Ceník - vyšetření spermatu v Brně

168
28.7.14 14:22

Ceník - vyšetření spermatu

Ahojky, chtěla bych se prosím zeptat kolik
stojí vyšetření spermatu - v Brně. Doktor říkal Repromeda, nebo si máme vybrat.
Dále by mě zajímalo jak dlouho se čeká
na výsledky a zda výsledek sdělí i po telefonu.
Bydlíme 70km od Brna.

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
28.7.14 14:40

Nevím, jak v Brně, ale jen pro info, jak je to ve Zlíně - 150 Kč za klasický spermiogram + 700 Kč za vyšetření integrity akrozomu.
Ve Zlíně info po telefonu ani emailu dát nechtěli, manžel tam musel osobně.

• Citovat
  • Upravit
168
28.7.14 14:44

Děkuji. A co je to integrita akrozomu? :D
A jak dlouho se čekalo na výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
28.7.14 14:45

@loverose manzel byl v brne v repromede ja dostala z gyndy zadanku pro nej on tam sel a neplatil ani korunu do deseti dnu si sel pro vysledku kde mu o tom doktor rikal a vysvetloval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.14 14:47
@kačka121 píše:
@loverose manzel byl v brne v repromede ja dostala z gyndy zadanku pro nej on tam sel a neplatil ani korunu do deseti dnu si sel pro vysledku kde mu o tom doktor rikal a vysvetloval

mohu se zeptat po jak dlouhé době „snažení“ ti lékař tu žádanku dal? M

• Citovat
  • Upravit
168
28.7.14 14:49

Já jdu pro žádanku zítra. Snažíme se skoro dva roky. U mě je problém s ovulací, ale nevíme jestli je vůbec můj muž plodný :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
28.7.14 14:50

No ja rok chodila k jedne doktorce ta do me rvala jen hormony tak jsem sla k jinymu stim ze si dame ale oddych ale v podtate to bylo tak ze jsem rekla ze to nejde dva mesice mi hlidal ovulaci a kdyz to nevyslo dal mi hned tu zadanku ale doktori stim problem nedelaj kdyz si mu reknes o zadanku on ti ji da krom toho vetsinou jsou s CAR domluveni a dostavaji za to nejaky penize kdyz tam nekoho posle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.14 14:52

@kačka121 děkuji, já myslela že se ty žádanky dávají až po nějaké době, to si mě teď uklidnila. M

• Citovat
  • Upravit
3424
28.7.14 14:54

Ne da ti ji hned a mam i pocit ze to muze vypsat i obvodak ale tim si nejsem uplne jista a hodne stesti at to dopadne dobre u nas to bylo hodne spatny a do toho jeste moje problemy a snadny to fakt nebylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
28.7.14 15:00
@loverose píše:
Děkuji. A co je to integrita akrozomu? :D
A jak dlouho se čekalo na výsledky?

Výsledky toho klasického spermiogramu byly asi do dvou dnů, integrita akrozomu do dvou týdnů.

Integrita (neporušenost) akrozomu je vyšetření na to, zda spermie může vniknout do vajíčka.
Doktorka nám říkala, že je to nadstandardní vyšetření, ale že je dobré si ho udělat, protože se může stát, že spermiogram vyjde dobře, tedy že je hodně spermií a jsou pohyblivé, ale nic to nevypovídá o tom, jestli ta spermie může do vajíčka vniknout. Ten akrozom spemie obsahuje enzymy, které jsou právě důležité pro to vniknutí.

Jinak žádanku jsme měli vystavenou také a přesto se ve Zlíně platí.

Příspěvek upraven 28.07.14 v 15:07

• Citovat
  • Upravit
358
28.7.14 15:02

Ahoj, a co domácí testy plodnosti? Vím například o testu na www.otehotnet.cz, v sekci „testy plodnosti“ se dají dohledat. Zkušenost s testem nemám, ale ta firma je seriózní, mají kamenný obchod v Praze, byla jsem tam osobně. Zase by to bylo bez stresu a bez dojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
28.7.14 15:28

@loverose My jsme byli na spermiogramu v Repromedě v Brně. Gynekolog mi napsal žádanku a nic jsme neplatili. Když jsi z takové dálky, tak se s nimi domluv, aby výsledky poslali tvému gynekologovi. My jsme to tak taky měli. Přeju hodně štěstí :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
28.7.14 15:56

Děkujiiii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.7.14 16:18
@kačka121 píše:
Ne da ti ji hned a mam i pocit ze to muze vypsat i obvodak ale tim si nejsem uplne jista a hodne stesti at to dopadne dobre u nas to bylo hodne spatny a do toho jeste moje problemy a snadny to fakt nebylo

Děkuji, u nás se ještě uvidí jak to půjde…ale snad to dopadne dobře :hug: M

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.