Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s bydlením ve vyšším (posledním) patře? Docela se nám s přítelem líbí byt v 11. patře 15 let starého cihlového domu, je za dobrou cenu a velikostně vyhovuje, ale já jsem tak vysoko nikdy nebydlela, tak z toho mám trochu strach.
@mončís Jsou tam naštěstí dva, tak snad by nepřestaly fungovat naráz ![]()
@Sofie2013 ono je fuk, kolik pater to má, ale po zkušenostech bych do posledního znovu nešla - v létě vedro jak sviň, nevyvětratelné (od rozpálené střechy), v zimě je třeba daleko víc topit.
Jinak osobně bych do toho nešla - nesnáším výšky a čekat 20 minut na výtah není moje hobby ![]()
@Sofie2013 na Silvestra super
máme tu 2 výtahy a už sem párkrát čekala hodinu s kočárkem dole na výtaháře… ale ok ![]()
@Sofie2013 píše:
@mončís Jsou tam naštěstí dva, tak snad by nepřestaly fungovat naráz
to se budeš divit
![]()
Nebydlela jsem tak vysoko, ale napadá mě pár věcí: pokud máš závrať, tak možná bude problém mýt okna. V létě může více pražit slunko - ale záleží na jakou stranu jsou okna a může tam naopak na podzim a v zimě dost fičet vítr (nárazy větru do okenních tabulí jsou taky dost hlasité). A taky může být dost slyšet strojovna výtahu. Více negativ mě nenapadá. ![]()
@Apaji vidíš, strojovna výtahu - to jsem zapoměla.. taky otřesný ![]()
Tak hlavně jaký tam je výtah, zda je dosti prostorný i pro stěhování nábytku, ledničky apod…jinak je to na palici. Já bydlela nejvýše v 5. patře a nemohla jsem se koukat ani z okna-natož je umýt, kdybychom měli balkon, tak tam ani nechodím:( To chce vyzkoušet, jestli Ti výšky dělají dobře.
Já bydlela ve 4. patře a to bylo až až na mne. V 11. patře jedině bez dětí. ![]()
@mončís píše:
Hlavně aby nepřestal jet výtah
tak v takhle vysokých barácích bývají buď 2 výtahy, nebo třeba aspoň ve 3patrech propojený sousední vchody, a v každým výtah, jinak jsem to nikdy neviděla ![]()
jinak já byhc takhle vysoko nešla, mám strach..od 5 do 23 let jsem bydlela v 7.patře, do 5,5 let dokonce ve 12, to už si naštěstí nepamatuju
a jak jsem se přestěhovala od mamky, tak moje podmínka byla max. 2. patro ![]()
Bydleli jsme v 11. (posledním) patře a byli jsme spokojení. I když ze začátku jsem trochu závrať měla
Nefunkční výtah - náhodou je to super na fyzičku
Teď bydlíme v přízemí a taky spokojenost.
@missmiri píše:
Tak hlavně jaký tam je výtah, zda je dosti prostorný i pro stěhování nábytku, ledničky apod…jinak je to na palici. Já bydlela nejvýše v 5. patře a nemohla jsem se koukat ani z okna-natož je umýt, kdybychom měli balkon, tak tam ani nechodím:( To chce vyzkoušet, jestli Ti výšky dělají dobře.
Já zas nemít ten balkon, tak prostě nemeju okna - všechny okna naštěstí směřovala do toho balkónu. V 11. patře bych teda nemyla radši ani na balkoně, taky mám závrať.
@Gina108 píše:
Já zas nemít ten balkon, tak prostě nemeju okna - všechny okna naštěstí směřovala do toho balkónu. V 11. patře bych teda nemyla radši ani na balkoně, taky mám závrať.
Tak jsme radši koupili byt v tom samém baráku, ale v prvním patře
A max. spokojenost:) Akorát je tu chladněji, protože zespoda je jen sklep. Ale od všech, co znám a bydlí v posl. patře slýchávám, že je opravdu problémem to horko v létě…
@Sofie2013 Přestěhovali jsem se do hodně vysokého paneláku z bytovky. Bydlíme ve zvýšeném přízemí a je to super. Můj sen byl mít v tom domě byt úplně nahoře. Poněvadž tam jsou i terasy.
No chvála bohu, že to nedopadlo. Jsou problémy, které popisují holky. Já ještě přidám, že je tam dost veliký hluk z ulice, všechno stoupá nahoru. A neuvěřitelně tam fičí. Tohle mi prozradil jeden člověk co tam bydlí a nedaří se jim byt ani prodat.