Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@zmrzlik na tom bílém lesku aspoň nejsou vidět cákance od vody, tak to není takový děs
Jako když rozleješ kafe, tak to uvidíš, ale když nacákáš při mytí hrnku čistou vodou, tak to vidět není (teda běžným pohledem
)
@Gladys píše:
Já mám dvířka bílý lesk a bohatě to stačí, černou si dokážu představit, že to bude asi tak tisíckrát horší(mám černý auto a je na něm vidět každý prd
)
A na lince mám desku z černého leštěného kamene s různými žilkami a je to pěknej vopruz, jakmile se to každý den neleští, tak je to šílený, nejde to jen setřít hadrem, ale pak se to ještě musí vzít modrou vodičkou na okna a rozleštit suchým hadrem.
Vzhledem k tomu, že toho každý den nejsem schopná, tak je věčně zprasená
Ty jo to je teda hrozný,že musíš tu pracovní desku tolik leštit.
Holky díky za radu,tak černou radši ne asi.Právě,že se třema je to docela záhul a na leštění denně linky mi čas nezbývá. ![]()
@Gladys píše:
@zmrzlik na tom bílém lesku aspoň nejsou vidět cákance od vody, tak to není takový děsJako když rozleješ kafe, tak to uvidíš, ale když nacákáš při mytí hrnku čistou vodou, tak to vidět není (teda běžným pohledem
)
ted jsi mě nahlodala,tak vanilku nebo bílou?
![]()
Na údržbu to bude horší než světlé odstíny, ale jestli se ti to tolik líbí, tak do toho běž a na děti nekoukej.
Máme černá matná dvířka, ale lesklou (skleněnou černou) lednici a troubu. Pravda, že jde jen o spodní skříňky, ale vidět na tom není nic (jen když si lehnu na podlahu, dostanu se do správného úhlu, abych věděla, jestli to mám někde mýt:)
Takže určitě to souvisí hodně s umístěním světelných zdrojů atd. Zkusila bych vzít skleněnou tabuli, dávat ji tam, kde budou dvířka, a koukat na to z různých úhlů.
Máme matná bílá dvířka a matné černé úchytky a ty úchytky mě teda pěkně prudí, kdybych měla černá celá dvířka, jdu si to rovnou hodit ![]()
Už se vidím, dávám péct chleba, upráší mi trocha mouky a hned bych to musela utírat… Takhle to vydrží do běžného mycího termínu.
Holky děkuji za rady.
Pokud budete mít ještě nějakej tip,tak klidně piště.
Pokud máte okno naproti lince, tak bych o lesku vůbec neuvažovala, protože to by ses uleštila k smrti. Ä do černé bych nešla vůbec, protože je na ní všechno hrozně vidět. My máme bílou lesk a dala bych si ji klidně znovu. Když se to někde opatlá, přelíznnu to utěrkou a hotovo. Je to snadný na údržbu a hlavně to je furt čistý. Já jsem prase - jak mě špína nepraští do očí, tak mě ani nehne něco šmudlat. Takhle si toho všimnu, jedním tahem přeleštím a je uklizeno.
Ale teda bordelo-neviditelná kuchyně je něco v matu, v dekoru dřeva. A největší děs jsou tmavý jednobarevný prac. desky.
Pokud chceš černou, tak můj brácha má černou dýhu a ta je na údržbu super, moc na ní nejde vidět, protože povrch je jakoby strukturovaný, prostě jako dřevo, ale černé. Kamarádky má červenou v lesku a furt to jen leští a to má poměrně veliké děti, ale jde na tom vidět každá kapka vody, smítečko, prostě vše.
Ahoj, máme černohnědou linku, matnou a červeně vymalováno. Vypadá to super a na údržbu si zatím nemůžu stěžovat. Ale mám v kuchyní 2 okna , takže hodně světla. Navíc je kuchyn spojená s obývákem, kde jsou další 3 okna. Pokud bych ty okna neměla , asi bych do černý nešla.
Já teda nemám černou, ale červenou ve vysokém lesku a s malými dvojčaty je to smrtelná kombinace..Všude patlánky a matlánky..nedělám nic jiného než že lítám s leštěnkou a pulíruji..Ale kdybych si měla vybrat znovu, tak zase lesklou - je moooc hezká… ![]()
Máme černou metalízu s modrou metalízou. Vysoký lesk.Na údržbu fakt strašný ale krásný na pohled. Ted mám pani na úklid která pulíruje kuchyn 2× týdně a leští .Už jsem fakt nemohla za chvili rodim a ještě mám dva kluky takže fakt dost práce. V binci ale žit nebudu tak jsme s manželem udělali kompromis.
Asi si ale paní nechám i potom je to úžasná pomoc . Počítej s tím že když to nebudeš pravidelně leštit tak za týden máš linku jak prase. Je tam všecko vidět.
Ahoj.Mám v kuchyni jedno větší okno.A jakou leštěnku na kuchyn používáte?Paní na úklid super
ale u nás bohužel ![]()
Zmrzliku, šiješ si na sebe bič. Taky jsem hrozně chtěla konferenční stůl s černým sklem. Při koupi jsem si říkala, hlavně že je krásnej, to nevadí, že ho budu muset pořád leštit. Dneska se ho nemůžu zbavit.
Ahoj, zrovna se mi montuje cerna linka v lesku, uz jsem si precetla dost o tom jak je to sileny na udrzbu. Je fakt ze se toho pouze dotknes a muzes vzit hadr
nejaka rada, cim to nejlepe lestit?? Abych to neposkodila a nezustala mi tam trvale nejaka cmouha. Clinem??