Čím vylepšit staré matrace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1416
21.11.14 21:14

cim vylepsit stare matrace?

Ahoj,
mame takovy starsi postele, na kterych jsou uz matrace. uz se na nich fakt blbe spi, ale na novy zatim nemame. musime neco zaplatit. hledala jsem neco, cim je vyplepsit. nejakou tenci tvrdsi matraci? chranic matrace? vubec nevim..
nasla jsem tohle: http://www.nezlobaspi.cz/…200-cm-i502/
mate to nekdo doma?
nebo je lepsi vyhodit postel a matrace hodit na zem?
poradte neco levnejsiho prosim..moc ted rozhazovat nemuzu, rekneme do 2000,–

diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merde
21.11.14 21:20

Teda podle me je tohle klasicky chranic postele, takovy ten styl prosteradla. Nemyslim si, ze by to bylo vhodne na vyrovnani stare matrace. To je proste jen ochrana. Maj to sice na tom prvnim obrazku vyobrazene jako silnejsi vrstvu, ale pouze pro to, aby vyobrazili ty dve vrstvy, co to obsahuje. Na tom druhem uz je videt, ze je to klasicke slabe ochrane prosteradlo s igelitem.

• Citovat
  • Upravit
1017
21.11.14 21:21

Pokud to je klasická postel + rošt + matrace, a jsou proležené právě ty matrace, tak ti spaní na nich na zemi moc nepomůže. Pokud by to na zemi bylo lepší, bude to spíš roštem. Pokud to je roštem, dejte mezi rošt a matraci nějakou desku, není to úplně ideální, protože matrace nedýchá, ale přechodně by se to snad dalo. My milujeme tvrdé matrace, máme pružinové s nějakým tvrdým jádrem, jsou asi 50 cm vysoké, máme je už asi 8 let a pořád jak nové. S nimi jdeme i do domečku, náhrada mě žádná jiná nenadchla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
21.11.14 21:22

@my_nickname babička!oživila" matrace tímto:
 http://www.ikea.com/…ts/30152515/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101518
21.11.14 21:22

@my_nickname Nemyslím, že se dají proležené matrace něčím moc vylepšit, tak maximálně nějakou línou pěnou, ale to zas nepořídíš v požadované cenové kategorii. A jinak to cos našla je nesmysl pro tvůj účel, tohle je zjednodušeně řečeno nepropustné prostěradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
21.11.14 21:28

To co doporučuje @Malaga jsme měli na staré matraci a urcite to je celkem dobre reseni, kdyz nejsou momentálně peníze na nove matrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
21.11.14 21:32

Né že bych chtěla rejpat, ale v oddělení „prostěradla a ochrana matrací“ asi nic jiného, než prostěradla nenajdete :).

Určitě bych nehledala v dětských potřebách, ale třeba v eshopech s nábytkem či přímo matracemi. Jde o to, jakou preferujete matraci, pokud měkčí, nemusel by být problém pořídit matraci za pár tisíc tak, aby nějakou chvíli vydržela a dalo se na ní obstojně spát.

Nebo koupit tu krycí podložku, kterou zde někdo už zmínil, to by také mohlo na chvíli pomoci, ale na dlouhou dobu to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
21.11.14 21:34

Naši kupovali jakési „nástavce“ na matrace v Lídlu. Jsou tak do 5 cm, mají je normálně položené na původních matracích a jsou spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
525
21.11.14 21:46

Jestli jsou to postele, co mají místo roštu pevnou desku a matrace jsou volně ložené, tak bych se buď poohlédla po nových matracích - teď před vánoci by se daly sehnat určitě levněji (třeba pěnové na Aukru - nebo molitan metráž třeba z Bauhausu, to bude ještě levnější) nebo bych si pomohla svrchní matrací, jak už se tu psalo - mají je třeba v Ikee nebo Jysku - nebo ekonomičtější alternativa by mohl být taky ten molitan, ale slabší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
21.11.14 21:55

Po precteni nazvu diskuze me hned napadlo: novyma matracema :-D
Nedavno bezela v tv v teleshopingu reklama na neco takovyho od dormeo.. nebyla to primo matrace, ale takova slaba podlozka.. a rikali tam, ze je to pro tyhle pripady ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
21.11.14 21:56

S „vylepšením“ matrace mám zkušenost - na chalupě máme starší matrace a nechtěli jsme investovat do nových. Tak jsme koupili slabší molitan a tím jakoby matraci nastavili na výšku (strčili jsme molitan pod potah matrace). Funguje to.

Příspěvek upraven 21.11.14 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
21.11.14 21:57

Ale pokud planujete kup nove postele tak bych koupila ted matraci, ale to kvalitni za 2000 nesezrnes a dala bych ji na zem.. radsi se dobre vyspat nez mit postel na dve veci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.11.14 22:02
@Malaga píše:
@my_nickname babička!oživila" matrace tímto:
http://www.ikea.com/…ts/30152515/

jj presne tohle hledam. dekuji moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.11.14 22:03

S tou ochranou matrace jsem nevedela co mam hledat, tak mi to vyhodilo tohle.. ale mela jsem na mysli prave nejakou vrstvu cca 5cm na vyrovnani.. dekuji vsem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
21.11.14 22:06

Postele prave nemame postel-rost-matrace, ale takovy ty pitomy valendy s matraci pridelanou na desce postele :zed: taky mam rada tvrdsi matrace a chteli bychom, kdyz uz, tak poradnou.. ale ted na to nemame a z rezerv brat nebudu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný