Chci se naučit anglicky

361
14.5.14 08:38

Chci se naučit anglicky

Ahoj, poradíte mi nějakou knížku, podle které se dá naučit alespoň základy angličtiny? Po rozchodu mám nějak víc volného času, tak bych se ráda pustila do angličtiny. Budu ráda alespoň za nějaké základy. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
14.5.14 08:40

Sama se nenaucis. Jdi do kurzu, jazykove skoly apod…
Sama kdyz tak az budes neco umet, jako zacatecnik to nema cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.14 08:43

Má to cenu, ale je potřeba si k tomu stáhnout namluvená slova na CD, aby se naučila výslovnost. Knížku neporadím. Mně se líbí Time to talk, dají se k ní koupit CD, ale i stáhnout na netu. Jestli je dobrá pro začátečníky, nedokážu posoudit. Hodně štěstí při učení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
14.5.14 08:46

Děkuju. O internetu jsem také přemýšlela, jenže pracuju v Německu a mam tam mproblémový internet a ještě k tomu nehorázně drahý, takže ho používám minimálně. Na kurz, ne že nemám čas, ale volna mám pohyblivá, ne určitý den v týdnu, takže v kurzu by ze mě asi radost neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
14.5.14 08:49

Čauky, tak ti nechci brát nadšení :-( ale musím ti potvrdit to, co ti už napsaly ženské přede mnou…

Učím angličtinu již dlouhá léta a bohužel sama s knížkou toho moc nepořídíš - a když ano, tak s chybami.
Ani poslech nahrávek nestačí.
Potřebuješ někoho reálně slyšet a někoho, kdo by tě opravoval.
Jakékoli „samoučné“ cesty v tomto směru jsou nevhodné.

Můžeš to zkusit, ale riskuješ, že si nasekáš zlozvyky, kterých se budeš těžko zbavovat nebo nezbavíš nikdy.
Zkus popřemýšlet o nějaké možnosti - když už ne skupiny, tak aspoŇ OBČAS nějakého učitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
14.5.14 08:52

Jinak knihu pokud chceš, tak aby tam „bylo i něco česky“ je „Eurolingua“, mně se osobně moc nelíbí, ale dospěláci po ní často sahají (výhodná cena a české vysvětlivky a slovníček s příkladnými větami).

Hodně - myslím, že naprosto nejvíc, se používá „Headway“ (V poslední době „Headway Third Edition“ nebo nevím už kolikátá „Edition“… Prostě Headway a můžeš začít buď „Beginners“ (ta bývá taková zelená) nebo „Elementary“, ta je červená - ale zase - není tam nic česky.

úplně kdysi se používala „angličtina pro jazykové školy“. ta je vyloženě stavěná „překladovou“ metodou, to znamená - najdeš v ní úplně všechno - přesně co znamená, ale je prostě příšerná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
14.5.14 08:54

KDyžtak když už do toho chceš jít sama - tak sáhni po té knížce „Eurolingua“. Je k ní i cédéčko, ten slovníček s českým překladem a ty vzorové věty, a ještě i pracovní sešit na procvičení (ten už třeba nepoužívám).

Jinak ohledně výslovnosti konkrétních slovíček je tady ta stará známá služba „google překladač“, kde si to vyťukáš, klikneš na ikonku reproduktoru, a ono ti to přečte slovo… nebo větu. pro kontrolu.

hodně zdaru a držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
14.5.14 08:55

:D a sorry že jsem ti to takhle rozkouskovala, ale nechtěla jsem posílat sááááhodlouhý příspěvek :D snad jsem ti /jsme ti/ tady trochu pomohla (pomohly)

a zkus si najít někoho, kdo by si tě občas poslechl a opravil případné chybičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
14.5.14 09:01

@Jitulinaja ahoj Jitu :) ja doucujem anglictinu :) aj po skype :) mam par ziakov po skype a par co za nimi chodim doucovat :) anglictina - nie je zlozita.. ja sa ju sice ucim od svojich 6tich rokov, ale moja maminka zije v Irsku, sla tam iba s dvomi vetami..a teraz..hovori lepsie ako ja :D :D :D takze pokial by si chcela tak Ti mozem poskytnut aspon nejake zachytne body..

Nie som velmi naklonena jazykovkam pokial tam nemaju ucitela co je rodeny anglican (alebo ina narodnost len nie ceska :D).. pokial tam mas niekoho rodileho..nuti Ta to rozpravat.. popisovat veci..a tym si rozsiruje slovnu zasobu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
14.5.14 09:29

Já teda už nejsem začátečník, ale pro zlepšení angličtiny jsou výborné stránky http://www.bbc.co.uk/…ningenglish/ - když se v tom člověk pohrabe, tak je tam spousta učebního materiálu, mluveného textu, kvízů :palec:

Další bezva stránky pro mluvený text, kde se v angličtině vysvětluje gramatika, je: http://www.engvid.com/ Tyhle stránky mám taky moc ráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tortuga
14.5.14 09:34

A nebylo by lepší se učit s někým, kdo tě metodicky povede? kvalitní soukromé hodiny, kdy někdo dochází k tobě domů nebo do práce se dají sehnat za 200, což si myslím je dobrá investice. Já osobně bych se teda nic z knížky nenaučila.

• Citovat
  • Upravit
688
14.5.14 09:58

Zkus si prostudovat tyto stránky - je tam i milion rad, můžeš si vytisknout materiály, jsou tam recenze učebnic…http://www.english-online.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
14.5.14 14:04

Headway je ale knížka typická pro výuku s lektorem. Není podle mého vhodná pro samouky. Jinak já se kdysi sama naučila slovíček až až. Nevidím to nereálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
14.5.14 16:58

Taky si myslím, že to není úplně nereálné - učit se sama, ale spíš si myslím, že je to vhodné pro toho, kdo už nějaký cizí jazyk umí, má své metody, jak se to učit, ví, na co si třeba dát pozor atd. pro někoho, kdo se jde učit teprve svůj první cizí jazyk (možná to ale není případ zakladatelky) bych opravdu zkusila spíš tu jazykovku. Hrozí, že hned v některé z prvních lekcí narazíš na něco, co nemusíš úplně správně pochopit, nemáš se koho zeptat. Může to taky způsobit demotivaci…pokud nemáš možnost jazykovku navštěvovat, zkus se třeba aspoň domluvit s nějakou kamarádkou, že byste se učily ve dvou, příp. měly ještě někoho, kdo AJ už nějak ovládá, že by vám něco sem tam dovysvětlil atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
14.5.14 18:11

No tak to vám děkuju :D Teď mám dilema, anglinu bych chtěla nějak zdolat, ale v německu nikoho nesplaším, kdo by to se mnou procvičoval. Ale možná využiju něco po tom skype.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze