Dvouměsíčnímu miminku trochu cukru do čaje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
849
16.3.22 14:17

Nedávala bych ani čaj, ani cukr ani med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
16.3.22 16:05

Cukr nejlíp nikdy. Čaj neslazeny. Dcers 6 let neměla ještě cukr v čaji. Max. obcas med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
16.3.22 17:59

Cukr určitě ne, jinak slabý heřmánkovy caj je skvělý na prdy a bolavé břicho, lze použít od 1.měsice, ale opatrně a sledovat kvůli možné alergii. Jinak je také možné udělat kminovy odvar, mělo anyzovy či fenyklovy čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
16.3.22 18:01

Davala jsem hermankovej caj, kdyz se nemohla vykadit, vzdycky pomohl, stacilo trosku, ale cukr jsem nedavala. :palec: a kdyby nemela ze zacatku problemy, tak nedavam ani caj. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
16.3.22 18:11

Když jsem chtěla heřmánkový čaj pro svého 1,5 starého syna, lékárnice mi vynadala, že to nepřichází v úvahu. Prej je tak od 3 let nejdřív.
Nekojený syn dostával na pití obyčejnou vodu - a to až ve chvíli, kdy měl příkrmy (cca 5 měsíc.) Když se nemohl vykadit, dostal trošku šťávy ze švestek, nebo se prodávají přesnídávky švestkové.
Kojená dcera dostává taky čistou vodu - taky až od příkrmů.
Pokud dítě nemá opravdu velkou horečku, nebo není vedro k padnutí, není třeba do něj ládovat čaj a už vůbec ne slazený.
Pokud už na tom trváte, tak fenyklový čaj je sladký od přírody a je dobrý na prdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
16.3.22 18:12
@Mar__tanka1983 píše:
Zkus to napřed bez cukru ;)
Máš dítko na sunaru? Takhle malá mimina většinou mají dostatek tekutin z mlíka, dokud nedáváš příkrmy, je extra pití povětšinou zbytečné.Jinak můj syn neslazené pití nikdy nepil, to raději padal žízní do mdlob :roll: :zed: sice se to obecně nedoporučuje, sladit dětem, ale tak je to na tobě. Já třeba, abych nedávala klasickej cukr, přidávala do čaje trošku medu nebo třeba švestkové šťávy, nebo vařila ovocné čaje, které samy o sobě jsou sladké svou chutí.

Dvouměsíčnímu miminu med opravdu ne. To už radši ten cukr, který mu sice nijak neprospěje, ale na rozdíl od medu ani nijak významně neublíží. Med je jednak silně alergenní, jednak může obsahovat clostridia, která produkují botulotoxin. Starším dětem a dospělým s normální imunitou a střevní flórou to neudělá nic, miminu to může ublížit moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
16.3.22 18:40

@LilyJane hele i na caji je napsany, ze je od 1. mesice veku. Me pediatricka rekla, ze hermanek dat muzu, sice omezeny mnozstvi, ale muze se. A takhle maly dite stejne caje moc nevypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
16.3.22 18:58
@DandátkoP píše:
@LilyJane hele i na caji je napsany, ze je od 1. mesice veku. Me pediatricka rekla, ze hermanek dat muzu, sice omezeny mnozstvi, ale muze se. A takhle maly dite stejne caje moc nevypije.

Tak samozřejmě že nevypije, on je mu ten čaj hlavně skoro k ničemu. Projde jím jak průtokovým ohřívačem. Akorát mu na krátkou dobu zaplácne žaludek, dítě místo aby mělo hlad a najedlo se, je v klidu, protože má břicho plné vody. A pak akorát začíná ubývat na váze, protože voda ho nezasytí.
To řekla doktorka v porodnici a i pediatra zase mi. Čaje a ani voda prostě nemají pro tak malé děti moc smysl, leda tak ten fenykl uleví střevům. Není vaše doktorka jednou z těch 65+? To by tak odpovídalo. Ty často radí dávat čaje, vodu a nesmysly v době, kdy to dítě vůbec nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.3.22 19:39
@Jahru píše:
Dvouměsíčnímu miminu med opravdu ne. To už radši ten cukr, který mu sice nijak neprospěje, ale na rozdíl od medu ani nijak významně neublíží. Med je jednak silně alergenní, jednak může obsahovat clostridia, která produkují botulotoxin. Starším dětem a dospělým s normální imunitou a střevní flórou to neudělá nic, miminu to může ublížit moc.

To o botulotoxinu je vsude opisovany nesmysl.
Nikdy to nikdo neprokazal, med obsahuje podobne mnozstvi, jako kterakoliv jina cerstva potravina.
Vzniklo to zrejme tak, ze se med daval do jiz pouzitych sklenic treba od sadla, spatne vymytych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
16.3.22 19:46

@LilyJane neni, doktorku mame mladou. Nepsala jsem vubec nic o tom, ze mi rekla, ze mame davat caj. :nevim: psala jsem, ze mi mudr rekla, ze se muze dat hermanek i malymu miminu, to je rozdil. Ja sama jsem se na to doktorky ptala, jestli ho dat muzu. Ja caje nedavala, mela ho asi 4krat za tech 5 mesicu, kdyz se nemohla vykadit. Hermanek ji vzdycky protahnul a stacilo 20ml. Psala jsem, ze bych caj taky nedavala vubec, kdyby problemy nebyly, ze duvod k tomu neni. Ale je lehce projimavej, takze nam pomohl v tomhle.

Příspěvek upraven 16.03.22 v 19:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9795
16.3.22 19:49
@Lucie_Sx píše:
To o botulotoxinu je vsude opisovany nesmysl.
Nikdy to nikdo neprokazal, med obsahuje podobne mnozstvi, jako kterakoliv jina cerstva potravina.
Vzniklo to zrejme tak, ze se med daval do jiz pouzitych sklenic treba od sadla, spatne vymytych.

Ale jistě, já zapomněla. Ty víš všechno nejlíp, zato doktoři jsou ouplně blbí, že jo? http://www.szu.cz/…tulismus.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
16.3.22 19:53
@Fee-bee píše:
Mimču bych heřmánkový čaj nedávala, je dost dráždivý a vysušuje sliznice. Dost lidí na něj má alergii. Ale ovocné čaje klidně dávej a s troškou cukru si nedělej hlavu, pokud tedy nejsi aktivistická militantní biomatka. :kytka:

Dvouměsíčnímu miminu jo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
17.3.22 00:33
@Jahru píše:
Ale jistě, já zapomněla. Ty víš všechno nejlíp, zato doktoři jsou ouplně blbí, že jo? http://www.szu.cz/…tulismus.pdf

Cetla jsi to?
Byla tam souvislost jen v tom, ze nekteri, co onemocneli, predtim jedli med.
Nic vic.
Primo uvadi, ze „vetsina vzorku nebyla dostupna pro mikrobiologickou analyzu“.
Naopak v dalsim odstavci, u nakazy od zelv, byl v obou vzorcich detekovan totozny izolat a nakaza prokazana.
Fakt si to precti.

Ja to vim z vcelarske prednasky od docenta mikrobiologa, machr kapacita, predpokladam, ze by nekecal. Takze chytry je on, ne ja ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
17.3.22 15:10

Takhle malé miminko čaj vůbec nepotřebuje a už vůbec ne s cukrem. Z jakého důvodu mu ho chceš dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí