Česká slova na Q
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Česká slova na Q
Napadají vás nějaká česká slova, začínající na písmeno Q?
Potřebuji pomoc při tvorbě abecedy pro děti (půjde o naučné video) a brzdí mě písmenko Q
Aby toho nebylo málo, mělo by mít nějakou spojitost s tématem škola (abeceda bude na toto téma např. A - aktovka, G - guma, M - matematika…).
Hledám samozřejmě i jinde, ale přesto zkouším i zde.
Budu vám vděčná za nápady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@FunB Kids Když sedím ve škole u voleb v první třídě, tak na té abecedě s obrázky jsou tři písmena, kde mi to nesedí. Jedno z nich je Q. Je tam namalovaný chlapeček. Asi Quido.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
QR kód
Sice to není česky, ale dá se k tomu udělat obrázek a děti to znají. Nebo Quebeck České slovo na Q budeš hledat těžko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evkad píše: Více
Dobrý postřeh…Také mě napadlo tohle jméno, ale máme pro něj český název jména Kvído a bojím se, že bych tím pak dětem popletla hlavu…Ono je to snad i nějaký název „chytrého učení“? Myslím, že od Albi. Nebo nějaký takový podobný název…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
České slovo na Q asi ani neexistuje. Jakože původem české. Jen převzaté. Loni jsme na plakátu s abecedu měli u Quasimoda.. to je za me blbost, to děti neznají. Viděla jsem ale i plakát, kde je velké barevné Q s obličejem. Prostě písmenko.. stejný problém bývá i s W.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jahru píše: Více
No, je to dřina… vždy je nějaké ale…přemýšlela jsem, že jim tam snad dám jako svačinu koláč quiche
(i když to není zrovna moc české), ale ten se čte snad kýč, takže říct Q jako kýč nezní moc srozumitelně pro děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku píše: Více
Ano, bude to nakonec spíše převzaté slovo.
Ono nejhůře Q zůstane Qéčkem, protože to nevidím moc nadějně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Afrikana píše: Více
Možná nakonec ano…ukázat nějakou školní pomůcku, kde je QR kód - buď ho děti znají, nebo poznají
. Teď se věcičky nakupují, my teda také, tak by to bylo fajn. Ono asi nic lepšího nevymyslíme? Chvíli počkám, jestli se zde neobjeví ještě nějaký tip a případně použiju. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted mě napadá jedině Quinta…kvinta…stupeň na gymnáziu…složité na vysvětlení…i kreslení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit