Čepy na mandlích - dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
15457
17.5.23 12:09

Čepy na mandlích - dítě

Moje dítě má čepy na mandlích. Nevím, jak dlouho je má. Zatím žádné potíže nemá. Co mi na to poradíte? Je pár dní po kontrole u lékařky po dobrání antibiotik na streptokoka - to bylo vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11782
17.5.23 13:10

S tím nic dělat nemusíš, časem zmizí samy. Pokud tam dítě dráždí, může si je zkusit prstem opatrně odstranit, ale dávivý relfex bude asi dost na překážku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
17.5.23 13:15
@Titty píše:
S tím nic dělat nemusíš, časem zmizí samy. Pokud tam dítě dráždí, může si je zkusit prstem opatrně odstranit, ale dávivý relfex bude asi dost na překážku.

Jen se děsím, aby z toho zase nebylo něco horšího - když se to všem kolem několikrát vrací a mají antibiotika několikrát za sebou. Dítě si to určitě nenechá odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
17.5.23 13:28
@Sára 1 píše:
Jen se děsím, aby z toho zase nebylo něco horšího - když se to všem kolem několikrát vrací a mají antibiotika několikrát za sebou. Dítě si to určitě nenechá odstranit.

Mám takto čepy na mandlích už tak 15 let a jednou týdně čistím a důkladně proplachuji řepíkem. Já bych je nechala klidně odstranit, je to pro život zatěžující, občas to tlačí a když jsem je ještě nečistila, tak jsem měla věčně angínu. Při nemoci, nachlazení žádné teplé/horké, žádná inhalace páry/bylinek. Vždy mi začínala nemoc zvětšením mandlí/bolestí v krku. Ale poraďte se s lékařkou samozřejmě, jaký postup bude nejlepší.
Každopádně pokud bude mít také při nemoci problémy s krkem, tak rozhodně dávat Priessnitzův zábal. To ničemu nevadí v tomto případě. Řepík by asi nepil/nekloktal, že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
17.5.23 13:38
@AnnaNuvoletta07 píše:
Mám takto čepy na mandlích už tak 15 let a jednou týdně čistím a důkladně proplachuji řepíkem. Já bych je nechala klidně odstranit, je to pro život zatěžující, občas to tlačí a když jsem je ještě nečistila, tak jsem měla věčně angínu. Při nemoci, nachlazení žádné teplé/horké, žádná inhalace páry/bylinek. Vždy mi začínala nemoc zvětšením mandlí/bolestí v krku. Ale poraďte se s lékařkou samozřejmě, jaký postup bude nejlepší.
Každopádně pokud bude mít také při nemoci problémy s krkem, tak rozhodně dávat Priessnitzův zábal. To ničemu nevadí v tomto případě. Řepík by asi nepil/nekloktal, že? :think:

Já taky mivám čepy. Nemám problém si to vyndat. Dítě s tím nikdy problémy nemělo - má to poprvé. A vyndat si to nenechá. Vyplachovat taky ničím nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí