Chronické candidy a kvasinky - trápí mě již dlouhou dobu

Anonymní
17.9.26 12:24

Chronické candidy a kvasinky

Už jsem to sem psala, ale zkusím znovu. Jiz asi 17 let trpím chronicky na candidu, kvasinky a mykózy vaginalne. Doktoru jsem vyzkoušela bezpočet. Byla i na laparoskopii jestli nemám endometriózu a ne. Navíc trpím vaginismem. Minulý měsíc v nemocnici na veneralogii a tam se nepodařilo udělat výtěry. Pouze nabrali krev a moc a v pořádku. V létě candida albincans a na Macmiror jsem rezistentní. Teď zas hrudkobity žlutý výtok a doktor neví co se mnou. No tak zkuste něco volnoprodejne z letáčků, možná to zabere. Já už nevím, co Vám dát. Máte slabou imunitu, no. :,( a víc nic. Co by mohlo. pomoct? Navíc mám zvětšené uzliny v tříslech a na venerologii mě posílají za gyndarem a on mě tam. Jako horký brambor. Navíc kvůli vaginismu nedokážu žít kvalitní sexualni život. Je to strašna bolest.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.9.26 13:23
@Anonymní píše: Více

Mě vždy pomohla protikvasinková přísná dieta. To znamená, žádný cukr, med, javorový sirup, alkohol, pivo, sladké limonády, bílé pečivo, a taky omezit banány, hroznové víno, plísňové sýry, a droždí. Zařadit do stravy dostatek zeleniny, zakysané mléčné výrobky, např. kefír, podmáslí, maso, ryby, vejce, ořechy, pohanka, jáhly…Z doplnků stravy bych doporučila kyselinu kaprylovou, extrakt z grepových jader, česnekové tablety, nebo oregánový olej. Samozřejmě ne všechno najednou, ale vyzkoušet postupně, a hlavně po poradě s lékařem. Velmi mi pomohl i na jiné chronické problémy Wobenzym, který jsem užívala dlouhodobě. A znova zdůrazňuji- poradit se předtím s lékařem.

• Citovat
  • Upravit
2411
17.9.26 13:31

Dieta jak je psáno výše. A nezkoušeli celkové přeléčení antimykotiky nebo autovakcínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.26 14:05

Wobenzym jsem brala a dělal mi velmi špatně. Volala mě z něj hlava a krvácela mimo cyklus prý ředí krev..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.26 14:27

Píšu to vždycky - jaké používáš hygienické pomůcky při menstruaci? Zkusila bych úplně vyřadit klasické vložky, intimky a tampony (bělené chlorem). To dělalo špatně mně. Přešla jsem na kombinaci kalíšku a MS kalhotek. Běžné kalhotky pouze 100% bavlna. A už x let nevím, co je kvasinka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.9.26 14:56

Kalhotky jen bavlna a převážně bílé, prý to pomáhá. A kalíšek? Vzhledem k vaginismu nevím nevím. Já vyvadim i při rutinni prohlídce u gynekologa. Sem tam probioticke tampony jinak převážně vložky

• Citovat
  • Upravit
9836
17.9.26 16:32

Imunologické vyšetření proběhlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2441
17.9.26 18:23

A co obvykle jíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.26 20:53
@Pučálkovic.Amina píše: Více

Hlavně ovoce a zeleninu. Luštěniny, ryby, z masa většinou jen ty ryby a kuřecí. Moc tomu nedám a sušené ovoce. Sladké mi moc nechutná, ale ne že bych si nedala vůbec. A teď hodně chodíme na houby, takže i to.

• Citovat
  • Upravit
2441
17.9.26 22:46

To zní jako zdravà strava, jen s tím sušeným ovocem bych to nepřeháněla, je v něm spousta cukru.
Cukrovka je vyloučena?
Blbý je, že se nepovedlo udělat kultivaci. Nepomohlo by změnit doktora? Najít si někoho trpělivého, empatického, který na tebe nebude spěchat a bude postupovat citlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.9.26 16:20

Chronická kvasinková infekce

Ahojky, potrebuji uz nutne radu. Trpim na kvasinky pres 2,5 roku, mam je po kazdem pohlavniho styku. S pritelem jsme spolu 3 roky a trapi nas to oba strasne moc. Pritel si mazal nekolikrat kremy a dostal pak i od gyndy jeden prasek mycomaxu. Ja za ty dlouhy 2 roky brala pres milion kremu, cipku, vyplachu apod… napr. Macmiror, Lomexin atd.. Pred i po sexu se jdeme poradne oba umyt, oba jen vodou, kdyztak obcas pouziji specialni gely na intimni hygienu. Po sexu hned vycurat a znovu umyt, prvne jsem zkousela vyplachy, ty jsou k prdu, pak cipky, taky nic (tech jsem zkousela tak 5 druhu), pak kremy, vsechno to byly cipky a kremy na vyrovnani ph ne na preleceni uz rozsahlych kvasinek, ale bohuzel vzdy jsem stejne skoncila s kvasinkama, takze jsem stejne musela pak par dni v kuse brat kremy presne na ne :) Brala jsem mycomax, nemohla jsem pit alkohol, nic nezabralo… ted beru Conisor od gyndy vzdy 1. den menstruace. Zatim jsem v 1. mesici. Mela jsem i autovakcinu, ktera jako jedina pomahala, ale hned co jsem prestala brat, tak sup a zase kvasinky… Spodni pradlo mam dobre, myju se a dodrzuju hygienu jak mam, beru probiotika uz dlouhodobe, brala jsem i nejake specialni kapky ze zdrave vyzivy a beru i vitaminy jako D atd.. Pak jsem delala i takove ty babske rady, ale jogurt na tampon, co jsem tady cetla jeste ne :) Jsem objednana na imunologii, ale vim, ze tam vam muze max dat zase autovakcinu? Jsem priserne, ale priserne uz z toho unavena. Nekolikrat uz jsem brecela pri sexu, protoze me to zase palilo a bolelo. Nevim co rady, kazdy den me to stresuje. Cetla jsem tu dost o te diete, a o te chollere, nevim jestli ta dieta je ucinna, kdyz to mam jen z toho pohlavniho styku? A take by to pro me bylo priserne tezky… Ta chollera, cetla jsem, ze je to masakr, zlekla jsem se toho teda uprimne. Tak prosim moc o radu, cokoli, nevim jestli v tom uz mem stavu budou pomahat nejake grepove kapky a takovehle veci? Jo jeste abych nezapomnela, gynekolozka mi i delala kultivaci, z toho mi predepsala Lomexyn, ktery uz jsem brala tak 6×, takze nevim, jestli to k necemu bylo :) Prosim prosim nemate nejake specialni typy? Pokud byste poradili chvili nemit pohlavni styk, uz jsem taky zkousela, asi 2 mesice. Je to furt muj pritel a sex k tomu proste patri, dele nez 2 mesice, uz by to neslo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí