Chovatelská stanice psů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16923
28.3.24 20:57

chovatelská stanice psů

Ahoj holky,

zrovna jsme se s mužem bavili o chovatelských stanicích a snažíme se ověřit info, že jedna fyzická osoba může na sebe mít jednu chovatelskou stanici = jedno plemeno. Ale nedaří se mi vygooglit a ověřit. Prosím, víte to někdo? Info mám z Youtube, kde právě jedna Youtuberka řešila tuto otázku, čili info nijak extra ověřené. Děkuji. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
59353
28.3.24 21:00

Jednu CHS ale plemena klidně různá proto se moc nemá dát do názvu plemeno. Hodně chovatelů má víc plemen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
28.3.24 21:05
@Markéta80 píše: Více

Aha, děkuju. Nemohla jsem na netu právě dohledat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11420
28.3.24 23:21

Chovatelská stanice je jedna pro jednoho člověka a je na celý život - pokud ji zruší, tak už jinou mít nemůže. Chovat může na ch. s. kolik chce plemen, není to omezené - jenom musí dát pro každé plemeno zvlášť abecedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
29.3.24 21:12
@Almondea píše: Více

Aha, to jsem taky nevěděla. Tak teď ani nevím, zda se mi chce dále spolupraovat s CHS která má psy od P :lol: :roll: to zní jako nepěkná továrna… :roll: Už tak jsem si říkala, že jestli se jedná o vrh P (od začátku abecedy) že to ta fenka snad ani nemohla dát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12875
29.3.24 21:19
@chs.jasmin píše: Více

Muzou chovat uz roky nebo maj vic fen. Nejspis oboji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59353
29.3.24 21:23

@chs.jasmin to je snad jasné že ne od jedné feny. prostě CHS někdy vznikla a začne od A a třeba jedna z fen je S. ale kolik generací už mají psů. Od A do Z to není hned :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
29.3.24 21:24

to neznamená, že to je na jedné fence. Např. má CHS 1 fenku, na ní vrh A, B,C,.. koupí další fenku, uchovní a vrh pokračuje D, E,… Pro každé plemeno zvlášť abecedu, ne pro každou fenku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16923
29.3.24 22:01
@Markéta80 píše: Více

Tak jasné to není. Ne pro někoho, kdo měl vždycky psa z utulku ;) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.3.24 22:08

@chs.jasmin někdy CHS mají přehled vrhu. Tam zjistíš tedy nejen na jakých rodičích ( tím tedy že jde o různé feny ) a taky uvidíš kdy měli štěňata.
My chováme psy 20 let, na 2 fenách ( většinou). Na každý feně max2- 3 vrhy za život. Nemáme tedy štěňata každý rok, to bych nezvládla a ani nechtěla. Tak ono to naleze i bez toho :)

Příspěvek upraven 29.03.24 v 22:17

• Citovat
  • Upravit
59353
29.3.24 22:14

@chs.jasmin umíš si představit do kolika let by ta fena tak rodila? nereálné, u PP navíc těch vrhů zase tak moc není. Fena většinou rodí 1× ročně a tak do 5ti let. Pokud má chovatel stránky tak tam většinou píší kdy jejich stanice byla založená ;) A pokud chovají třeba 15 let? když mají víc fen tak to taky pak jde rychleji. Ale celou abecedu neudělají během roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11420
29.3.24 23:55

Tak pokud jsou u P, tak budou chovat už delší dobu a budou mít už nějakou historii chovu. Fenka může mít za život max. tak 6 vrhů, když beru vrh 1× ročně a chovnost od 2 let a chovnost končí vždy v 8 letech. (může dostat vyjímku pokud je ve vynikající kondici a zdraví max. na jeden vrh po 8. roce) Ale to už je tak trochu zvěrstvo. Většina chovatelů má od jedné fenky max. 2-3 vrhy. Pokud máte více fen, tak tu abecedu otočíte celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11420
29.3.24 23:58

My chováme 2 plemena od r. 1996. U jednoho jsme měli jen 2 vrhy a u druhého jsme u G a máme tu 4. generaci od první fenky, co jsme měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.5.24 12:13

kessy157

Ahoj,
mám skromný dotaz, zda někdo zná chovatelku psů nebo stanici Aurora Giulia?? budu vám vděčná za cokoliv díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný