Chyby v odevzdané diplomce/bakalářce

patlamatlaxy
29.6.14 09:22

Chyby v odevzdané diplomce/bakalářce

Tluču hlavou o zeď! Právě jsem zjistila, že ve své závěrečné bakalářské práci mám faktickou chybu a to rovnou v citaci. Asi se to stalo tak, že když jsem svou práci na závěr zkracovala (vedoucímu se nelíbilo, jak je dlouhá), tak jsem zkrátka zapoměla vypustit jednu závorku a celá citace teď vysvětluje pojem špatně! Vedoucí v posudku se na to sám ptá, zda si opravdu myslím, že ten pojem znamená skutečně to, co uvádím. Dohledávala jsem to v citovaném pramenu a skutečně se to muselo stát tím promazáváním. Ke všemu jsem zjistila, že tento zdroj nemám v seznamu použité literatury uveden! Toho si však vedoucí nevšiml!

I přesto, že jsem svou práci několikrát četla, toho jsem si vážně nevšimla! Je mi ze sebe zle!

Stalo se někomu z Vás, že jste našli chybu v závěrečné práci až když už bylo pozdě? Já bych si moc ráda dodělala Mgr., ale tahle blbost mě skutečně odradila! Když nejsem schopná si po sobě ani pořádně práci zkontrolovat, sakra. Mám takový vztek!!!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9269
29.6.14 09:25

@patlamatlaxy Neboj, určitě nejsi jediná, komu se to stalo. Nedá se to udělat jako parafráze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.14 09:30
@patlamatlaxy píše:
Tluču hlavou o zeď! Právě jsem zjistila, že ve své závěrečné bakalářské práci mám faktickou chybu a to rovnou v citaci. Asi se to stalo tak, že když jsem svou práci na závěr zkracovala (vedoucímu se nelíbilo, jak je dlouhá), tak jsem zkrátka zapoměla vypustit jednu závorku a celá citace teď vysvětluje pojem špatně! Vedoucí v posudku se na to sám ptá, zda si opravdu myslím, že ten pojem znamená skutečně to, co uvádím. Dohledávala jsem to v citovaném pramenu a skutečně se to muselo stát tím promazáváním. Ke všemu jsem zjistila, že tento zdroj nemám v seznamu použité literatury uveden! Toho si však vedoucí nevšiml!

I přesto, že jsem svou práci několikrát četla, toho jsem si vážně nevšimla! Je mi ze sebe zle!

Stalo se někomu z Vás, že jste našli chybu v závěrečné práci až když už bylo pozdě? Já bych si moc ráda dodělala Mgr., ale tahle blbost mě skutečně odradila! Když nejsem schopná si po sobě ani pořádně práci zkontrolovat, sakra. Mám takový vztek!!!

Chápu tě, člověk tomu věnuje tolik času a pak udělá takovou hloupou chybu z nepozornosti :(… Mně se stalo něco podobného, až když jsem měla bakalářku vyvázanou, našla jsem v ní hrubku :roll:… a samozřejmě mě na to při obhajobě nazapomněli upozornit :oops:

• Citovat
  • Upravit
3241
29.6.14 09:31

Nehroť to. Kvůli jedné citaci Ti bakalářku nezavrhne. Navíc u obhajoby máš dobrou šanci vše vysvětlit - pořádně bych si to připravila, ocitovala bych ústně chybějící zdroj plus bych dovysětlila a je to. Nestresuj, bude to v pohodě! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
29.6.14 09:31

@patlamatlaxy Sice se mi to nestalo (ne že bych měla bakalářku nebo diplomku bez chyb, ale spíš to byly překlepy), ale skrz jednu chybu ti určitě hlavu neutrhnou. Při obhajobě klidně vysvětli, jak se to stalo a jestli je zbytek vpořádku, určitě tě skrz jednu chybu nevyhodí. Jaké známky máš navrženy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13476
29.6.14 09:32

@patlamatlaxy To se přece může stát. Nachystej se na to na obhajobu, tam budeš mít šanci to napravit. Hlavně to nezatloukej a přiznej chybu, všichni jsme jen lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
29.6.14 09:33

Máš vztek, to chápu. Ale prostě se to stává. Když čteš něco dokolečka, kor když jsi to i psala, tak snadno přehlédneš leccos.
Nešlo by to zkonzultovat s vedoucím práce, co se dá dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.6.14 09:33

Nedá se vložit nějaký list s opravou? Myslím, že jsem to někde už viděla :think:

Mně se stalo jen to, že jsem při tisku zjistila, že mám v textu překlep - smysl nepozměněn, ale já jsem na toto pes, dávala jsem si pozor a stejně mi utekl. Ovšem tedy přiznávám, že se mi sice zatmělo před očima, ale pak jsem shrábla papíry a dělala, že o tom nevím :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
29.6.14 09:57
@Angua píše:
Nedá se vložit nějaký list s opravou? Myslím, že jsem to někde už viděla :think:Mně se stalo jen to, že jsem při tisku zjistila, že mám v textu překlep - smysl nepozměněn, ale já jsem na toto pes, dávala jsem si pozor a stejně mi utekl. Ovšem tedy přiznávám, že se mi sice zatmělo před očima, ale pak jsem shrábla papíry a dělala, že o tom nevím :oops: :mrgreen:

jo jo, list s opravou se vložit dá, dělá se to - ale až po obhajobě (záleží jaké opravy si vyžádá oponent nebo komise). Jinak zakladatelko neboj, myslím, že není na světě nikdo, kdo by odevzdal BP/DP bez jediné chyby, tohle vysvětlíš celkem snadno, určitě tě kvůli tomu nevykopnou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
29.6.14 10:04

Klid, muj muz obcas dela oponentury diplomek a kdybys videla, nad jakyma chybama a v jakym mnozstvi se tam rozciluje… Obhajili zatim vsichni. Jasne, nastve to, taky jsem se snazila o maximalni perfekcionismus a par drobnosti mi ujelo, pokud takovyma chybama neni diplomka prospikovana cela a postavis se k tomu celem, je to sice neprijemne, ale hlavu ti za to neutrhnou ;) Nejhorsi je, ze takovihle poctivci z toho tyden nespi a lidi, kteri pul diplomky napisou ctrl+c a ctrl+v, jsou naprosto v pohode, ze ono to nejak dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
29.6.14 10:06
@ugluk píše:
Klid, muj muz obcas dela oponentury diplomek a kdybys videla, nad jakyma chybama a v jakym mnozstvi se tam rozciluje… Obhajili zatim vsichni. Jasne, nastve to, taky jsem se snazila o maximalni perfekcionismus a par drobnosti mi ujelo, pokud takovyma chybama neni diplomka prospikovana cela a postavis se k tomu celem, je to sice neprijemne, ale hlavu ti za to neutrhnou ;) Nejhorsi je, ze takovihle poctivci z toho tyden nespi a lidi, kteri pul diplomky napisou ctrl+c a ctrl+v, jsou naprosto v pohode, ze ono to nejak dopadne.

No mně se dostalo do ruky pár bakalářek (obhájených) a říkala jsem si, že ještě že jsem nikdy oponenta nedělala, já bych to asi nerozdýchala, faktické chyby, překlepů 5 na stránku a věty co nedávají smysl…bohužel docela běžné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
29.6.14 10:12

Nevím, vlastní zkušenost nemám, ale řekla bych, že zrovna tohle je věc, která se dá při obhajobě docela dobře „okecat“ - víš, kde byla chyba a jak to má být správně, můžeš se na to připravit… Nezoufej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
29.6.14 10:23

Stalo se mi neco podobneho…po odevzdani jsem zjistila, ze vsechny! citace mam blbe (drobnost, uvedene ISBNko, ktere se vzdy uvadelo, pak zase neuvadelo - ono jak ktera skola taky a i jak ktera katedra na stejne skole)…tak jsem to mazala rychle stahnout zpet, opravit a znovu do tisku. Ale bylo to nastesti predtim, nez se to dostalo oficialne do rukou obou hodnoticich. On ani vedouci prace tohle proste neuhlida. Kadzopadne bych si pripravila vysvetleni k obhajobe. Se znamkou to sice asi muze hnout smerem dolu, ale pokud budou rozumni, tak si to nechaji vysvetlit. Kazdy muze udelat chybu a setkala jsem se i ve spouste VS ucebnic s peknymi „botami“. Jinak myslim, ze urcita moznost „opravy“ urcite existuje a mela by to zrejme vedet sekretarka na katedre. Urcite bych se zeptala. Sekretarky kolikrat mohou pomoci nejvic. Tak tam zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
patlamatlaxy
29.6.14 10:30

Už je to odevzdané, vytištěné a vedoucí již posudek vydal. Jen to fakt naštve! Člověk se tolik snaží…a pak taková ptákovina, kruciš! @ugluk @alenka84 jste mě uklidnily…přesně to jsem si tu chtěla přečíst :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1966
29.6.14 10:30

@patlamatlaxy tak treba to neobhajis za 1, ale pokud vse ostatni je OK, tak nevidim duvod pro to, abys neobhajila.

U nas byl po odevzdani termin, kdy ti mohlo vratit SO kvuli administrativnim nedostatkum a ty jsi mela kratkou lhutu pro napravu. Treba by to slo se ze Studijnim oddelenim domluvit i u vas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze