Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj maminky, momentálně nakupuji první výbavičku pro miminko a tak mě tak napadlo, co bude všechno potřeba dokoupit až mimčo trochu povyroste? Např. kolem 4-6měs. věku dítěte?
Tak my jsme v 5.měsících začali přikrmovat, takže jsme kupovali polohovatelnou židličku.
Jinak u oblečení vel. 62-68 jsme nosili hooodně dlouho, takže krom sezoních věcí jsme ani moc nepořizovali nového oblečení ![]()
lžičky, bryndáky, umělohmotné misky, polohovatelnou židličku
já toho neměla moc, jen po 5 kusech ve vel. 56, pak už míň a míň. Po porodu jsem najednou podědila po několika dětech, takže už jsem dokupovala jen konkrétní věci (tenké bavlněné kabátky mi třeba chyběly). Teď třeba chci zkontrolovat body s krátkým rukávem, jestli mám pro prcka. Vel. 56 nosil do 6 měsíců, naopak 62kou profrčel za 2 měsíce. Židličku má až od 9 měsíců, předtím jsem ho při krmení měla v autosedačce. Podle toho, kdy miminko čekáš tak koupit fusak, já měla velikost 3 - 6 měsíců. A pak jeden bez označení dost velkej.
@danyk ,vel 56 měl do půl roka???
To jako fakt a nebo ses sekla…???
@Hamalka82 nesekla, opravdu. Startoval s 51 a 3100, v půlroce měl 5310 a centimetry má až z 6 a půl měsíců a to měl 64. Na kojení vůbec neprospíval, proto jsem ho převedla v půl roce na UM (zároveň mu narostly zuby a kousal) a za 14 dní nabral 500 gramů a to pil jen 150 ml na dávku ![]()
Holky díky za komentáře… S polohovací židličkou počítám, máte tip na nějakou kvalitní?
ono to oblečení moc neodpovídá, malá má 6 měsíců - 64 cm a 7100 g a různé druhy a značky oblečení ve velikosti 68 má na knap… pyžamka oblíká 74… tepláčky ještě 62… a jedny dupačky velikosti 56 jsme vyřadili teprv před dvěmi týdny ![]()
ale kolem 4-5 měs. jsem nejvíc kupovala různý hrkátka a kousátka… nové lahvičky (nekojím), teď kupujem židličku na krmení, zatím zvládáme v takovém tom lehátku/sedátku, nebo na cestách v autosedačce, a poohlížíme se po nové autosedačce, vajíčko máme jen do 10 kil… jo a koupili jsme malé houpačku, to sice až bude trošku větší a bude pořádně sedět…
jinak budeš kupovat oblečky, velikosti jsou dle mého jen orientační, však sama pak poznáš do čeho tí mimčo vleze.....
a taky záleží kdy mimi čekáš, třebas, když se narodí na konci léta, tak před zimou budeš shánět třebas zavinovačku do autosedačky… nebo tak
na oblečeni bych toho nekupovala hlavne moc, my jsme nastesti vsechno podedili, ale oblecky ve vel. 52 a 56 jsme nevynosili vubec, ted mame 8 tydnu a nosime uz 62 ![]()
@alsem
tak moje malá se narodila v délce pouhých 48 cm, takže i 56 jsme měli velký…
pár kousků těch menších věcí určitě neuškodí… ale před porodem stejně bude cca vědět jak velké dítko se narodí, a kdyby bylo malé tak menší věcičky může dokoupit…
tak ja nerikam, ze by nemela mit takhle male vecicky zadne, jen ne mnoho…je lepsi potom po 1,2 kusech dokoupit, nez jich mit 10, ktere ani neoblikne ![]()
Lehátko (doporučuji fisher price do 18 kg), nosítko, židličku.
Tak malému jsem naž se narodil 50 nekoupila ani jednu vše od 56 a manžel druhý den po příjezdu z porodky jel koupit 3 dupačky 50 protože mi v 56 kluk plaval a nevím jak ale 50 nosil 6 neděl a pak už hned nosil 62 ted má 6,5 měsíce a nosí 80-86.Hadry bych bejt tebou nehrotila všeho je spousta a dá se dokoupit. ![]()
nosítko/šátek
hrazdičku/hřišťátko
peřinku a povlečení do postýlky