Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ja jsem letos malovala chodbu, kazdy den kousek. Uz pri minulem malovani se to loupalo, tak jsem to musela seskrabat. Byla to desna drina, ale na vysledku to bylo videt. Vsechno jsem malovala Primalexem a protoze mi cela rodina nechala volnou ruku ve volbe barev, tak ji mame prouzkovanou. Sice jsem neustale musela umyvat valecek a michat dalsi a dalsi barvy, ale vysledek je naaaadherny. Ehm, trvalo mi to 3 tydny.
Lenko, prosím prosím, nemohla bys sem dát fotku? Já jsem se barev vždycky trošku bála, ale to jen proto, že jsem to třeba neviděla a nedokázala jsem si to představit. My máme pokojíček zeleno-modrý a kdybych to neviděla předtím na fotce, tak bych si tak řekla né, díky
, ale opravdu to vypadá nádherně a já už přemýšlím, jak vymalovat zbytek bytu
. Tak pro inspiraci
.
Smokie, mrkni se do galerky. V kvetnatkach 2005 jsou na str. 6 a 7 dve fotky. Snad se jich neleknes ![]()
Malování ![]()
radši při pěkném počasí - aby se dala vlhkost vyvětrat.
Existují specializované prodejny, kde vám namíchají odstín přesně a bez rizika (pamatuju dřívější malování kdy se dával do bílé z malé lahvičky pigment a pokud se množství netrefilo, tak se mohlo stát, že po domíchání byl zbytek místnosti jiný).
Pokud jsou rovné zdi, pak je váleček ideální - dvě šířky a měl jsem jich rovnou víc na výměnu. Ani se s tím nenacáká (a to nejsou ty válečky z teleshopingu
) pokud si člověk nevezme moc barvy.
Na podlahu používám takové mikrotenové pásky - mají jednu stranu nalepovací a pak se rozloží (dělají různé šíře - já měl 30 a 110 cm), na nábytek mikrotenová fólie.
Letos jsme dělali obyvák, který je spojen s jídelnou a kuchyní - taková velká místnost oddělená barpultem a různé výšky stropu. bílá a tři odstíny „žluté“ … až na malý malér s jednou stěnou, super a bavilo mne to
… primalex, čím jsme malovali ložnici si už nepamatuju, ale obě kryly dost dobře.
Ahoj já maluju právě ted spodní patro baráku-taky me to desne baví
maluji na fajnovou takže to nebudou 2 vrstvy ale hned 4
no ty první dvě sem dělala klasicky bílou REMALEM(uzasne voní a je pekne bilej a 20kg sem vymalovala pul baraku 2*) a stalo to 250 kc
další vrstvy už budou primalex polar -stropy a bílá místa, jinak barvy sem nechala namíchat DULUX-velmi kvalitní barva ,sice mi preijde že z té malé 2,5 l plechovky nemuzu nic namalovat ale uvidíme no
prej to stači ![]()
já upředsnostňuji Interbal IV., krásně sněhově bílá už po prvním nátěru, na www.e-color.cz mají i k této barvě několik barev na tónování a pak je možné to doplnit krásnými samolepícími bordurami a je to jak od profíka ![]()
@sfinga Taky nejraději maluju Remalem Standard.
Primalex Plus a další mi nesají do zdi a není to ono…Remal (nebo i obyč Primalex) jsou v klidu, ale Remal mám raději
.
My malovali před 2rokama duluxem Color of world a taky spokojenost. Zrovna měli nějakou akci s kartou IKEA, tak jsme jednu dostali zdarma. Mají moc hezké barvy
My používáme Design color z OBI…mají ted za 350Kč, natíráme válečkem. Stačí jeden nátěr, kryje super a nedělá šmouhy. Míchané barvy se mi nikdy neosvědčili
Jednou do toho přimáchali špatnou bílou, která nám prosvětlovala a dělala kocoury. Museli jsme škrábat celý obývák ![]()