Španělština- stagnující samouk
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Cizí jazyk - samouk
Ahoj holky,
učíte se některá jako samouk nějaký cizí jazyk? Já se už strašně dlouho snažím naučit španělsky, ale vůbec mi to nejde. Vždycky se někde zaseknu a po nějaký době se zas vracím… A ne a ne se hnout dál… Jak se správně učit? Mám učebnice pro samouky, i učebnice do jazykovky, mám profil na livemocha.com…
Jak se učíte Vy? A jaký jazyk?
Jinak ze školy umím anglicky, maturovala jsem ještě z němčiny, ale tam slovní zásoba dost vymizela. Taky jsem se na škole učila rusky.
Jazyky mě baví, ale to „samoučení“ mi nějak nejde… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem se pustila do angličtiny, snažím se připravit na CAE, ale spíš nenásilnou formou - čtu knížky, koukám na dokumenty v AJ, občas najdu nějaký starší testík a kousek udělám (není moc času..). Pokud úplně začínáš, asi to nejde jinak než s knížkou pro samouky, ale až budeš trošku dál, zkus si pořídit třeba zjednodušenou četbu nebo koukej na pohádky, ty jsou jednoduchý a půjde ti to líp a bude tě to víc bavit..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje a nechceš se přihlásit na nějaký kurz? Já mám španělštiny dva semestry na výšce, neumím si dost dobře představit, že bych se to učila od začátku doma jen z učebnice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplně na začátku nejsem, něco málo už umím a i trošinku rozumím, ale nějak nejsem schopná se pohnout dál. Právě že v angličtině mě baví číst knížky a sledovat seriály (sice s titulkama, ale i tak se naučím dost novýho a tak nějak tu aj udržuju). V šj jsem si půjčila pohádkovou knížku a vzdala jsem to po první stránce. Zkusím na youtube zkouknout nějaké pohádky, díky za tip ![]()
Na kurz momentálně není prostor - mám plně kojený mimino a stěhujeme se do vlastního a přítel rozšiřuje podnikání, takže momentálně ani finance, ani čas na kurz není. Za to na to, abych se učila doma, mám prostoru spoustu…
Kdysi jsem měla soukromou učitelku, která za mnou chodila domů a učila jen mě, to bylo super… Jenže jak říkám, co se týká finanční stránky, tak to teď bude otázka, než se „stabilizujem“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salvaje ještě mám jeden tip - na čtení jsem si pořídila čtečku a nahrála jsem si tam slovník, je to super, že jenom klikneš na slovíčko a ono se ti přeloží, odpadá zdlouhavé hledání ve slovníku, navíc můžeš číst i v noci když se ti třeba mezi kojením nechce spát, nemůžu si to vynachválit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ruzovasrnka A nesvádí to pak k tomu, aby sis hledala každý slovo, místo toho, aby sis namáhala hlavu? ![]()
Jinak děkuji za tip
Uvítám jakýkoliv postřeh a zkušenost… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja studuju Spanelstinu od zari na Open University v zahranici, ale v podstate je to forma samostudia. Mam sice ucebnice a dvd, ale krom par online hodin musim vse sama. A zjistuju, ze je to bida, nasprtam jednu gramatiku a zapomenu tu predeslou, takze zrovna dneska jsem se rozhodla, ze si zaplatim, alespon jednou tydne doucovani a konverzaci po skypu, protoze jinak to nedam. A pristi jaro si chci zaplatit tydeni kurz primo ve Spanelsku. proste podle me je nejdulezitejsi, mit to s kym procvicovat a konverzovat.
- Citovat
- Upravit
@merde @Moise Teď jste mě přivedly na myšlenku, že se dá kurz/doučování dělat i po skypu. Švagrová se takhle nechala kdysi na střední doučovat angličtinu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jdu hledat ![]()
Díky za pomoc všem zúčastněným
Jakékoliv další rady uvítám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, se španělštinou ti skvěle pomůžou v jazykovce, kterou najdeš na estrellas.cz - kámoška zná oba vyučující, učila se u nich soukromě. Oba jsou prý blázni do výuky a lidem se fakt věnujou. Tak zkus štěstí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já učím španělštinu, taky po Skypu, tak kdybys chtěla, tak podle možností, třeba bych ti mohla dát čas od času nějakou hodinu, kde by se spíš nalajnovalo to samoučení a tak, podle tvých možností, španělština ne že by byla těžká, je celkem lehká na výslovnost, ale je to tak květnatý jazyk, že bych neřekla, že je zrovna lehké správně se ji naučit. Je fakt, že nejlepší je poslouchat a poslouchat, třeba s titulky, anebo třeba přímo španělsky se španělskými titulky. Mně se odjakživa odsvědčilo poslouchání písniček, odchytávání textu a následné překládání. Je tam taková ta multimodalita - vizuální, sluchová a rytmická stránka, hodně napomáhají správné výslovnosti. Znovu zdravím a mějte se krásně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nemate nekdo osobni zkusenost a doporuceni na dobreho vyucujiciho Spanelstiny po Skypu? Nestaci mi, aby umel Spanelsky, prvorade je, aby umel ucit. A aby umel ucit v souvislostech, aby to byla hlavne konverzace s vysvetlovanim gramatiky, aby to byla pratelska, uvolnena, oboustrana konverzace. V zadnem pripade nestojim o nekoho, kdo mi naskenuje ucebnice a bude je se mnou pouze projizdet.
To muzu delat sama. Nejde mi o kvantitu vedomosti, ale o kvalitu.
Diky za kazdy typ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit