Čím namazat šicí stroj?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
316
14.2.11 09:09

Čím namazat šicí stroj?

Holky švadlenky, mám doma starší šicí stroj Veritas, stále perfektně šije, teď jsem ho vytáhla po delší době a zdá se mi, že by potřeboval namazat. Máme doma takový ten stříkací silikon na všechno nebo je potřeba koupit speciální na š. stroje? Nerada bych něco pokazila. Co byste doporučovaly? díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
14.2.11 09:13

Já to patlám olejem. Koupila jsem v drogerii Jasmín asi za 35 kč (přímo na šicí stroje a jízdní kola) a vydrží ještě i na další stroj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
14.2.11 09:16

Asi bude lepší koupit přímo na š. stroj, co? Než nějakej univerzální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.2.11 09:17

Určitě olej na šicí stroje, on je nějaký jemnější nebo co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.2.11 09:37

Silikon ne!!! Zalepí ti to stroj. Kup si olejíček v obchodě šicích potřeb nebo v elektru. My máme jeden olejíček do psích strojků na střihání, je to prý to samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
14.2.11 12:16

díky, koupím speciální. Možná že bych s tím mohla namazat i strojek na domácí stříhání vlasů. Nevím, jestli se tyto strojky vůbec mají mazat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
15.2.11 10:49

Ve sportu koupíš,olej na jízdní kola a šící stroje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.2.11 22:13

To bude v návodu. Kupovali jsme jako dárek strojek na vlasy a v bylo dam upozornění, že se je bezúdržbový a mazat se nesmí.

Petrusche píše:
díky, koupím speciální. Možná že bych s tím mohla namazat i strojek na domácí stříhání vlasů. Nevím, jestli se tyto strojky vůbec mají mazat :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
30.8.11 15:08

Zdravim a kde ten sici stroj mazete? muj Veritas zacal vrzat a nemam tuseni kde se co maze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
30.8.11 16:08

mají ho i v galanterkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka007
22.2.13 12:15

Kde?

A kde se to maže prosím?

• Citovat
  • Upravit
Ivetau
17.4.13 11:03

Mazání šicího stroje

Pokud jde o šicí stroj Veritas, at už máš skříňový nebo kufříkový, tak alespoň já to tak mám a vím od holek co mají Veritasky, že se zvedne horní kryt stroje, tam uvidíš v mechanice navrtané dírky a do všech direk které najdeš kápni olejničkou olej. vrať kryt zpět a zacvakni aby držel. potom celý šicí stroj nadzvedni, jakoby vyklop na starnu tak aby si viděla mechaniku stroje ze spoda a zase najdi kde jsou vsude v mechanice navrtané maličké dírky, všude kápni olej. až šicí stoj postavíš na své místo, krátce ho projeď at se pořádně promaže. nevím jestli máš k němu návod, já mám v návodu napsáno, že když se strojem hodně šije, měl by se mazazat obden a když dlouho stojí, tak promazat a pořádně projet a bude zase šlapat jako hodinky. všechny veritasky jsou více míně stejné a jsou to výborné stroje, nedám na něj dopustit. mám ho od 1984 a pořád šije jako ďas. tak hodně úspěchů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max