Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, my jsme koupili dům a dva roky poté postavili přímo vedle nás čističku. Cítit je jen opravdu velmi zřídka. Báli jsme se, že to bude hrůza a nakonec není ani nijak slyšet.
Takže myslím, že bych do toho šla a dům koupila, pokud se vám líbí a vyhovuje. ![]()
Betty děkuju, a to u vás je taky ta biologická čistička, nebo „klasická“? A jak jí máte daleko? V našem případě je od domu cca 25m ![]()
Ještě dodávám - někde jsem četla, že rodiny z domů okolo čističek bývají více nemocné…?
Judith, známí bydlí asi u té „klasické“, která čistí mechanicky filtry. Tahle pracuje na jiném principu, no ale pořád je to holt čistička.
My se tam dali do řeči se sousedy, a jedna paní potvrdila, že smrdí fakt jen výjimečně, když se otevřou dveře, když jsme tam byli my, tak nebylo cítit nic. Taky nehučí. Ale co já vím, co se uvolňuje do vzduchu.
A taky jak to může vypadat za pár let, když se třeba zanese…?
No to jsem zapomněla dodat, bydlíme vedle té klasické, mechanické - cca. 100 m
Bydlime naproti cisticky a malo kdy, opravdu zridka neco citime. A ani ji neslysime. Ja bych do toho sla ![]()
Já teda nevím, ale tchánovci mají tuhle čističku na zahradě. Jako ke svému domu. Roste tam rákos apod rostliny. Není co by tam hučelo a nijak to nesmrdí. ![]()
@Judithkaj Jestlize to neni cisticka u nejakeho prumysloveho provozu, tak se tam nic skodliveho neodparuje.
Ve vedlejší firmě je čistička a když zrovna firma nejede(víkendy, celozávodní dovolené), tak to smrdí naprosto otřesným způsobem.
Nevím proč, neznám princip fungování, ale vypadá též jako kořenová.
@mamina89 píše:
Já teda nevím, ale tchánovci mají tuhle čističku na zahradě. Jako ke svému domu. Roste tam rákos apod rostliny. Není co by tam hučelo a nijak to nesmrdí.
Taky znám domky, kde není kanalizace a řeší to kořenovou čističkou vody přímo na vlastní zahradě. Pokud funguje správně, tak by nemělo být nic cítit.
A co treba komari atd? Nebude jich tam hodne, kdyz je to vlastne „mokrina“? Ja je treba fakt nesnasim…
@fashion_victim83 píše:
Ja bych se bála, ne hluku a smradu, ale neceho „neviditelného“.Kdo vi, jestli nemůže byt neco v ovzduší, pude, spodních vodách. Mam kamarádku, jejiž rodina žije v jedne vesnici u Brna a skoro vsichni onemocnění rakovinou, její rodina i dalsi lidi v te vsi. A to se tam jen před lety těžilo uhlí. Dnes je tam strasne množství radonu a lidi co tam žiji, maji min v každé rodine jeden i více případu onemocnění.
Jak se ta vesnice jmenuje?
Klasický čističky taky nesmrdí, ale jakmile má být změna počasí nebo dlouhodobé vedra je to puch na padnutí. Mohli jsme koupit pozemek v Mukařově krásnej u lesa ale 50 m od čističky jsme do toho nešli.
Holky ja nevím, ale tyhle EKO čističky se hojně budují třeba v CHKO. A taky si myslím, ze by do toho nemel jít kdejaký sajrajt. Přeci jen je to čistička z rostlin. Zakladatelko, ty víš, co konkrétně čistí? Ta naše nezapáchá, žádný komary nepřitahuje… Nestojí tam voda. Vlastně bys vůbec neřekla, ze tam je. Jen tam rostou vodní rostliny. Ale na podzim se posečou i občas. Normálně sekačkou. Takže tam voda není ![]()
Ahoj holky, prosím omluvte anonym, nechci aby známí poznali můj nick…
Uvažujeme o koupi domu ve vesnici která má zatím cca 1000 obyvatel, ale hodně se tam staví, určitě to ještě dost poroste…
A hned za plotem „našeho“ pozemku je čistička. Je to ta biologická, kořenová.
Dům se nám jinak líbí, máme jen dilema kvůli té čističce. Prý nezapáchá, ale přece jen - nejde z ní něco do vzduchu? Když se ucpe, co pak?
Jaké může mít ještě nevýhody?
Na netu se dočtu o kořenové čističce samé oslavné ódy, jenže to jsou texty firem které je nabízejí. raději bych realistický pohled.
Šly byste do toho? Máte nějaké zkušenosti?