pronajmete tam, tak půjdete v tu dobu už z Prahy, tudíž i kdybyste si znovu něco pronajali, zase to bude jen jedno placení měsíčně, ne?
@lupto To ano. Upřímně o tom uvažuji nejvíce nebo o pronajmutí třeba 1+1 za tři měsíčně, abychom měli aspoň kam dát ty věci a kde přespat.
@Anonymní píše:
V tom případě to asi nemá řešení
Za mě je to ale taky blbost, platit dva nájmy (zbytečně). Pustila bych byt po rodičích a až jednou budeze stavět, můžete si pronajmout jiný v dané lokallitě.
@Anonymní píše:
A proc ne? Predpokladam, ze stavet vlastnima rukama nebudes
nemam zkusenosti se stavbou, ale myslim ze postavili i lidi, kteri nebydleli vedle parcely. Kazdopadne ten byt bych pustila je to zbytecny vydaj kdyz tam nebydlite. Navic zvrtnout se za ty 1-2 roky muze cokoliv.
Možností je vícero,
v první řadě bych tedy pustila v Praze garsonku za 11000, kam se vám nic nevejde.
Během 5 minut: http://www. sreality. cz/detail/pronajem/byt/1+1/praha-brevnov-za-strahovem/2477015132#img=8&fullscreen=false za 11500.
Nevím, kde bydlíte, může to být dál, ale já tomu věnovala 5 minut a ten byt má 37 m2. Určitě najdete mnoho dalších podobné velikosti i cenové relace.
Pak vytřídit věci po rodičích a některé věci si asi budeš chtít nechat(fotky, jiné památky).
Do nového bytu třeba upotřebíš i nějaký nábytek, zbytek můžeš buď prodat nebo darovat za odvoz. Oblečení určitě vyhodit.
Nebo pokud toho bude hodně, tak si zaplatit skladovací kóji, vyjde to levněji než platit podnájem.
Ale hlavně se nenechejte odírat v pidigarsonce za 11000. To není vůbec potřeba, ani v Praze.
Téma je citlivé, proto anonymně. S přítelem je nám oběma 25 let, žijeme v Praze, kde jsme oba dříve studovali, v podnájmu, za který měsíčně dáme 11 tisíc. Přítel má dobrou práci v mezinárodní firmě, já pracuji ve státním (mám cca 16 tisíc měsíčně). Nedávno jsem měla v rodině tragickou událost, která trochu vším zamíchala-zůstal mi byt v podnájmu, kde jsem dříve žila s rodiči. Je krásný a je blízko oblasti, ve kterém bychom chtěli bydlet-stavět. A teď potíže. Partnerova práce je dobře placena, ale sám říkal, že chce odejít a žít v jiném kraji, v klidnějším prostředí. Chceme oba dům. Platí nájem v Praze a já teď nově platím ten byt po rodičích, jednak je ještě brzy se odstěhovat, jednak tam mám veškeré věci, jelikož garsonka v Praze je pidi a nemáme tu ani stůl. Moje představa je taková, že ještě rok, max. 1 a půl vydržíme v Praze, budeme šetřit co to dá na hypo, zároveň budu financovat dům po našich, kde jsme tam jednou měsíčně, pak se do něj na čas přestěhujeme a odtamtud budeme stavět.
Nevýhody: platím měsíčně asi 7 tisíc za byt, ve kterém jsem jednou za čas. Odkoupit nelze, je to podnájem, výdaje za energie jsou naštěstí minimální, ale je to 7 tisíc, které bych mohla šetřit.
Prosím o vaše komentáře a názory. Doma mám prostě svůj pokoj a věci, do Prahy jsem přišla s taškou a nepovažuji to zde za domov, ale spíš za nutnou ubytovnu. Vzdát se bytu je proto pro mně velice těžké, ale uvědomuji si i tu finanční zátěž.