Chci prodat dům

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jan 123
24.2.25 17:34

Chci prodat dům

Ahoj… Prosím o radu…
Chtěl bych prodat dům, který jsem sdílel s bývalou manželkou 15 let… Před rokem a půl ode mě odešla… Zamilovala se do jiného… Děti máme dvě na střídavou péči týden a týden… V domě už si nepřijdu jako doma… Jsem radši kdekoliv jinde… Mám přítelkyni s kterou bych chtěl bydlet, ale v domě který mám už nechci být… Není mi, ale dobře v tom domě ani když jsem tam s ní.. Natož sám nebo s dětmi…chtěl bych začít nový život, udělat restart…
Problém je, že mám dům vedle rodičů… A ty s tím nesouhlasí a pořád mi hrajou na city… Oni ví, že necouvnu, že ho stejně prodám, ale i tak to mezi náma není v pohodě… Prý koukám jen na sebe…
Jak zlepšit ten vztah mezi mnou a rodiči? Máte s tím někdo zkušenosti?
Moc děkuju za odpovědi…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24572
24.2.25 17:45

Jsi dospělý. Rodičům nezbyde nic jiného, než ose s tím smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40926
24.2.25 17:48
@Jan 123 píše: Více

v tom domě děti žijí? co oni na to? a rodiče ti s domem nějak pomohli? darovali pozemek? pomohli stavbu financovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8800
24.2.25 17:50

Kde budete bydlet? Vypadá, že opravdu myslíš jen na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.2.25 17:53

Vztah zlepšíš těžko, když s tím oni nesouhlasí. Nedej bože, aby si dům koupil někdo, s kým nebudou vycházet, to ti nikdy nezapomenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
24.2.25 17:53

A jak k tomu došlo, že máte domy vedle sebe? Dostal jsi od nich pozemek na stavění, domek nebo je to čistě náhoda? Pokud je to náhoda, tak nemáš důvod k nějakým pocitům viny - prostě jim to oznam a nenech se vtahovat do diskuzí. Vždy když by začal hovor na tohle téma bych to nerozebirala a řekla, že je to tvoje rozhodnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
24.2.25 17:56

Ahoj. Ve tvém případě bych zvolil raději kompletní rekonstrukci, aby ti zmizely vzpomínky. Někdy stačí málo. Vyměnit nábytek jinak vymalovat. Myslím ze tvé děti se rády vracejí domů kde to měly určitě rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9975
24.2.25 18:25

Hraní na city a jakékoliv vměšování do mého osobního života…způsobí pravý opak…nebudu to s nimi už vůbec řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bohyně Héra
24.2.25 18:28

Prostě prodej a postav je před hotovou věc. Nejhirší jsou ty věčné táhlé diskuse

• Citovat
  • Upravit
55916
24.2.25 18:56

A co děti na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2975
24.2.25 19:17

Tak jim navrhni výměnu domů… Nebo ten nápad s rekonstrukcí je dobrý. Na prodej a koupi pravděpodobně přijdeš o tolik peněz, že by stačily na docela viditelnou změnu bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
24.2.25 19:45

Ježiš ty jsi citlivka :roll: udělala bych rekonstrukci a hotovo. Děti se chtějí stěhovat pryč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
24.2.25 21:09

Tak jim nabídni, že prodáš ten dům jim, když ho tak moc chtějí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie