Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, můžete mi poradit, pokud máte zkušenost, s chodítkem od fischer price-je to kočárek růžový pro holky.Malá má 10měs. a začíná pochodovat kolem nábytku, ale bojí se pustit, tak by jí to snad pomohlo,a taky jí snad trochu déle vydrží pro panenky.Klasické chodítko,kde si může sednout máme, ale mně se moc nezdá.
imez píše:
Ahojte, můžete mi poradit, pokud máte zkušenost, s chodítkem od fischer price-je to kočárek růžový pro holky.Malá má 10měs. a začíná pochodovat kolem nábytku, ale bojí se pustit, tak by jí to snad pomohlo,a taky jí snad trochu déle vydrží pro panenky.Klasické chodítko,kde si může sednout máme, ale mně se moc nezdá.
ja bych ji ho nedavala, jestli chces aby mela zdravou pater
Klasicky choditko ne, ale takovy to „tlacitko“ klidne, stejne chodi kolem nabytku, takze pater to ma nastejno. Kluk je taky opatrnej a boji se, ale mezery mezi nabytkem si prehmatne. Ted vymyslel, ze kdyz se poradne opre do detskyho stolecku, tak stolecek po koberci jede, takze ted chodi se stoleckem nebo s detskou zidlickou ![]()
To naše malá tlačí zase jídelní židličku a nebo ten hudební stolek od FP, ale sama chodit nechce.
Tak to ti ani choditko nepomuze. Hele, ona se jednou pusti. Starsi chodil kolem nabytku snad tri mesice, potom i sam stal bez drzeni, ale krok bez drzeni mu docela trval. Zacal chodit sam asi v 11-ti mesicich. Ona se jednou odvazi.
My jsme koupili aktivni „choditko“, ale stejně, nebylo dostatečně stabilní, aby se o to madlo mohl opřít, převracelo se. Tak šoupal jídelní židličku. Pak jsme chodili tak, že já šla pozadu a držela ho za ručičky, jako bych byla já to aktivní chodítko
Ale já ho v případě zaškobrtnutí zachytila, takže se nebál a během pár dnů se pak začal nábytku pouštět.
Takže na naučení chození bych to aktivní chodítko neviděla, je to zkrátka hračka. Neboj, pustí se tak jako tak, zkus na tlačení nabídnout něco fakt stabilního, pokud ji chceš povzbuzovat v chůzi dopředu.
IMI píše:
Tak to ti ani choditko nepomuze. Hele, ona se jednou pusti. Starsi chodil kolem nabytku snad tri mesice, potom i sam stal bez drzeni, ale krok bez drzeni mu docela trval. Zacal chodit sam asi v 11-ti mesicich. Ona se jednou odvazi.
Souhlasím, měli jsme to stejně (jen malá začala chodit až ve 14 měsících). Až se na to bude cítit, tak do toho prostoru vyrazí.
Malá obcházela nábytek od 10ti měsíců, nakonec úplně sama do volného prostoru (neberu 3 kroky od židle ke stolu) vyrazila v 16ti měsících.
Když se mě držela, už bylo cítit, že se ani tak nedrží kvůli opoře, ale že si nevěří. Koupila jsem dětský nákupní vozík za 300,– a vozila v tom doma i venku panu, nebo třeba chleba
To aktivní tlačící chodítko klidně…sedací chdítko neee
No ja si tenkrat naivne myslela, ze si nejakej cas vystaci s tema trema krokama do prostoru, ze to bude treba jeste 2 mesice trvat nez se rozchodi. Jenze on do 2 tejdnu behal, ale teda dost padal, jak si prestal davat pozor a myslel, ze uz to ma zmaknuty.