Cena za opravu kotle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
8.10.12 08:46
@rozmary píše:
No ještě si poplatíme, kotel sice topí, akorát z něj pořád kape voda a to tak, že do půl hodiny mám plnej hrníček, včera manžel volal onomu pánovi co s tím, jestli tam může dát zátku, tak prej ne, že nám tam musí vyměnit nějakou součástku :roll: Tak jsem si říkala doprčic to to neviděl, když to zkoušel?

Roz, a jak starý máte ten kotel? Jste majitelé?

(Ještě doplním, k předešlému příspěvku, že jsme měli pána objednaného dva měsíce a přijel ve všední den. Takže kdyby přijel hned po zavolání a ještě o víkendu obávám se, že by jsme vysolili mnohem více.. ale i tak chápu, že to jsou pálky..).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
8.10.12 08:47
@rozmary píše:
No ještě si poplatíme, kotel sice topí, akorát z něj pořád kape voda a to tak, že do půl hodiny mám plnej hrníček, včera manžel volal onomu pánovi co s tím, jestli tam může dát zátku, tak prej ne, že nám tam musí vyměnit nějakou součástku :roll: Tak jsem si říkala doprčic to to neviděl, když to zkoušel?

Nám opravovali kotel před 2 týdny. Voda se nahřála a místo, aby šla voda dál z kotle pryč, tak po nahřátí přestalo fungovat čerpadlo a voda neodcházela dál. Pán tu byl 2×, náhradní součástka stala 3700 Kč, za montáž (jednou půl hodiny, než našel, co to mu je, podruhé asi 40 minut) + 2 cesty si vzal 600 Kč. A právě jsme se bavili, že v kotli(máme ho asi 10 let) v té nádobě, kde je voda, je taková „tyčinka“,kovová, měla by se měnit max, co dva roky, když máte vlastní vodu ze studny, tak by bylo dobré jednou za rok. A právě, když ta tyčinka odejde-rez ji sežere, tak začne kotel kapat. A teda mě říkal, že ta tyčinka, když kousek chybí, stojí cca 400 Kč, ale když už to pak začne hodně kapat, tak se musí měnit ještě něco a to stojí 8 tis :roll: Ale může to být u vás něco jiného, nebo máte jiný typ kotle a třeba by to nestálo tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.10.12 11:05

@rozmary Za provozu kotle otevři jeho kryt a podívej se přesně, ODKUD ta voda kape (pozor, ať se nedotkneš kovových částí pod napětím…) Pokud ten servisák není zaškolený přesně na tento typ kotle, tak možná bude tápat i v tomto. Kapala vám z něj voda už někdy v minulosti? Čistě teoreticky je možné, že to může být i tzv. „rosení kotle“ (když se roztápí celá topná soustava), ale to by po natopení vody v trubkách mělo přestat. (Prostě topná soustava odebírá v takovém případě z kotle moc tepla - a něco málo tepla je potřeba k tomu, aby voda, produkt spalování zemního plynu, vyletěla komínem ve formě vodní páry…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný