Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak to bych mu nedala ani náhodou, tak 200kč max, jen za ten čas…opravu stejně neudělal… ![]()
Za cestu je standart 500, i kdyby bydlel ve stejné čtvrti.
Pokud jde o tu půlhodinovou práci, tak příplatky za sobotu už jsou dle mého zrušeny, viděla bych to tak na 250 Kč. Méně ani omylem. Dohromady 750. Slušnost by velela účtovat jen tu cestu a tak 50 za náhodu. Jenže slušnost se nenosí.
Hele my dali za celodenní opravu s náhradními díly v ceně 15000 25000 korun. Byli tady dva opraváři. Což znamená výdělek tak 4500 pro jednoho na den(něco seberou daně, cesta, opotřebování strojů…). A to si ještě vydělají tak 1500 na vráceném DPH.
Takže opraváři vydřiduši jsou a to kolektivně.
Jé to byl ještě levný. K nám přijel, řekl, že máme zmáčklý jeden čudlík navíc, tak ho vypnul.Pak ,že teda když už je tam, ať mu pučíme vysavač, že kotel vysaje.No byl tam 10 min. a řekl si 1500Kč. Tak jsem hned říkala tomu mému, že se naučí opravovat kotle a jsme za vodou. Stačí, že vyjede jednou denně, přiveze 1500Kč a já budu spokojená.
Jde taky o to že třeba havarijní služba je o víkendu za 500,– samozřejmě každá firma má částku jinou…plus cesta, práce a tisíc korun je hned.
jinak já pracuju v plynoservisu, ceny máme za cestu 150,– po městě, jinak 1 km 15 kč, hodina práce 300,– a havarijní výjezd/o víkendu/ právě příplatek 500,–
takže cena se mi zdá adekvátní.
záleží také na místě bydliště.
Nevim co řešítě- pán přijel v sobotu, vlastním autem, kotel opravil… platí se započatá hodina práce, doprava a sobotní příplatek.. myslíš, že ti to někdo bude dělat pro tvoje krásný voči?? lidi, proberte se.. řemesla jsou dneska líp placený než valná většina vš vzdělanců.. nám zapojoval pán v bytě plynovou propojku ke sporáku- přijel zapojil husí krk, napsal papír, 1500 korun za 20 minut práce.. mlask.. ta tvoje cena byla adekvátní, bohužel rady a,,špeky,, se prostě dneska platí… dej své dítko na opraváře kotlů a bude se mít dobře.. a s učňákem..
@Dice píše:
Tak to bych mu nedala ani náhodou, tak 200kč max, jen za ten čas…opravu stejně neudělal…
ty seš ale chytrá.. pokud vím, psala že kotel opravil- rozjel ho, topí, maj teplou vodu.. po válce je kažej generál.. to že ho opravil tak, že se něčeho dotl je problém zakladatelky, že to její manžel neumí a nedotkl se tam, kde opravář… 200 bys mu mohla dát, ale věř tomu, že příště by k vám nikdo nepřijel.. vono se tydle lidi znaj navzájem a umí si kdeco říct… příště bys taky mohla být bez vody klidně týden,.. hrdinko.
@lopata No pokud ti takhle prodlužoval domovní plynovod, tak nechci se hádat, ale ještě nedávno na toto byla potřeba nová revizní zpráva na celý domovní plynovod od plynoměru počínaje… Tak to možná ještě nemáš vyhráno.
Souhlasím s @Jura007
na tohle je potřeba opravdu revize, aspon co teda vím z práce od našich revizáků
a dát mu 200 kč je opravdu dost málo…
@lopata píše:
ty seš ale chytrá.. pokud vím, psala že kotel opravil- rozjel ho, topí, maj teplou vodu.. po válce je kažej generál.. to že ho opravil tak, že se něčeho dotl je problém zakladatelky, že to její manžel neumí a nedotkl se tam, kde opravář… 200 bys mu mohla dát, ale věř tomu, že příště by k vám nikdo nepřijel.. vono se tydle lidi znaj navzájem a umí si kdeco říct… příště bys taky mohla být bez vody klidně týden,.. hrdinko.
Trošku klidu by to chtělo ne??
![]()
Já platila před 14ti dny 800,– na ruku. Na fakturu by si účtoval 1300,–. Taky nic neměnil, jen odšroboval a propláchnul jakousi součástku.
Souhlasím s tím, co psala @lopata, i když s formou JAK to napsala, už tolik ne
. My potřebovali zjistit, proč nemyje myčka, volali jsme do servisu a tam nám řekli, že to, že jen přijedou plus hodina práce (platí se každá započatá, takže 20 minut nebo 60 je jedno) nás vyjde minimálně na 1200Kč. Tak jsem to odmítla (myčka je stará a byla jsem smířená s tím, že až se vrátím do práce, koupíme novou), rok byla bez myčky a nedávno jsme náhodou zjistili, že problém nebyl v myčce, ale v přívodu vody (ve ventilu). Jít o kotel, byla bych vděčná, že funguje, i za cenu 1000 Kč
. Jinak souhlasím i s tím, že záleží i na tom, kde zakladatelka bydlí, my v Praze jsme zvyklí na ledaco
.
Lopata má pravdu v jedné věci, že servisáci plynaři si ze své živnosti dělají tak trochu monopol… Tak třeba neprovedou uvedení do chodu kotle, který si koupíte jinde než od nich. Proč? Protože na prodeji kotle vydělají víc než na následném servisu… A zkuste provozovat kotel bez tzv. prvního spuštění autorizovaným servisem… Nikomu to nedoporučuju.
A v drobnostech okolo plynových kotlů bychom takto mohli pokračovat.
No ještě si poplatíme, kotel sice topí, akorát z něj pořád kape voda a to tak, že do půl hodiny mám plnej hrníček, včera manžel volal onomu pánovi co s tím, jestli tam může dát zátku, tak prej ne, že nám tam musí vyměnit nějakou součástku
Tak jsem si říkala doprčic to to neviděl, když to zkoušel?
TAk to mě uplně připomíná opravu karmy u nás, pořád to smrdí a tak sjme zavolali opraváře udělal opravu za 7000 i s prací a smrdělo to pořád a tak sjme mu volalaa už to nebral. Jelikožý je to stará karma sehnala jsme někoho jinýho pán přijel sundal víko a řekl to je propálený já do toho šahat nebudu a víko už nenasadil a vzal si 300 za cestu tak jsem čuměla jak puk. Vlastně nic neudělal a já sjem platila a minule praskla hadička u sporáku a za výměnu hadice si vzal plynař v pátek odpoledne (práce asi 5 minut) 800 kč bez papíru.
Ahoj, máme doma starý plynový kotel na ohřev vody a topení, loni nám ho dal revizák celej do kupy strávil tu celý den vzal si pět tisíc a kotel šlapal. Teď v pátek z ničeho nic vyplivnul a přestal házet plamen, takže žádné topení, žádná teplá voda. Manžel nakonec po nesčetně telefonátech sehnal pána, kterej byl ochotnej přijet v sobotu dát kotel dohromady, byl tu půl hodiny, absolutně nevěděl co s tím, pořád dokola mačkal stejný čudlíky, který jsem já i manžel už stokrát bez efektu vyzkoušela, pak šel po kabelech a opravdu nedopatřením se dotkl jakého si spínače vedle kabelu a kotel naskočil, pán sám přiznal, že to byla fakt náhoda, že nevěděl kde hledat.Po půlhodině hledání si řekl 1000kč za práci, aniž by cokoliv měnil, nebo cokoliv dělal, prý za cestu(pravda, měl to sem 10km) a za to že je sobota. Kolik byste takovému opraváři byly ochotny dát? Manžel byl rád že topíme, já jsem řekla že je to hnusnej vydřiduch, osobně bych mu tolik nedala, co vy?