Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Mě vždy pomohla protikvasinková přísná dieta. To znamená, žádný cukr, med, javorový sirup, alkohol, pivo, sladké limonády, bílé pečivo, a taky omezit banány, hroznové víno, plísňové sýry, a droždí. Zařadit do stravy dostatek zeleniny, zakysané mléčné výrobky, např. kefír, podmáslí, maso, ryby, vejce, ořechy, pohanka, jáhly…Z doplnků stravy bych doporučila kyselinu kaprylovou, extrakt z grepových jader, česnekové tablety, nebo oregánový olej. Samozřejmě ne všechno najednou, ale vyzkoušet postupně, a hlavně po poradě s lékařem. Velmi mi pomohl i na jiné chronické problémy Wobenzym, který jsem užívala dlouhodobě. A znova zdůrazňuji- poradit se předtím s lékařem.
Dieta jak je psáno výše. A nezkoušeli celkové přeléčení antimykotiky nebo autovakcínu?
Wobenzym jsem brala a dělal mi velmi špatně. Volala mě z něj hlava a krvácela mimo cyklus prý ředí krev..
Píšu to vždycky - jaké používáš hygienické pomůcky při menstruaci? Zkusila bych úplně vyřadit klasické vložky, intimky a tampony (bělené chlorem). To dělalo špatně mně. Přešla jsem na kombinaci kalíšku a MS kalhotek. Běžné kalhotky pouze 100% bavlna. A už x let nevím, co je kvasinka
Kalhotky jen bavlna a převážně bílé, prý to pomáhá. A kalíšek? Vzhledem k vaginismu nevím nevím. Já vyvadim i při rutinni prohlídce u gynekologa. Sem tam probioticke tampony jinak převážně vložky
@Pučálkovic.Amina píše: Více
Hlavně ovoce a zeleninu. Luštěniny, ryby, z masa většinou jen ty ryby a kuřecí. Moc tomu nedám a sušené ovoce. Sladké mi moc nechutná, ale ne že bych si nedala vůbec. A teď hodně chodíme na houby, takže i to.
To zní jako zdravà strava, jen s tím sušeným ovocem bych to nepřeháněla, je v něm spousta cukru.
Cukrovka je vyloučena?
Blbý je, že se nepovedlo udělat kultivaci. Nepomohlo by změnit doktora? Najít si někoho trpělivého, empatického, který na tebe nebude spěchat a bude postupovat citlivě.
Ahojky, potrebuji uz nutne radu. Trpim na kvasinky pres 2,5 roku, mam je po kazdem pohlavniho styku. S pritelem jsme spolu 3 roky a trapi nas to oba strasne moc. Pritel si mazal nekolikrat kremy a dostal pak i od gyndy jeden prasek mycomaxu. Ja za ty dlouhy 2 roky brala pres milion kremu, cipku, vyplachu apod… napr. Macmiror, Lomexin atd.. Pred i po sexu se jdeme poradne oba umyt, oba jen vodou, kdyztak obcas pouziji specialni gely na intimni hygienu. Po sexu hned vycurat a znovu umyt, prvne jsem zkousela vyplachy, ty jsou k prdu, pak cipky, taky nic (tech jsem zkousela tak 5 druhu), pak kremy, vsechno to byly cipky a kremy na vyrovnani ph ne na preleceni uz rozsahlych kvasinek, ale bohuzel vzdy jsem stejne skoncila s kvasinkama, takze jsem stejne musela pak par dni v kuse brat kremy presne na ne
Brala jsem mycomax, nemohla jsem pit alkohol, nic nezabralo… ted beru Conisor od gyndy vzdy 1. den menstruace. Zatim jsem v 1. mesici. Mela jsem i autovakcinu, ktera jako jedina pomahala, ale hned co jsem prestala brat, tak sup a zase kvasinky… Spodni pradlo mam dobre, myju se a dodrzuju hygienu jak mam, beru probiotika uz dlouhodobe, brala jsem i nejake specialni kapky ze zdrave vyzivy a beru i vitaminy jako D atd.. Pak jsem delala i takove ty babske rady, ale jogurt na tampon, co jsem tady cetla jeste ne
Jsem objednana na imunologii, ale vim, ze tam vam muze max dat zase autovakcinu? Jsem priserne, ale priserne uz z toho unavena. Nekolikrat uz jsem brecela pri sexu, protoze me to zase palilo a bolelo. Nevim co rady, kazdy den me to stresuje. Cetla jsem tu dost o te diete, a o te chollere, nevim jestli ta dieta je ucinna, kdyz to mam jen z toho pohlavniho styku? A take by to pro me bylo priserne tezky… Ta chollera, cetla jsem, ze je to masakr, zlekla jsem se toho teda uprimne. Tak prosim moc o radu, cokoli, nevim jestli v tom uz mem stavu budou pomahat nejake grepove kapky a takovehle veci? Jo jeste abych nezapomnela, gynekolozka mi i delala kultivaci, z toho mi predepsala Lomexyn, ktery uz jsem brala tak 6×, takze nevim, jestli to k necemu bylo
Prosim prosim nemate nejake specialni typy? Pokud byste poradili chvili nemit pohlavni styk, uz jsem taky zkousela, asi 2 mesice. Je to furt muj pritel a sex k tomu proste patri, dele nez 2 mesice, uz by to neslo ![]()
Už jsem to sem psala, ale zkusím znovu. Jiz asi 17 let trpím chronicky na candidu, kvasinky a mykózy vaginalne. Doktoru jsem vyzkoušela bezpočet. Byla i na laparoskopii jestli nemám endometriózu a ne. Navíc trpím vaginismem. Minulý měsíc v nemocnici na veneralogii a tam se nepodařilo udělat výtěry. Pouze nabrali krev a moc a v pořádku. V létě candida albincans a na Macmiror jsem rezistentní. Teď zas hrudkobity žlutý výtok a doktor neví co se mnou. No tak zkuste něco volnoprodejne z letáčků, možná to zabere. Já už nevím, co Vám dát. Máte slabou imunitu, no.
a víc nic. Co by mohlo. pomoct? Navíc mám zvětšené uzliny v tříslech a na venerologii mě posílají za gyndarem a on mě tam. Jako horký brambor. Navíc kvůli vaginismu nedokážu žít kvalitní sexualni život. Je to strašna bolest.