Císařský řez Apolinář

2933
18.3.24 18:08

Císařský řez Apolinář

Ahoj holky, čeká mě císař z důvodu, že nemůžu rodit přirozeně a bude u Apolináře.
Jsem tedy ve 36 týdnu a už mě poslali na předoperační vyšetření. Chtěla bych se zeptat, za jak dlouho, když už to předoperační vyšetření je hotové, proběhne císařský řez? Jakou má platnost?
Dvě děti jsem rodila přirozeně a obě ve 38 týdnu přesně ( začátek ).
Jak to funguje na jipce, na šestinedělí?
Našla jsem starší diskuze o dost let zpátky a byla jsem z toho docela vyděšená 8o
Taky mám z císaře hrozný strach. Bojím se epiduralu, že třeba špatně zabere nebo já nevím :oops: na konzultaci s anesteziologem terpve půjdu.
Dále bych se chtěla zeptat, za jak dlouho jste se musely postavit, jestli se dá bolest po, pak zvládat v pohodě.
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
191
18.3.24 18:18

Každý má asi jiné zkušenosti, ale já měla první porod přirozený a druhý císař u Apolináře, a zatímco z toho přirozeného jsem se sbírala asi 2 měsíce, tak na císař si nemůžu stěžovat - na nohy mne postavili po asi 1,5 dnu ležení (už si to moc nepamatuji) a od té doby jsem chodila vcelku v pohodě. A hlavně jsem si mohla v pohodě sednout. Já jsem celkem strašpytel, ale tohle problém nebyl. A už vůbec ne ve srovnání s tou hrůzou, jaká je přirozený porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.3.24 18:21

@Garamel chápu. Taky jsem měla druhý porod hrozný. Sice rychlý ale s velkými komplikacemi u placenty, kdy jsem málem vykrvácela. Teď mám placentu marginalis, takže není jiné řešení a navíc prý bude taktéž přirostlá. Epidural tě bolel? Já se asi nejvíc bojím toho :oops: a po jaké době tě vzali když si měla vyřízené to předoperační?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.24 18:32

Vstávala jsem druhý den ráno, bolest strašná, ploužila jsem se po chodbě v předklonu. Jizva se špatně hojila, hnisala, zůstaly mi srůsty, takže bolesti v podbřišku i po letech

• Citovat
  • Upravit
2933
18.3.24 18:37

Tak to je mi moc líto :( s tím se nedá už nic dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.3.24 18:40

Cisar je rano a zvednou te dalsi rano. Za me je lepsi ale vstavat driv, cim driv vstanes, tim je to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.3.24 18:41

@DandátkoP to jsem se dočetla, že je nástup v ranních hodinách ale už nikde nic o tom, za kolik dní mě pozvou když už mám předoperační…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.3.24 19:05

@Mysis asi podle tvyho zdravotniho stavu. Cisar se tam planuje vetsinou tyden predem. :) máš jeste cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.3.24 19:08

@DandátkoP no to ani nedolezu :lol: když obě děti byly ve 38 týdnu na začátku, nepočítám, že by to bylo jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.3.24 19:14

@Mysis a kdy mas dalsi kontrolu? Se rovnou domluv na termin. Ale ten tyden byva standart, treba budou tem predchozim porodum prihlizet, ale s tim zkusenost nemam. :)
Edit. myslim, ze ale driv nez v 38+0 ti termin nedaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
18.3.24 19:16

Vstávala jsem po necelých osmi hodinách, epidural jsem vůbec necítila, katetr taky v pohodě, bolest při vstávání podle mě absolutně zanedbatelná oproti porodu (nikdy jsem nerodila, ale podle popisu ostatních). Císař v 8 ráno a ten den večer jsem se už starala o dceru. Není se čeho bát, tělo není vyčerpané kontrakcemi, je to jiné než akutní po x hodinách, mnohem snazší.

Laparoskopie v plné narkóze mě odrovnala subjektivně víc (ale možná i proto, že jsem po ní dostala ne úplně dobré zprávy a víceméně se trochu sesyspala, každopádně mi i fyzicky bylo fajt strašně a to tam nic neřezali - CS s obřím řezem byl paradoxně subjektivně lepší).

Edit: mluvím tedy o plánovaném císaři obecně, ne o této konkrétní porodnici :kytka:

Příspěvek upraven 18.03.24 v 20:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
18.3.24 19:19

Operaci jsem měla (v CA tedy) v pět ráno a před polednem jsem už stála ve sprše.
Bolesti jsem docel měla a první dva dni jsem nechala píchnout nějaký driják -možná opiát, už nevím a pak mně bylo hej.
Rána se mi zahojila hezky, kojení se rozjelo na jedničku, všechno bylo fajn.
Nebylo to tedy u Apolináře, tak neposloužím detaily jak to chodí přesně u nich.
Sestry mně překvapivě doporučovaly spát hned i na břiše a bylo to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.3.24 19:21

@DandátkoP no já mám velké riziko krvácení. Právě mi oznámili, že kdybych byla doma a rozrodila bych se, tak začnu okamžitě krvácet a je průser. Malýmu by pak šlo o život a mě taky. Z toho důvodu si myslím, že mi to budou dělat i dříve. Ale jejich obvyklá odpověď je " přijďte za tři týdny " takže tak :mrgreen: ve zprávě mám uvedeno, že jsem vysoce riziková ale měla jsem za to, že na kontroly se chodí dřív :cert: než po třech týdnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
18.3.24 19:27

@Mysis jenze ono rodit pred 38. tydnem je taky furt rizikovy.

Uvidis. Ale jestli mas prijit az za 3 tydny? Tak to uz ti pak termin daji a vyjde to po tom 38+. Nebo tam zavolej jeste, pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
18.3.24 19:34

@DandátkoP samozřejmě, že do té doby se může stát cokoliv. Mě řekli, že si mám zavolat sanitku, i když budu jen špinit nebo mě bude bolet břicho, neucitim pohyby atd. Stejně by pak byl akutní císař…ale celkově se mi zdá zvláštní ten přístup. Všude čtu, že do rizikové poradny se chodí jednou za 14 dní a i častěji :nevim: takže tam asi fakt zavolám…
Mimo jiné některé porodnice už považuji 37 týden za dobrý. Těžko říct :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková