Podpora na pracáku po mateřské

984
5.5.14 13:42

Budu mít nárok na podporu?

Zdravím, vím že je tu spoustu takových odkazů, ale nemůžu najít takový jaký bych potřebovala. Jestli nějaká z vás víte byla bych ráda za odpověď.

30.8.2010 jsem nastoupila do práce a dostala smlouvu na jeden rok, snad další rok v březnu jsem onemocněla a byla na neschopence a to můj zaměstnavatel nevydržel a 13.6.2011 mi poslal výpověď, že mi smlouvu neprodlouží, takže prac. poměr mi skončil 30.8.2011. Já otěhotněla ještě před uplynutím prac. smlouvy, ale i tak jsem od září nastoupila na pracák ( podporu jsem brala )další rok v dubnu jsem porodila a dostávám 6100 po dobu tří let. Příští rok mi končí mateřská a já bych potřebovala vědět jestli na pracáku budu mít nárok na nějakou podporu po mateřské.

Už teď se snažím rozhodit sítě, protože najít práci s dítětem, vy vite, je dost těžké. Děkuji pokud někdo bude vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
5.5.14 13:50

Dostaneš na 5 měsíců, ale nebude to žádná hitparáda. první 2měsíce asi 3500, pak ještě míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
5.5.14 13:52

@LenaNell

Péče o dítě do 4 let patří právě mezi náhradní doby pojištění, proto maminkám nárok na podporu v nezaměstnanosti vznikne. Protože však během této doby neměla žádný započitatelný příjem, tak bude pobírat podporu v nezaměstnanosti v minimální výši.
Minimální podpora v nezaměstnosti činí 15 % v prvních dvou měsících, 12 % v dalších dvou měsících a 11 % další měsíce z průměrné mzdy v národním hospodářství za 1. až 3. čtvrtletí předchozího roku.

Pro rok 2014:
3694 Kč (první 2 měs.), 2955 Kč další 2 měs.), 2709 Kč (posl. měs.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.5.14 13:54

No alespoň něco k tomu pokud se podaří brigáda, já jen chtěla být od toho dubna, kdy mi konči MD, doma do září. Malá má nastoupit do školky a kdyby si nemohla zvyknout, tak ať ji můžu kdykoli vyzvednout. Taky přes prázdniny, vůbec nemáme možnost hlídání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992
5.5.14 14:08

@LenaNell jen upozornění, když pobiras podporu tak nesmíš mit brigádu. Leda něco na černo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.5.14 14:15

@Idril aha, to jse nevěděla. A kdybych měla brigádu a nebyla na úp, musela bych si sama plati socia. a zdrav. co? Ale snad by to měla být jen symbolická částka, doufám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
5.5.14 14:43

@LenaNell tomu nevěř, zjišťovala jsem to pro partnera celkem nedávno, a symbolické to vůbec není. Ale můžeš být zaregistrovaná na UP nepobírat podporu, a přivydělat si do 4250 tis. měsíčně. Pak tě nevyškrtnou a pořád za tebe platí pojištění. Jinak kdyby jsi si platila sama zdravotní tak je to 1148Kč měsíčně. Počítá se to z minimální mzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.14 22:41

Zdravím všechny. Prosím o radu. V únoru minulého roku mi skončila RD a jelikož jsem neměla syna ve školce, tak jsem se zaregistrovala na Úřadu práce. Tam jsem pobírala podporu v nezaměstnanosti, dohromady jsem tam byla 8 měsíců. Pak jsem si našla práci, kde jsem pracovala 6 měsíců. Pracovní poměr byl dnes ukončen dohodou. A má otázka zní, dostanu při přihlášení na pracovní úřad podporu v nezaměstnanosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
6.5.14 09:14

@Peťule B. asi ano, protože je tam podmínka, že mezi podporami musíš být alespoň 6 měsíců zaměstnaná. Akorát tím, že bylo ukončení dohodou, dostaneš méně. Jen 45% po celou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.14 09:43

Děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat