Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den
S dcerou které teď bude jedenáct let jdeme na operaci na ortopedii na Bulovce. Chtela jsem se zeptat na zkušenosti na lůžkovou část. Ma opožděný vývoj, tak bych tam chtěla být s ní. Divala jsem se na diskuze, ale vše je již staršího data.Tak pokud tam byl někdo v nějaké bližší době? Děkuji
Ahoj, byla jsem tam s dcerkou tři roky na operaci v dubnu a pak ještě na sundání sádry a rehabilitaci začátkem června. Co by tě zajímalo? ![]()
Asi úplně vše, ještě jsem s dcerou mimo Chomutov nebyla
Moc děkuju
Mohu napsat zkušenost za sebe (operace ramena). Ortopedie na Bulovce je top pracoviště v rámci republiky. Ne náhodou si tam nechali operovat končetiny Klaus, Zeman (nikoli v Ústřední vojenské nemocnici!). Lékaři skvělí, erudovaní, sestřičky vlídné, pozorné, prostředí moderní a čisté. Takže velká chvála.
@xkamilkax píše: Více
Tak my tam byli na operaci kyčle. Dcerka má tři a půl roku. Nejdřív jsme byli na jedničce kde k nám dali malé mimčo, které ve dne v noci plakalo, takže jsem sestřičky poprosila, jestli je volný nadstandart a šli jsme tam. Stojí 1000 Kč za den a za mě tedy super, už nikdy jinak. Sprcha a záchod pro sebe, lednice, rychlovarná konvice a telka. Ale hlavně klid, který to dítě po tak náročné operaci potřebuje. Jinak jsou pokoje většinou dvoulůžkové a mají sprchu a záchod je vždy společný s vedlejším pokojem. Jídlo děs běs, vozí ho na pokoj. Je lepší si vzít něco sebou. V areálu je jedna kantýna, kde se dá něco nakoupit. Na oddělení je jídelna s kuchyňkou, kde je rychlovarná, mikrovlnka a lednice volně pro pacienty a doprovod. Sestřičky a veškerý personál úžasný. Ochotné, milé, vstřícné na jedničku s hvězdičkou. Lékaři kapacity, opravdu machři a Bulovka je s dětskou ortopedii opravdu vyhlášená. S dcerkou jsem mohla jít před operací před sál, kde už jsem ji nechala jen s personálem. Po operaci hned volali a mohla jsem k ní na JIP kde byla dvě hodiny po operaci a pak jsme šli zpět na náš pokoj. Dále zde funguje na oddělení škola a školka. Za námi chodili úžasné učitelky ze školky, nosili ji hračky, stavebnice a zkrátka věci pro zabavení. A se staršími dětmi se zas učitelky ze školy učí. Také je tam krásná hernicka, super vybavená. Dole v přízemí je rehabilitace, kde jsme pak chodili po sundání sadrové Spiky plavat do bazénu, aby si tam nožičku pomalu rozhýbala. Jediné mínus momentálně je to, že celá budova ortopedie momentálně prochází rekonstrukcí, tak je tam občas bordel a kravál. Nevím, napsala jsem co mě napadlo, tak kdyby tě ještě napadla nějaká otázka, tak napiš. ![]()
Není vůbec za co. Neboj se, budete tam s dcerkou v dobrých rukách.
Držím pěsti. A kdyby si se chtěla ještě na něco zeptat, klidně napiš. ![]()
@xkamilkax Ať operace dobře dopadne a dceři pomůže. Kromě rehabilitací přímo na Bulovce může dcerka ještě využít pobyt v lázních. Ten trvá čtyři týdny. Pokud dcerka nezvládne lázeňský pobyt sama, je nutné k žádosti doložit potvrzení dětského psychologa, že dítě samostatný pobyt nezvládne, je fixované na matku, a je potřeba doprovod. Můžete jet např. do Janských Lázní, Klimkovic, nebo do léčebny Luže-Košumberk.
Na dětské ortopedii pracuje moje maminka, tedy nejsem objektivní, ale nebála bych se toho
Co vím tak sestry i doktoři jsou fajn, milí ![]()
@koopr píše: Více
Je to tak, nemám proti dětské ortopedii na Bulovce jedinou výtku. Sestry by zasloužily metál, opravdu skvělé všechny. Doktoři to samé. Dcerka i přes veškerou bolest, co tam zažila, říká, že se jí tam líbilo ![]()
A můžu se prosím zeptat, jak je to tam s nadstardantem? Jestli bych si ho mohla nějak zamluvit, jestli bývá volný a na cenu? Dekuju
Je určitě lepší si zavolat a domluvit předem. Bývají dost obsazené. Stojí 1000,– na den