Bydlení na ubytovně

5
20.3.24 22:32

Bydleni na ubytovně

Ahoj, potřebovala bych poradit ohledně bydlení.
Za dva měsíce mi bude 18 let, doma to zrovna není nejlepší a u přítele také ne, už nějakou delší dobu hledáme bydlení ale nikde nechtějí mladé pracuji lidi proto jdu za vami s otázkou. :,(
Zda mohu jít bydlet na “ubytovnu” příteli je 21 let a nevíme zda by mě tam pustili, přemýšlím zda by stačilo potvrzení od zákonného zástupce? Budu rada za jakékoliv zpětné vazby díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35774
20.3.24 22:41

Jak to, že už nechodíš do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.3.24 23:12

Tak od 18 můžeš kamkoliv, ale nebylo by lepší třeba nějaké spolubydleni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.3.24 00:04

@Kriss Tina spolubydleni není nic pro nás
Proto mě zajímalo zda by stačilo nějaké potvrzení od zákonného zástupce zatím na ty dva měsíce než mi bude 18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.3.24 00:04

@pikola mám dálkové studium :ok_hand: 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
21.3.24 04:36

Co je na spolubydlení špatného? Raději bych hledala spolubydlení. Než jít někde na ubytovnu. Ale každý má jiné požadavky. Nejspíš majitelé bytů nevidí v takovém páru perspektivní nájemníky a dávají přednost jiným. Nějak se nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
21.3.24 05:39

@Natali715 O jaký typ ubytovny by se jednalo? Mám známé, kteří jako mladí a single odjeli za práci do Prahy. Žili prvních docela dost let na firemních nebo nemocničních ubytovnách a maximální spokojenost. Pěkné, čisté prostředí, maximálně jeden spolubydlící ze stejného oboru. Jasná pravidla užívání daná řádem. Lepší než drahý nájem v Praze. U toho spolubydlení taky nevíš, na koho narazíš a nevíš, jak se bude chovat majitel bytu.

Ve spolubydlení bydlela pár let jiná známá, Brno. Šla do toho až s lidmi, které poznala na brigádě, před tím internát. Majitel bytu si tam dělal opravy a návštěvy v naprosto nevhodnou dobu, třeba v sobotu brzy dopoledne, kdy se chtěli konečně jednou vyspat.Nebo přes týden v časech, kdy se jim to absolutně nehodilo. Potřebovali se učit nebo jít do práce nebo mít prostě svatý klid.
Do tohoto bych šla vyloženě na doporučení co se týče spolubydlících i pronajímatele. Kdyby některé moje dítě hledalo z důvodu vzdálenosti spolubydlení, byla bych schopná upozornit, na co si dát pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65120
21.3.24 06:14
@Natali715 píše: Více

Pochybuju, ze by si to nejaky pronajímatel vzal na triko. Proste pockejte dva mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
21.3.24 06:24

Ne, počkej 2 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
21.3.24 06:33

Tak ubytovna je to poslední, tam nechceš. Zažila jsem ubytovnu dvakrát při školní praxi v terénu (škola samozřejmě zaplatila to nejlevnější ubytování) a bylo to hrozné. Jedna sprcha a záchod na 15 pokojů třeba. Hnus, nikdy víc. Podruhé jsem si nakonec zaplatila hotel. Spolubydlení bych naopak brala ve vaší situaci jako dobré řešení. Není to sice ideál, ale na rozjezd super. Jinak od 18. můžeš co chceš. Tedy i jít na ubytovnu.

• Citovat
  • Upravit
33531
21.3.24 07:55

A z čeho to budeš platit? Ty dva měsíce ještě vydrž a pak si můžeš jít kam chceš. Ale ubytovna není moc dobrej nápad. Spolubydlení by bylo o dost lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35729
21.3.24 08:04

Víš vůbec jak to na těch ubytovnách vypadá? To fakt raději mít někde pokoj ve spolubydleni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
21.3.24 08:39

Ty dva měsíce musíš počkat, to už zvládneš. Rodiče za tebe mají zodpovědnost a mohli by te nechat provést zpátky domu. A nezletilému nikdo nic nepronajme. A proč není spolubydleni pro vás? Některé ubytovny mají společně koupelny, wc, kuchyne apod pro všechny nájemníky, to fakt nechceš se dělit s nějakými divnymi existencemi, to je o zdraví :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5132
21.3.24 08:45
@LiduNe píše: Více

Já jsem bydlela na nemocničních ubytovnách a super. Akorát to bylo před víc jak 20 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
21.3.24 10:57

@kocourGarfield rada bych ale jsem ve fázi takové ze nemám kde být nemám rodiče jen tetu a ta me doma už nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí