Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám to stejně. Orgasmus tak jednou za 14 dnů. Ale Cipralex mi jinak vyhovuje, tak už to neřeším.
Ano, ale všimla jsem si toho až po 4 letech braní. Buď mi to začal Cipralex dělat až po tak dlouhé době nebo jsem si toho předtím nevšimla a přičítala jsem to normálnímu vývoji ve vztahu. Změnila jsem ho kvůli tomu na Brintellix a ten mi problémy s orgasmem nedělal, ale zase byl na mě jeho účinek moc slabý.
Teď beru Asentru, protože plánuju těhotenství, a zatím mi přijde nejlepší z těch 3 preparátů.
Cipralex mi to dělal taky, nemohla jsem dosáhnout orgasmu, ale ani jsem neměla na sex chuť a vzrušit se bylo těžké. Na psychiku zabíral dobře, ale když se problém s libidem ani po půl roce nezměnil, požádala jsem doktorku o změnu léků.
Dostala jsem Brintelix a situace se zlepšila, na psychiku taky zabíral, ale způsoboval mi nevolnost, zvracení a silné nechutenství. Opět jsem zkoušela půl roku, jestli se stav neupraví, ale bylo to stále stejné (za půl roku jsem teda zhubla 18 kilo, což na škodu nebylo, ale k životu taky ne).
Teď užívám Venlafaxin už druhým rokem. Není to úplně super, ale mám na sex chuť, vzruším se a i ten orgasmus je a nemám žádné vedlejší účinky.
Dobrý den, mě by zajímalo jestli tento problém mají i chlapy? beru cipralex několik let, chuť na sex mám, ale můžu ho dělat tak hubou, protože pero mi nestojí a když jo, tak dlouho erekci neudržím. Na úzkosti pomohl a žádné už nemám, ale je mi 35 a tohle mě dost trápí.
Už několik měsíců beru Cipralex na úzkosti. Zabral dobře ale má jeden velký háček. Vůbec nemůžu dosáhnout orgasmu. Se vzrušením a chutí na sex nemám problém, ale prostě vůbec nemůžu dosáhnout orgasmu. A když, tak se mi to povede až po hodně dlouhé době. ☹️️ Máte někdo ti samý? ☹️️