Chov 4 slepic

74
25.3.25 20:31

Chov 4 slepic

Dobrý den,
Mám prosbu ohledně chovu slepic. Chceme si pořídit 4 slepičky. Už mám vše připravené, jen čekáme na ty slepičky, ale zajímala by mě jedna věc a to je smrad. U nás na vesnici je hodně rodin, co má slepice, má jich většinou 10 a více a docela to smrdí. Přijdou mi ty kurníky špinavé, nevím. Když jim ale kurník budu čistit, měnit podestýlku a tak, tak taky budou i tak smrdět? Je to nějaký přirozený puch těch slepic?
Ještě jsem si říkala, že když budeme mít jen 4, že by to nemuselo být tak hrozné.
Dekuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9419
25.3.25 20:39

Sousedi jich mají v humnech za plotem snad 15-20. K tomu husy, kačeny, některý rok i moráky a nesmrdí vůbec. Co teda smrdí tak prasata, když jim soused čistí. To jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
25.3.25 20:45

Kdo je chova, tomu nesmrdi. Je to stejný jako se zvířátky doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5279
25.3.25 20:45

Tak slepicince sice po fialkach nevoni, nicmene babicka slepicim kurnik pravidelne uklizela a nijak zvlast to v nem nesmrdelo. Byla to zdena mistnost a podlahu sypala hoblinami, ktere pri cisteni zase shrabla a hobliny dala ciste. Slepic tam byvalo 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
25.3.25 20:51
@Kelly13 píše: Více

Záleží hodně na podmínkách. Pokud budeš podestylat a čistit a budeš mít dostatečný výběh, pak to smrdět nebude. Často smrdí ten výběh, protože je prostě malý. Kolik nás pro ty čtyři slepice místa?

• Citovat
  • Upravit
4401
25.3.25 20:51

Mame 3 a teda nesmrdi. Musi se cistit pravidelne kurnik. Problem mame s potkana, kde je zradlo, jsou i oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.3.25 21:00

@Eva2610 dobrý den, to je on, teď se bojím, jestli teda není moc malý. https://produmazahradu.cz/…3172268.html?…

Příspěvek upraven 25.03.25 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.3.25 21:01

@e008 dekuji za odpověď, taky si myslím, ze když se čistí kurník a tak, ze to nemusí smrdět. A jak s nima bojujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
25.3.25 21:06

Tedy to je brutál, fakt tohle někdo koupí na slepice? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
25.3.25 21:13

@rmot Ještě jsem l tomu dokoupila výběh, který má 2m na dálku a 1m šířku a přidělala ho k tomu výběhu + budou přes den puštěné volně na zahradě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9419
25.3.25 21:24
@rmot píše: Více

Taky jsem to chtěla koupit, akorát větší, aby to šlo vyteplit. U nás nejsou problém kuny a lišky. To by slepicím stačilo. Ale mám obavu, že pes by si s tím poradil hned. Ne že by je chtěl zakousnout. To ne. Ale chtěl by si s nimi hrát. On se nám jako štěně několikrát podhrabal pod pletivo právě k sousedům do humen, kde mají drůbež. A pak je tam dráždil. Šel si za nimi hrát.
Když jedna jejich blběna přeletěla k nám. Tak ji žduchal čumákem po zahradě. Vysvětli mu, že slepice si nebude s ním hrát. Naštěstí nedostala infarkt dřív, než jsme ho stáhli do garáže a slepice se dala chytit, přehodit zpět za plot. Má novou, obrovskou boudu dělanou od našeho truhláře na míru. Hotel pro tři takové medvědy a v životě tam nebyl. Za tu pořizovací cenu ji nikdy neprodáme, že pro lidi je moc drahá. Takže upravíme boudu na kurník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27807
25.3.25 21:58

ten je k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
25.3.25 21:59

Jestli budou opravdu celý den puštěný, tak ok, jestli budou v tom výběhu, tak to bude smrdět.

• Citovat
  • Upravit
8514
25.3.25 22:26

No na mě to působí hrozně kýčovitě, ale třeba mám já špatný vkus :) Jinak po funkční stránce za ty peníze asi ok, když se tomu zvětší výběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16817
25.3.25 23:02

Přesně tak, je to o každém chovateli, jak se o ně bude starat…
Protože, každý živý tvor, ať už je to třeba „jen“ rybička v akvárku nebo křeček, potřebují svoji péči, která pro ně bude tím, co je pro ně vhodné, aby nijak a ničím netrpěli. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný