Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jak jste na tom s chutěma? Změnilo se něco? Už od prvních těhu-týdnů se mi zvedá žaludek z kukuřice a pomela, ale jinak beze změn. Akorát při pomyšlení na řízeček začnu slintat v kteroukoliv denní či noční hodinu ![]()
Zažila jste některá výraznou změnu? ![]()
Já jsem na začátku nemohla ani cítit česnek, okamžitě jsem se šla pověsit hlavou do mísy. Nejhorší bylo, když mě ten česnek dráždil právě z tý odpadní šachty, to jsem tam pak strávila celý den a proklínala jsem všechny sousedy ![]()
Teď už je to ok. Akorát mám chutě navíc - před otěhotněním mi nikdy moc nechutnalo sladké a teď bych zas pomalu nejedla nic jiného ![]()
no jéje…já nemohla v prvním trimestru ani cítit sladká jídla. obvykle jsem si dávala třeba jogurt a musli a v těhotenství jen ta představa, že si to po ránu dám, bleeee - takže pěkně topinka se sýrem, rajčata, hovězí vývary, citron, grepy…maso na všechny způsoby. jo a později nektarinky ![]()
klasika
kyselé okurky, kyselé zelí, hořčice, teď ujíždím na pomazánce svého mládi: tvaroh + cibulka + kmín, a maso, maso a zase maso ![]()
mně v těhotenství nevadilo nic, z ničeho se mi nezvedal kufr. Naopak jsem během těhotenství začala jíst i věci, co jsem dřív nejedla. Třeba koprovku ![]()
a byla jsem ujetá na nektrarinky a skořici ![]()
Ja take pred otehotnenim nemusela moc sladke,jen obcas a to uz museli byt.Tedka zbouchnu celou tabulku cokolady na posezeni a nedela mi to zadny problem.Maso take na vsechny zpusoby,a vsechno co sedelo na grilu(od masa pres zeleninu az pi ananas)I kdyz vim,ze grilovane by se moc nemelo.
Ano, měla jsem chuť na kyselé, nemohla jsem ani vidět sladké.
Hodně mě stíhají chutě na hermelínové pomazánky, kyselé ryby, nakládané hermelíny, budu mít zas pěkně vypasenej zadek ![]()
V prvním trimestru jsem ujížděla na Staropramenu Lemon.
Ahoj ja taky porád sem mnela chute na zavináče a kysele zelí sýrové
a doted mne drží meloun ve velkem na posedení,
Jinak mne nechutná,nebo neláka sladke ![]()
No tak já žádný extra změny neměla, jen malýmu nechutnal asi do 4. měsíce česnek, ale pak dobrý. A teď ten poslední měsíc bych furt jedla ovoce, jakékoliv, ale nejlepčí je nějaký hodně šťavnatý
Předvčírem jsem večeřela půl kila jahod, včera půl kila nektarinek, a dneska už jsem spolykala během dne skoro kilo hroznovýho vína
ale nic víc mít nemusím, ovoce mi stačí ![]()
Já si představím šunku a šla bych vrhnout, ale sladky muzu
a hranolky! Mnam
Jeee no ja ted taky ovocie a mam dost,celej den meloun,jahody,broskve
a varené jídlo ne e .. a ješte rajčata,okurky no jo to je moje
já ujížděla na česnekový pomazánce asi od tý doby co se prcek zahnízdil, hlavně jsem byla schopná jí sníst naposezení s 6 rohlíkama
@Hana89 jo rajčátka a salátovky okurky jsem úplně zapomněla
Zrovna včera se mě chlap snažil přesvědčit, že si mám dát radši omáčku, ale to já nééé ![]()
Jo a co ješte nemusím sou bramburky pred tehotenstvím sem je jedla na kg a ted je my na
![]()
@paam píše:
@Hana89 jo rajčátka a salátovky okurky jsem úplně zapomnělaZrovna včera se mě chlap snažil přesvědčit, že si mám dát radši omáčku, ale to já nééé
jj muj delal bramboračku a ja radeji rajčátka a okurky
zdrave díte bude
![]()