Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky od včerejška se udělali mojí dceři pupínky po celém těle a dneska na zádech se jí začali spojovat a dělat flíčky, nevím jestli to jsou pouze jen nějaké potničky, ale radši jdu dneska s ní k doktorce a chtěla bych vás poprosit, jestli máte s tímhle nějakou zkušenost dodávám foto, moc tam vidět nejdou, ale má je na každěm milimetříku. Leontýnce jsou dnes 3 měsíce. Děkuji za pomoc ![]()
@kroulikova.k měla horečku?…pokud pár dní před měla horečku, mohla by to být šestá nemoc…u nás je to naopak, dnes se malej osypal a horečka přišla do toho, je to prý viroza, u dětí se to může projevit výsevem takové krupičky. takže na horečku čípek, jinak to prý nemám řešit
…každopádně bych k dr. radši zašla ![]()
Popř. pokud kojíte a nesnědla jste něco, po čem by to mohla být alergická reakce ![]()
Ano já kojím a před pár týdnem nějak měla teplotu 37,5, ale oni nás začali bolet totiž už zoubky. Děkuji za reakci
Jako potnicky mi to nepripada. Taky bych se klonila spis k alergii, pripadne vyrazce k nejake nemoci. Ale to ti rekne doktor, to ja nejsem.
ale potnicky vypadaji jinak (alespon dle me zkusenosti).
@kroulikova.k zda to může být od zoubků netuším, ale jak říká @marrlinka, jako potničky mi to taky nepřijde, radši běžte holky k tomu dr., třeba to nic nebude, ale jistota je jistota
Pátá, šestá nmoc odhaduju…my měli teď podruhý s teplotama, poprvé bez teplot.
Děkuji za odpovědi, určitě půjdem k doktoru a ta šestá nemoc, co toje…Čtu, že to má odemně nejspíš, je to prý virové onemocnění, které se přenáší slinami..Jsem já nějak nemocná, že jsem jí tohle způsobila?
Ani u toho nemusí být horečka…můj syn to měl bez horečky…dr říkala..patá nebo šestá nemoc.
@kroulikova.k píše:
Děkuji za odpovědi, určitě půjdem k doktoru a ta šestá nemoc, co toje…Čtu, že to má odemně nejspíš, je to prý virové onemocnění, které se přenáší slinami..Jsem já nějak nemocná, že jsem jí tohle způsobila?
to ne, šesté nemoci se děsit nemusíte, jak přijde, tak odejde, ale to by předcházely vysoké teploty a pak by se až vysela, u té páté je to obráceně, nejdřív vyrážka, pak může být teplota, nebo jen vyrážka, ale pátá by měla být spíš u větších dětí myslím. Jinak mě to ale přijde jako alergie na něco. Nezměnila jste prací prášek, nebo nejdela jste teď ve velkém jahody, když kojíte? může to být cokoliv
Osobne bych to tipla na to, ze se zpotila nebo ekzem, ale to jen podle fotek. Ukaz to doktorce, a nech tady jen treti fotku, zbytek smaz, clovece…
Taky bych řekla že je to pátá/šestá nemoc. Jestli to svědí tak kopřivka. Mudr napíše Fenistil kapky na zklidnění, případně nějaké mlíčko.
Zdravím,
smazala jsem ze zakládajícího příspěvku fotky. Nakládejte s podobnými fotkami prosím opatrněji, jedná se o zcela veřejný obsah.
Přeji hezký den,
Josefina