Císař - šli byste do něj znovu?

Anonymní
23.5.25 10:35

Císař - šli byste do něj znovu?

Zdravím,
je tu některá z vás, co zažila dobrovolný císař a nelituje?
K sekci mám osobní a psychické důvody.
Neřešme prosím možnost/nemožnost volby, to mám pořešené.
Stejně tak prosím, aby se uživatelky, které se rozhodnou soudit, neúčastnily této diskuze.
Jde mi o zkušenosti ostatních žen, které byly v podobné situaci. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17352
23.5.25 10:36

Byla jsem v úplně stejné situaci. Je to devět let a neměnila bych.
Jako někdo za žádnou cenu nechce císaře, já za žádnou cenu nechtěla přirozený porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
23.5.25 10:40

Zažila jsem nedobrovolný cisar. Dodnes mám diastazu a nehezkou jizvu (dite už je o hlavu větší než ja). Po porodu clovek opravdu nemohl krepce vyskočit z postele a hojení bylo s komplikacemi.
Ale i s druhou variantou to mohlo byt blbe - úniky moci ci nastrihy a následně dlouhé hojení..
Takže si vyber :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.25 11:00

První byl akutní pro nepostupující 19h porod, jako vzpamatovala jsem se celkem rychle a dlouho kojila, přes 2 roky…ale těch problémů později bylo hodně a druhé těhotenství byl jeden velký průšvih a boj o život miminka, i o můj život…přežily jsme, z předčasného porodu jsem se vzpamatovala, ještě kojím skoro dvouletou, ale těch dalších komplikací je ještě hodně k řešení…dobrovolně bych do císaře nešla, ono to není bezbolestné, je to velká rána…

• Citovat
  • Upravit
27
23.5.25 11:22

Neměla jsem úplně fajn porod, který po čtrnácti hodinách hrozných bolestí skončil akutním císařem v celkové anestezii. Teď jsem zatím v úplném začátku dalšího těhotenství a ve skrytu duše doufám v plánovaný císař, protože představa si tohle prožít znovu a nedej bože to nejhezčí z celého porodu, narození miminka, opět prospat na operačním sále….to radši půjdu plánovaným císařem, kdy budu při vědomí a budu přítomna narození aspoň jednoho miminka….to že jsem nebyla při vědomí u narození malé mě totiž doteď z toho všeho nejvíc mrzí, ale hlavní samozřejmě je, že jsme to obě v pořádku zvládly. Je to po císaři sice bolest, ale zotavila jsem se celkem rychle a jizvu nemám skoro vidět 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
23.5.25 11:22

Zažila jsem takový napůl dobrovolný císař. Syn byl v poloze příčné a já za to byla nakonec ráda, protože jsem už od dětství měla hrůzu z přirozeného porodu. Císař samotný byl v pohodě, jizva tenká (mám na břiše horší), bolesti snesitelné, do toho bych šla klidně znovu. Co se u mě nepovedlo, byla spinální anestezie, to bych už znova opravdu nechtěla. A při celkové anestezii by mi bylo líto, že přijdu o ty první chvíle s miminkem. Takže těžko říct. Ale já už to asi nebudu muset řešit, protože vzhledem k věku a zdravotnímu stavu další dítě neplánujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
23.5.25 11:27

:D první porod akutní císař. U druhé těhotenství jsem na gyndě hned avizovala, že na 100% chci plánovanou sekci.
Jizvu nemám skoro vidět, do týdne jsem fungovala normálně a laktace se mi rozjela normálně už v porodnici.
Kdybych plánovala další těhotenství tak zase a opět jedině císař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
23.5.25 11:42

Závidím, Já od začátku chtěla císaře, ale mi ho nedovolili, že k tomu není důvod. Tak klasický porod. ale je to už 20 let teda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.5.25 11:51

Já měla akutní a jsem spokojená. Jako nevím, jak by dopadl normální porod. Ale syn byl velký s velkou hlavou, tak tipuji, že bych měla dole velké poporodní problémy :? Takhle jsem si porod užila co by divák, i jsme se s manželem u něj zasmáli :lol: Žádné komplikace jsem neměla, týden po jsem už běhala s kočárkem :mrgreen: Pravda, jizva není nejhezčí, ale je schovaná pod kahotkami… Takže pohoda. Upřímně si myslím, že po normálním porodu bych měla následky větší. A kdybych někdy byla znovu těhotná, žádala bych na konci těhotenství lepší kontrolu toho, jak je dítě velké (protože u syna se to zjistilo, až když ho vytáhli). A pokud by bylo velké, nebo by se opakovalo, to co u porodu (týden bolestí a neotvírala jsem se), okamžitě bych žádala dalšího císaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1786
23.5.25 12:14

