Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, hledala jsem už po všech čertech, ale bez úspěchu a vůbec nevím, jestli to, co hledám, vlastně existuje. Zkouším proto ještě tady…
Má mamka silně nedoslýchá a stav se v tomto zhoršuje. Běžně neslyší mobil, ani když ho má třeba kousek od sebe na stole, do toho jí navíc dost řve televize, nemluvě o tom, když ho má třeba v kabelce.
Zcela pravidelně se jí tedy nemohu dovolat a to pochopitelně zejména ve chvíli, kdy je to velmi nutné, dost vadí. Aby mobil nonstop nosila třeba v kapse je rada na nic. Zaprvé to sama odmítne (bere to jako omezení), zadruhé má takovou šíleně velkou plácačku, která se ani nedá dost dobře zasunout do kapsy.
Napadlo mne proto, nevíte někdo o tom, že by existovalo cokoliv malého, co by umělo třeba vibrovat nebo svítit, když zvoní ten mobil? Třeba něco jako gumový náramek nebo přívěsek nebo něco takového s bezdrátovým dosahem po bytě?
Nemáte náhodou někdo hluché či nahluchlé příbuzné či známé, které nějakou takovou „prodlouženou ruku“ telefonu používají? Opravdu by mi to dost pomohlo.
http://www.widex.cz/
ochotně poradí i všelijaká udělátka všeho druhu pro nedoslýchavé seniory.
@Burj Chalifa Dík, zkusím se jich optat, jestli nenajdu přímo nějaký ten pípák už hotový a prodávaný. Už jsem se na několika místech poptávala, ale potkala jsem maximálně zařízení, které si dáš domů a když ti něco zvoní, dokáže to to zvonění rozpoznat a na na pager to pošle signál. Pager pak vibruje a svítí. Problém je, že i ten pager je pořád hodně velký.
@Tunrida Moc děkuju! Přesně něco takového jsem měla na mysli!