Cesta k probuzení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ja nachazim hlubokou vyrovnanost, lasku a porozumeni na dne sedmicky hezkeho vina. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Umíš anglicky? Najdi si podcast 10%Happier. Je to hodně postavené na buddhistické filozofii, ale není to vyslověně náboženské. Mají spoustu rozhovorů i řízené meditace, a pak tam je nějaká placená komunita, kde se dá jít do přímé interakce (to ale nemám vyzkoušené). Pak je nějaká partnerská appka taky, kde je toho asi ještě víc, ale pro mě je to inspirativní takhle dost. Ale hodně musíš pracovat holt sama.
Na různé duchovní učitele bych si dala pozor, abys touhle touhou nespadla přesně do spárů nějaké sekty, že těch magorů je asi dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Případně pokud tohle není cesta, pár lidí z mého okolí jezdí na různé meditační pobyty, tak bych se podívala po něčem takovém v tvém okolí, jestli bys nenašla někoho/něco, s čím bys souzněla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybys důsledně praktikovala Mindfulness, coz není zas tak těžké, jen to chce důslednost, tak jsi za vodou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Beruska999999 Dekuju moc, kouknu na to
nicmene uz jsem videla tolik videi, uz jsem skysela tolik podcastu a cetla tolik knih… takze moc neverim, ze mi to nejak zasadne pomuze. Pripada mi, ze potrebuji neco jineho, ale moc nevim co
@Kousavysvetr Ano, mozna potrebuji prave tohle. A pak najdu duchovniho ucitele sama v sobe. Zkousela jsem teda dlouhodobe meditovat 10 - 15 minut denne a nijak zasadne mi to nepomohlo, ale jsem ochotna to zkouset dal, treba delsi dobu, jinak..
- Citovat
- Upravit
Už sa to deje, tvoja vôľa a rozhodnutie ťa na tú cestu priviedlo. Že to nevnímaš, nepreciťuješ hneď? Nikto netvrdil že je to krátka a ľahká cesta. Bohužiaľ tak to je, trvá to roky.
Rozhodne nedoporučujem kadejakých samozvaných duchovných gaučov. Život ti sám privedie toho koho budeš potrebovať. Čo pomáha tak je pobyt v prírode, zdravý pohyb, pôst, hodnotné umenie
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hledam cestu k probuzeni - ke skutecnemu uvedomeni si sve prave podstaty, k ziti zivota v pritomnem okamziku, k lasce k druhym, i kdyz jsou narocni, a predevsim k sobe, i kdyz jsem narocna. Verim, ze jsme vic, nez nase tela a mysl, a tahle vira mi pomaha prekonavat tezke chvile. Ale potrebovala bych vic, nez jen verit. Potrebovala bych o tom byt presvedcena a potrebovala bych to zit. Jenze nevim jak. Ve skutecnosti je muj zivot spis opakem toho, co tady popisuju, co bych si prala. Ale zaroven citim, ze to ma svuj duvod, a ze me tady na svete ceka krasna cesta, i kdyz je mi ted temer na umreni. Tak jak se z toho dostat? Zkousela jsem psychology, dlouhodobe, vice odborniku, ale chybel mi u nich tenhle spiritualni presah. Nechci se stavat soucasti zadne cirkve a uz vubec zadne sekty. Chci spiritualitu bez nabozenstvi. Chci najit lasku a klid. Chci najit hlubokou vyrovnanost. Kde to najit? Pripada mi, ze na to sama nestacim. Libi se mi buddhisticka filozofie - ale to je vlastne taky nabozenstvi. Je mi sympaticka nedualita, ale boli me, kdyz mi jeho zastupci tvrdi, ze nejsem vubec nic a melo by me to tesit. Mam pocit, ze potrebuji duchovniho ucitele, ktery je skutecne osvicenym, dobrym clovekem, ale kde nekoho takoveho najit? Jak samu sebe vylecit? Primarne mam na mysli lecbu sve duse…
Dekuji.
J.