Chlapice - tužebník jilmový využití

Anonymní
26.7.12 20:51

chlapice - tužebník jilmový

Zdravím, znáte a používáte někdo bylinky pod názvem chlapice - tužebník jilmový? Na co vše? Babička nám z toho vždy dělala obklady na rány a odřeniny, aby se lépe a rychleji uzdravili, tak by mě zajímalo zda má někdo ještě jiné zkušenosti na co použít ;-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23864
26.7.12 21:17

Ahoj, používáme už asi 15 let a dá se říct, že skoro na všechno.
Poprvé jsme se s tím setkali, když si táta uřízl prst. A za dva dny používání se mu rána zacelila tak, že se ho doktoři ptali jakým zázrakem to udělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.7.12 21:19

Na molusky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1873
26.7.12 22:31
@Anonymní píše:
Zdravím, znáte a používáte někdo bylinky pod názvem chlapice - tužebník jilmový? Na co vše? Babička nám z toho vždy dělala obklady na rány a odřeniny, aby se lépe a rychleji uzdravili, tak by mě zajímalo zda má někdo ještě jiné zkušenosti na co použít ;-)

Taky používáme odjakživa… ale spíš jen třeba po opici… ten čaj z chlapice je tak hnusnej, že dokud ho :poblion:, tak ho musíš pít… a až když ho v sobě udržíš, tak jsi ready a v pohodě…

Mnohokrát ověřeno… funguje výborně… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
27.7.12 20:42

@vrbulka Jak ho aplikuješ? Nějaký odvar na kůži? Dcera má molusky už tři měsíce a nelepší se to… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
27.7.12 21:36

Na molusky odvar(jsem na dovče, nevím přesně, v lékárně poradí, nebo jsem na to dávala Infectodell a jednou jsme musely dokonce na seškrabávání na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
27.7.12 21:41

@vrbulka Díky, poptám se v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonym44
16.1.13 19:18

Tomu se řiká chlapice hlavně proto, že to pomáhá na erekci.. takže to nedávejte dětem na odřený kolínka, ale radši udělejte čaj svýmu chlapovi 8)

• Citovat
  • Upravit
1
23.2.13 14:50

Chlapice.

@Anonym44 píše:
Tomu se řiká chlapice hlavně proto, že to pomáhá na erekci.. takže to nedávejte dětem na odřený kolínka, ale radši udělejte čaj svýmu chlapovi 8)

Tak na to zapomeňte! :lol:,i když kdo ví, jak komu. Chlapice-od slova pochlapiti se, tedy ozdraviti. Smůla, co? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Koulik
20.3.13 22:53

Chlapice

Nase rodina to pouziva skoro na vsechno hlavne na odreniny a i kdyz si clovek treba urizne kus masa treba prst tak timhle to nejlepe vycisti ranu a zaviraji az tehda kdyz je bez infekce. Jinak je super treba kdyz vam trhaji zuby tak ji kloktat hlavni je dulezite aby bylo co nejvic tepla tim se ucinek mnoho krat zvetsi :-) jak tu bylo receno tak to mame od babicky

• Citovat
  • Upravit
pohodarka01
30.6.13 12:49

Chlapice právě teď kvete

Chlapice je stará bylina na všestranné využití. Moje babička bez ní nemohla být, pokud nesehnala chlapici nahrazovala ji měsíčkem lékařským, který se používá jako slabší forma chlapice. Takže, rány odřeniny, svalová únava, ženské potíže, žaludeční vředy, proplachy a čaje po chyrurgickém zákroku. Vyplatí se mít doma pro všechny případy. ještě spáleniny, čaj na obklady. Velmi dobře vysušuje otevřené rány, nedovolí aby došlo k zánětu nebo hnisání, pokud rány léčíme čajovým obkladem z chlapice je potřeba po zatažení rány občas namazat (heřmánkovou mastí)aby kůže příliš nevysichala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1