Jednoznačně, měla jsem dva, oba plánované a zdravotně indikované. První před 22 lety, tak jsem chtěla přirozený a druhý před pár lety s dvojčaty, to už mi císaře naplánovali při převzetí do pece do porodnice a rovnou indikovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 12:16

Sestra měla 1 porod císařem a 1 normální a říká, že císaře už nikdy víc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
692
23.5.25 12:22

Napíšu mou první a zároveň poslední zkušenost s císařem. Zažila jsem obojí jak přirozený porod tak císař. A když bych si mohla vybrat tak jedině císař, s tím jsem byla spokojená. Měla jsem neskutečný bolesti zad do toho šílená únava, bederní páteře před porodem. Jakmile mě napíchli znecitlivující injekci od pasu dolů tak se mi neuvěřitelně ulevilo a to i psychicky. Já si ten pocit nesmírně užívala, mohla jsem být při vědomí u toho císaře a povídat si, zatímco mě vůbec nic nebolelo a to bylo zásadní pro mě. Miminko mi hned dali k sobě sice na chviličku, ale já jsem s tím byla smířená. Přirozený porod, který trval 12 hodin byl pro mě prostě šokem a tělo mi to spočítalo i při rekonvalescenci. Naopak po císaři žádný problém, vše se zahojilo velmi rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 12:24
@Anonymní píše: Více

Tak hlavně císař je docela velká a náročná břišní operace, kdežto porod je fyziologická a přirozená vypuzovací záležitost, ač bolestivá.

Prostě hojeni se nedá srovnávat, den jsi na JiPu a z Jipu odcházíš v předklonu, takový vytáhnutí drénu z jizvy je taky chuťovka, nehledě na to když ti pak něco upadne, neohneš se to, takové nechtěné zakašlání, nebo kýchnutí - u všeho jizvu cítíš a táhne tě, někomu se špatně jizva hojí (me) s s jizvou jsem musela na kontrolu i po propuštění v rámci šestinedělí, furt mi z ní něco teklo.

Děti obě byly čtyřkilové s pětiletým odstupem a ja mela problém je s jizvou zvednout i z postýlky. Nebo po týdnu po propuštění z porodnice zvednout vajíčko s miminem ani omylem a táhlo mě i tlačeni lehkého kočárku, s kterým se dobře manipulovalo, do kopce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.25 12:26

Já měla 1. porod císaře. Nechali si mě vybrat, protože u mě byla menší zdrav. komplikace, která přirozený porod sice nevylučovala, ale byla tam vyšší rizika. Vlastně skoro bez zaváhání jsem si vybrala císaře. No bylo to naprosto strašné - ta rekonvalescence potom. Bolest neskutečná, jizva mně tahala ještě rok po, plus se přidaly i psych. problémy (strašně dlouho mi trvalo se s malým sžít, dávala jsem mu „za vinu“ to, že jsem po porodu tak rozbitá. Dnes už samozřejmě vím, jaká to byla blbost). Nicméně u druhého jsem byla na 100% přesvědčená, že chci rodit přirozeně. Měla jsem domluvenou svoji PA, která má s porody po císař. řezu velké zkušenosti a nelituju. Zážitek o 100% lepší. Hned po porodu jsem byla fit, psychika v pořádku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.5.25 12:32

2 plánované. Po týdnu už úplně fit, až jsem tomu nevěřila. Poprvé jsem myslela, že náhoda, podruhé to samé. Důležité je fakt chodit, spolubydlící jen ležela a měla problém. Já vstala s bolestí, ale po pár krocích to začalo ustupovat.
Musela jsem se hodně hlidat doma ať břicho nepřetežuji, měla jsem tendence dělat úplně vš3.
Na JIP jsem byla poprvé přes noc, podruhé jen asi 4 hodiny, nějaká novinka, jen monitorovací pokoj, kde jsme byly 4 a pak šup na normální pokoj.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100