Chci psa do činžáku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7257
22.9.15 16:54

Proč by nevydržel? Když to bude např.8 hodin, pes to zvládně v klidu. Mám také fenku z útulku a pokud je sama doma není vůbec žádný problém. Je potichu, nikdo ani o ní neví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.9.15 16:56

Psa maleho jorksira a britského kocoura doma máme. Než jdu do práce pes jde na zahradu a pak je doma než se vratime, je nauceny chodit ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
22.9.15 17:01

Na to je jednoduché pravidlo - i když budeš na mateřské, nesmíš psa brát všude s sebou a být neustále s ním, jestli nechceš po nástupu do práce s ním mít problémy.

Jsem učitelka a řešila jsem podobný problém první letní prázdniny - naše fenka si zvykla, že jsem 24 hodin denně s ní doma nebo venku a po nástupu do práce na začátku školního roku vyváděla, rozkousávala věci, škrábala dveře apod. Příští léto už jsem byla poučená. I když bych ji mohla vzít ven, když jdu s kamarádkou na kafe, nebo když jedeme nakoupit, jedeme k řece apod., nechávali jsme ji doma samotnou, aby si nezvykla být jen s námi. A nebyl s ní po nástupu do práce problém.

Prostě až budeš na mateřské, nemusí s tebou pes na každou projížďku s kočárkem apod., nechávej ho doma samotného. On ti bude i docela vděčný, když se bude moct nerušeně vyspat bez ukřičených dětí 24 hodin denně kolem sebe (zkušenost neteře a jejich fenky, která neuměla spát, když nespala neteř, a přeci jen pes hlavně starší potřebuje víc spánku než batole). Dodržuj tohle pravidlo už od začátku (a nenech se zmást lítostí nad psem, že vy jste venku a on je zavřený doma) a nebudeš mít po 6 letech problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
22.9.15 18:24

Taky doporucuju pejska ucit od malicka na samotu, netahat ho mermoci vsude s sebou. Mame fenku z utulku, vzali jsme si ji, kdyz mel syn 3mesice, takze si navykla, ze byla neustale s nami a je to hrozna zavislacka. Nesmime nechat ani boty na zemi, protoze nam je nekolikrat rozkousala…rohozku jsem taky nedavno vyhodila. Ale pomalu si zvyka. Ma jen vykyvy, kdy nevyvede nic a z toho udela bordel. No, blizi se mi nastup do prace, tak jsem na ni zvedava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
22.9.15 19:26

@Venetta jeste premyslim jestli je to vhodne dvouletou opustenou křízenku vzit do rodiny k 8mesicnimu miminku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
22.9.15 19:31

@Ga Briela tohle tě nikdo neřekne, víš vůbec jak a v čem doted žila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
22.9.15 19:35

@Ga Briela no, u dvoulete nevim…kdo vi co za ty 2 roky zivota zazila. Nasi fence tehdy bylo cca 2-3mesice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
22.9.15 19:47

Práveze ju nasli opustennou pobíhat…takze nikdo nevi jak zila ale je vychrtlá…jak to teda udelat kdyz mam 8mesicni miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.9.15 20:25

@Ga Briela jak už je napsáno. Nebrat za každou cenu psa všude s sebou. Fenku, tu dvouletou si vem. Já už dlouho poskytuji opuštěným a týraným psům dočasnou péči. Kolik se jich u nás vystřídalo nespočítám. Měla jsem doma i psy, kteří údajně ublížili dětem. Nikdy se žádnému z našich dětí nic nestalo.Naopak.Ti psi jsou tak strašně vděční za každé pohlazení a vlídné slovo :(.Ta fenka ti to sama ukáže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
22.9.15 20:26

@2016 a co mam delat kdyz mam doma 8mesicni miminko? bojim se ze ju v nestrezenem okamziku kousne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59516
22.9.15 20:27

@Ga Briela tak si jí neber ne, dítě je přednější. Může to s ní být ze začátku složitější a do toho lezoucí mimino to bych se teda bála :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.9.15 20:34

@Ga Briela tak si jí neber, když už máš ted obavy. Já se psů nebojím, léta s nima pracuji, takže i podle řeči těla poznám v jaké je pes náladě, jestli se bojí,atd.Nebo zkus nejdřív fenku s dítětem seznámit a poznáš hned, jestli má radost, nebo strach, nezájem.
Pes může kousnout v nestřeženém okamžiku i když ho budeš mít od štěnátka. Takhle to nemůžeš brát. Proto mám našeho psa od dětí odděleného pokaždé, když nejsou v mé přítomnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
22.9.15 20:46

My mame malou civavu. Od malinka byla ucena na plinku plus jsme chodili ven. Takze mohla kdy chtela. Ted jsme se prestehovali do noveho a jelikoz nepracuju a cekame miminko tak jsem plinu zrusila. A krasne vydrzi. Jeste se ani jednou nepocurala ani nepokadila. Navic mas asi partnera nebo manzela takze se muzete stridat ve venceni. Zdravy pejsek vydrzi v pohode osm hodin aniz by se nejak trapil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný