Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
berunk píše:
Dává se znecitlivující gel,např.Mesocain..
Se jen ptám, protože dnes byla ségra na cévkování a sestřička jí to tam rvala na sucho a ještě ji okřikla, že se má uvolnit. ![]()
Myslím, že svaly v močové trubici se automaticky stáhnout a proto není divu, že to tam dobře nešlo. ![]()
Podle mě se tam vždy dává nějaký gel. Takový chování fakt nesnáším…udělat práci honem honem, aby bylo hotovo.
No to musela bejt pěkná bůůů
,celá sestra..
Měl jí tvá sestra říct,že trochu empatie by neškodilo,vycévkovala už určitě desítky lidí,tak musí vědět,že i s tím gelem to není nic,nad čím pacient jásá,jaký je to skvělý a příjemný výkon,natož bez gelu..
berunk píše:
No to musela bejt pěkná bůůů,celá sestra..
Měl jí tvá sestra říct,že trochu empatie by neškodilo,vycévkovala už určitě desítky lidí,tak musí vědět,že i s tím gelem to není nic,nad čím pacient jásá,jaký je to skvělý a příjemný výkon,natož bez gelu..
Já si to nedovedu ani představit, jak to muselo řezat. Chudák. Teď nemůže ani na malou, jak to píchá, se ani nedivím, když ta trubice musí být podrážděná. Já od kamarádky vím, že se tam dává a pokud bych tam byla já, tak bych na tom gelu trvala. Zdr. sestra by si tím taky ulehčila práci už jen tím, že by to tam líp šlo.
To je jako když jsem šla k zubařce a neměla rukavice. ![]()
No jo,co se dá dělat…jsou ve zdravotnictví i lidi,co se totálně minuly povoláním,a měli jít radši ke zvířatům..nevím..někdo to má třeba hodně ztížený tím,že prostě tu empatii fakt nemá,což ale pak nechápu,že leze dělat takovou práci..Krom toho dotyčná má také nějaké předpisy,nějaké standarty,aby byl její postup lege artis,takže já bych jí klidně při druhém kontaktu vmetla,že mi svým nešetrným přístupem poškodila,a že bych si mohla jít taky stěžovat..