Chata - ráj

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.6.16 22:26

Chata - ráj

Ahoj, budu prosím psát anonymně. :-)
Abych upřesnila, manžel kamionák po-st, noc doma, čt-pá jezdí. Já podnikám, máme pětiletou holčičku a v září rodím.
Aktuálně jsem po prababičce v dědickém řízení dostala jejich chatu, byla 10let prázdná, jezdilo se tam uklízet a větrat, ale neobývaná.
Já jsem tam jezdívala v dětství, bylo tam krásně.. :srdce: Je 10m od lesa, hned za plotem, 800m k vodě, a přitom ukrytá v lese a schovaná :-)
Je zde elektřina normálně, ale voda studně, wc kadibouda, či bychom případně řešili chemickým wc.
Jde o to, že jsem to manželovi ještě neřekla.. :think:
Jezdíme na chalupu k mojim babičce s dědou, je to jako rod. dům, veškerý moderní svět tam je :-) Voda z kohoutku, radiátory, apod :mrgreen: Tam je spokojený, když tam jsme.
Mám jaksi obavu, že to manželovi sdělím a to bude něco :?
Je šikovný, zručný, není lenoch ale… musí se mu chtít!
Bojím se, že budu strašně zklamaná. V chatě vše zůstalo na svém místě, nábytek, postele, kuchyně… vše jako když odemknu dveře a cítím tu vůni, kdy mi je zase pět, či deset.. :( :,(
Myslím si, že není možný aby šel do lesa na dřevo, pil převařenou vodu ze studně, natíral dveře a okenice.. a strašně mě to trápí a mrzí :-(

Dostali jsme se do situace, kdy žijeme v paneláku, neřešíme dřevo a kamna apod. vše pod čumákem, ale já chci pro své děti stejné dětství jako jsem měla já :srdce:
Má to své nádherné kouzlo…

Asi to píši hodně zmateně a přeházeně.. ale měli jste to někdo podobně? Máte chaty?

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.6.16 22:34

Mám trochu podobnou situaci, teda co se týče manžela, jinak ne úplně totožnou. Manžel z Prahy, já z menšího města, teď bydlíme na menším městě, rodinný domek, ale není to takové to kouzlo samoty - chalupy uprostřed „ničeho“. Taktéž stejná obava, toužím po chalupě na samotě a v klidu, ale logicky je to nesmysl, manžel přestěhován z Prahy na venkov a ještě na něj přijít s chalupou… Zpracovávala jsem ho postupně lehce asi rok, opatrně, ale nakonec se zpracovat nechal. Vím, že nemáš rok, ale chci tím říct, že když se na to jde opatrně :mrgreen: pozvolna polehoučku, tak i zdánlivě absurdního lze dosáhnout. Přeji ti úspěch v přemlouvání a naprosto ti rozumím :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.16 22:42
@Anonymní píše:
Mám trochu podobnou situaci, teda co se týče manžela, jinak ne úplně totožnou. Manžel z Prahy, já z menšího města, teď bydlíme na menším městě, rodinný domek, ale není to takové to kouzlo samoty - chalupy uprostřed „ničeho“. Taktéž stejná obava, toužím po chalupě na samotě a v klidu, ale logicky je to nesmysl, manžel přestěhován z Prahy na venkov a ještě na něj přijít s chalupou… Zpracovávala jsem ho postupně lehce asi rok, opatrně, ale nakonec se zpracovat nechal. Vím, že nemáš rok, ale chci tím říct, že když se na to jde opatrně :mrgreen: pozvolna polehoučku, tak i zdánlivě absurdního lze dosáhnout. Přeji ti úspěch v přemlouvání a naprosto ti rozumím :kytka:

Děkuji, děkuji, děkuji :srdce:
Tak moc bych chtěla, aby byl stejně nadšený jako já. Komu spadne do klína taková šance.. Je to opravdu lukrativní lokalita, kde chalupy stojí kolem dvou mega - upřesním 800m od Lipna :oops:
Tak mě to žere…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.16 22:48

Zkus mu říct přesně to, co tu píšeš, že na tu chalupu máš citovou vazbu atd. Je možnost, že bys tam třeba jezdila s dětmi sama? Jestli jo, jestli máš řidičák a auto, tak bych na tvém místě řekla, jak moc ti na tom záleží, a že tam zatím budeš jezdit s dětmi v době, kdy není doma. Jeho to nebude nic stát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.16 23:05
@Anonymní píše:
Zkus mu říct přesně to, co tu píšeš, že na tu chalupu máš citovou vazbu atd. Je možnost, že bys tam třeba jezdila s dětmi sama? Jestli jo, jestli máš řidičák a auto, tak bych na tvém místě řekla, jak moc ti na tom záleží, a že tam zatím budeš jezdit s dětmi v době, kdy není doma. Jeho to nebude nic stát.

Samozřejmě, podnikám, když do práce nechci, nejdu :-)
Chata je 60km daleko, takže jsou to víkendy, či prázdniny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.6.16 23:14

Jak jsi psala, že to je kousek k vodě, tak jsem myslela, že to bude nějaký rybníček, ve kterém se koupe jen pár odvážlivců. :lol: A ono Lipno. Pro mě by to asi nebylo - kadibudka. Ale chápu, že k tomu máš vztah. Vlastně je to tak i u nás. Taky máme chalupu - chlap k ní má citové pouto a dost nás to stálo - museli jsme vyplatit ostatní dědice. I tak jsem partnera podpořila v tom, že to bude naše. Jezdí tam strašně rád a i rád tam maká. Bohužel teda pro mě a děti, protože tam tráví hodně času. Taky je to samota u lesa a v atraktivní lokalitě.

• Citovat
  • Upravit
Nesinka
26.6.16 23:15

Já myslím, že to „dáš“ ;) Nejspíš to dopadne tak, že nejdřív řekne, že to je blbost, kdo tam bude jezdit, že. Občas tam zajedeš s dětma. Pak někdy pojedete spolu, on zjistí, že se po něm vlastně nic moc nechce, rodina spokojená, netahá ho někam na drahou dovolenou, takže vlastně ne až taková hrůza. Nakonec to tam trochu zabydlíte tak, aby to bylo pohodlnější, a je to. Držím palce :-)

• Citovat
  • Upravit
496
26.6.16 23:37

Chatu jsme meli 60 let, staveli ji moji pradedove. Cele detstvi jsme tam jezdili o vikendech a na prazdniny. Bohuzel mama se o ni sama starat nemohla, tak ji prodala. Jsou to 3 roky, ale porad je mi to moc lito. Musim tam min. jednou za rok jet se podivat. Krasna klidna lokalita 50km od Prahy. Take chci svym detem ukazat, kde jsme travili detstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí